• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    CADDY
    CADDY --- ---
    SUK: tak jsem to zkusil, hned po spuštění to vyžaduje nějaký server, nejsem z toho moc moudrý :) Hlavně pokud to vyžaduje online komunikaci, musím to hned zavrhnout, je tam mizerné připojení, někdy nejde pořádně ani internetové rádio, potřebuji offline řešení...
    CADDY
    CADDY --- ---
    TOOMIX: no, to je ale trochu slozitejsi, vyzadujici nejake programovani a tezko si s tim pak poradi BFU, ne? Ja tam vecne nebudu... Nebo se daji poridit uz hotove sestavy na tento ucel?

    SUK: ok, kouknu na to, diky
    SUK
    SUK --- ---
    CADDY: "digital signage" je nazev pro SW, ktery dela presne toto.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CADDY: Raspberry Pi
    CADDY
    CADDY --- ---
    Měl bych tu dotaz k jednomu řešení. Asi bych se něčeho dobral sám, ale třeba už se tím někdo zabýval a nemusím tolik zkoušet a hlavně nemám moc času :)

    Potřebuji co nejjednodušší zařízení, které bude neustále dokola přehrávat jedno video a pouštět ho do lokálního vysílání (to vyřešené je, problémy jsou jen se zdrojem). Původní záměr byl DVD přehrávač s USB, kam se dá flashka a hotovo. To však není ideální (což jsem říkal hned, ale mě nikdo neposlouchá...). Zaprvé to skoro nic nedokáže přehrát, zadruhé se to v neustálém provozu přehřívá a seká a taky je tu problém, že např. při výpadku proudu by se to muselo znova spustit, nastavit (repeat apod.), což je obtížné, protože u toho není žádný zobrazovač, takže tam musím vylézt s malou TV nebo monitorem, rozběhat a pak přepojit HDMI do té krabičky, která to vysílá dále...

    Napadají mě dvě možnosti – něco typu Chromecastu. Asi vhodné, půjde to přímo do HDMI, jen to nemá zobrazovač. A nevím, jestli se dělají s baterií a nějakou delší výdrží, aby případný výpadek pokryly a nemuselo se to znova nastavovat. Protože to nemá vlastní zobrazovač, znamenalo by to zase něco řešit s externím monitorem/TV, která tam normálně není.

    Druhá možnost je použít tablet/mobil, ten má obraz i baterku, jen zase nevím, zda je možné přehrávat se zhasnutým displayem (případně která aplikace to zvládne) a hlavně asi nebudou modely s HDMI, což znamená redukování a ještě třeba z jediného USB-C, takže by se muselo řešit napájení a vysílání přes nějakou redukci, což asi může být zdroj potíží...

    Nějaké nápady nebo něco vyzkoušeného?

    Díky moc :)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    PETRPEDROS: Nevím, co bych ti k tomu řekl. Používám BlueStacks :-D.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    JOHNY_G: Zkusil jsem teď to MEmu, a nějak tomu podle mě nefunguje lokalizace. Zadal jsem USA, ale nevypadá to že by to klaplo.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    PETRPEDROS: Používám BlueStacks. Google Play má.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    TBC: já v 10 používám Smart Notify. Koupil jsem si plnou verzi, nevím na kolik je omezená ta free. Nějak jsem si za ty léta zvyknul. Občas teda při vyzvánění mi to ukazuje trochu nesmyslnou délku vyzvánění při příjmaných hovorech. Nevím, zda jde provozovat bez nativních aplikací a jak se chová v A11, ale přijde mi to příjemný mít spojený sms zprávy i hovory.
    TBC
    TBC --- ---
    Jakou pouzivate alternativu k Dialeru a Kontaktum od nativnich google aplikaci? (Idealne free a staci Android 11 compatible), diky za info
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Něco takového:

    Android ve Windows: tři nejlepší emulátory | Chip.cz - recenze a testy
    https://www.chip.cz/novinky/android-ve-windows-tri-nejlepsi-emulatory/

    Ale nechám si poradit.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Ahoj, mám dotaz. Potřebuji testovat mobilní aplikace a hledám co nejlepší a nejfunkčněnší emulátor na PC kde mohu instalovat app z google store.

    A nebo varianta emulátor na app a stránku kde si mohu stahovat .apk aktuálních aplikací z google store.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Tak hlásím, že tu O2 kartu se 100GB za 3 kila/měsíc už mám a funguje ... tak snad mi to na pár let vydrží :-)

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    XSOFT: ale dodnes to bohužel pořádně neumí čísla popisná/orientační, proto jsem přesedlal na mapy.cz/google
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    LAUNCHER: Google mapy max dovolenou rychlost ukážou tak, že vlevo dole máš v kruhu napsanou aktuální rychlost, a pokud překročíš povolenou, obvod kruhu se vybarví červeně. Pozici policie nebo stacionární radar to ukazuje, ale spíš jen ty stacionární...
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    Chtělo by to víc možností, třeba já jedu podle apple map (hlavně kvůli imho nejlepší navigaci v pruhach) a přitom mám na pozadí pusteny waze kvůli radarum... (Ale nejedu podle něj, nevyhovuje mi vymetani okresek a cizích obýváků)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LAUNCHER: Popravdě jsem ani neměl důvod zkoumat ty ostatní, tj. XSOFT, jen v případě pěší navigace po městě používám Mapy, protože mají úroveň detailu a informací přeci jen někde jinde. Plus se mi líbí jakým způsobem je dělaná grafika, ty googlí mi vyloženě nesednou.
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    LAUNCHER: jo to full navigace, offline, spousta POIek, nastaveni dalnice/prevoyz/.. ano ne, yrdcadleni na displej a proste uplne vse co nema "obycejna zakladni" google maps verze.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: (resp nikdo - meli naloupeno myslim od Garmin, ale ten mi nebezel, detail uz si nevzpomenu)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAVARA: V cem jsou vyhody Sygic? Dlouho jsem to nevidel. Kdysi me to zachranilo, umelo to ruzne zeme, co tenkrat nikdo neumel.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JIMX: Domnivam se, ze to tu vetsina vi.

    Ale Gmaps ti myslim neukazou delku cesty pri ruznych casech odjezdu, kde je policie nebo odstavene auto, max dovolenou rychlost bez externi appky atd.

    A Waze ti zase neukaze satelitni mapu, coz mi casto chybi, kdyz hledam konkretni misto bez popisneho cisla.

    Takze v aute kombinuji Waze a GMaps, ale vetsinou Waze.
    JIMX
    JIMX --- ---
    btw. sygic ... mám tu jednu licenci, kterou nepotřebuju, kdyby někdo chtěl ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam