• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SPM
    SPM --- ---
    LAUNCHER: tak když teda slovíčkaříme... nějaký písmenka na tom nějak vidět jsou, takže na to, co od toho potřebuju, se to používat dá. Nic to ale nemění na faktu, že už po 3 měsících ten display byl viditelně hnusnej a byl o mnoho hnusnější než jakýkoliv jiný telefon, který jsem kdy vlastnil. Takže mi *OLED technologie moc smysl nedává, protože jsem si toho krásného displaye užil 3 měsíce a od té doby už několik let koukám na něco, co má horší zobrazení, než ty nejlevnější čínský sráče.

    JOHNY_G: no jo no, mobil mi přijde na hraní už nudnej a na práci nemůžu nic sehnat :-)) U mě je to messenger a moje rozklepaný pazoury nejsou úplně moc kompatibilní se SW klávesnicí, na kapacitním displayi už vůbec ne, takže trpím... jelikož v podstatě nic jiného od toho telefonu nepotřebuju (na to abych zvednul hovor nebo někam zavolal by mi stačil i 20 let starej tlačítkáč).
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LAUNCHER: tohle mi taky nedává smysl nějak
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    SPM: Tak my tu mluvíme o zábavě, a ty přijdeš s prací :-)). Ale telefon s klávesnicí bych taky dost potřeboval. Pro přítelkyni. Já už to nepotřebuju.

    LAUNCHER: Těch 45 do toho určitě nedám. Ale těžko hádat, kolik to bude stát, a jakou to bude mít kameru, když to oficiálně neexistuje :-). S tou životností to může a nemusí být problém. MrMobile na YouTube (mám ho rád, má stejnou filozofii ohledně telefonů jako já - viz jeho série "When Phones Were Fun") používá foldables jako daily driver (to je zase série "Into the Fold"), a když mu popraskal Z Fold 2, tak mu to prostě bez řečí vyměnili. S upadnutou Moto Razr to bylo poněkud složitější :-).
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    KOLCON: To je taky validní strategie :-). Já mám rád, když je to čerstvé, a vysloveně vyžaduju nepřevlečený Android, ale i tam se dá vybírat. Měl jsem kdysi Nexus 5 za 8 tisíc. Pak HTC 10 za necelých 13. Pak HTC U11 za minus 1 tisíc, jelikož stál 12, ale ten předchozí měl "neopravitelnou závadu" v záruce a dostal jsem peníze zpátky. Teď mám Pixel 4a (5G), který mě stál necelých 13, a dostal jsem k němu sluchátka za 5. Mám cukání si koupit Pixel 6, ale těch 17 se mi za to nechce dát. Možná bych dal do úvahy ten preorder bonus, ale já si radši počkám, co bude s Passportem :-)). Když bude moc drahej, nebo se ho nedočkáme vůbec, tak už nejspíš i tu šestku koupím levněji.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SPM: měl jsem Amoled na HTC asi 5 let, teď už 2 roky Xiaomi Mi8 s Amoledem a pořád bez artefaktů. Buď máš smůlu nebo odlišný use case.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: " byl úplně nepoužitelnej po 3 měsících provozu" " Používám Note8 z 2017"

    Please pick one.
    SPM
    SPM --- ---
    LAUNCHER: Používám Note8 z 2017, protože z toho co je na trhu je taková šílená bída, že to není čím nahradit (tedy všechno buď nesplňuje požadavky nebo je to hardwarově +- podobný a nemá to cenu měnit). Každopádně ten display byl úplně nepoužitelnej po 3 měsících provozu, když jsem ho vybalil jako nový z krabice. A životnost 3 měsíce na mobil přijde málo i mně, ačkoliv bych jinak těch 30 klidně za novej dal, kdyby to fungovalo.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: Az se s tim setkam, tak to budu resit.

    Kdyz jeste dneska pouzivas Note 8 z 2017, tak se nediv...
    SPM
    SPM --- ---
    DATEL: dík, to vypadá zajímavě, jsem zvědavej, jestli to dotáhnou nějak do konce. Koukal jsem kdysi na fxtec, ale ten podle recenzí dopadl přesně jak většina těch projektů - nedoladěný SW...

    LAUNCHER: se tu už budu opakovat, ale OLED display a krásný obraz je podle mě protimluv :-D Ono je sice super, že to má úplně krásné zobrazení, ale jaksi je to k ničemu, když po 3 měsících používání je na tom displayi tolik artefaktů, že i 20 let starý LCD vypadá líp. A když z toho budu akorát párkrát denně telefonovat, aby se to nezničilo, tak zase nepotřebuju krásnej display :-)
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    JOHNY_G: A to je přesně důvod, proč si na soukromo kupuju -1 až -2 generaci buď Android flagshipu nebo poslední dobou spíš iphone. Výkon a funkce super, cena velmi přijatelná...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Na Alza jsem dal cvicne nasledujici filtry:

    * Velikost displaye: 6.5" a vetsi, protoze do toho nebudu mzourat
    * Typ displaye: OLED nebo SAMOLED nebo AMOLED, 120 Hz a vyse, namam naladu se koukat na osklive displaye
    * Bezdratove nabijeni, jednak komfort, druhak ty telefony obcas umiraji na mrtve konektory, muzu to nouzove nabit pres QI
    * Operacni pamet: 6 GB a vice, nejsem dost bohaty na liny telefon
    * SSD: 256 GB a vyse

    Nejlevnejsi telefon co mi to naslo je muj stary kamarad, OnePlus 8 Pro: 17 990 Kc.

    Takze bych se dokazal uskromnit na ~18k CZK.

    Ale je teda otazka, zda jsem udelal chybu, kdyz jsem si k tehle castce priplatil par penez za Pixel - mmj nelimitovane fotky na Google Photos a 5 let updates. Starsi telefony se u nas v rodine predavaji dale.

    DATEL
    DATEL --- ---
    DATEL: má to mít u dual boot do Linuxu
    DATEL
    DATEL --- ---
    SPM: jestli chceš něco s klávesnicí, zkus kouknout na tohle :) https://www.indiegogo.com/projects/astro-slide-5g-transformer#/
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    SUK: administrace/řízení internetového projektu. Ale nesedim v kanclu nebo doma. Tam bych používal notebook :-) některé věci samozřejmě řeším až doma nebo v kanceláři... kvalitní mobil mi dává možnost cokoliv řešit kdekoliv a hned, což je často potřeba. Občas se mi, ale stává, že ikdyz mám u sebe notebook tak stejně použiju mobil. Na to všechno stačí mobil za 10k, ale.ppkud je z toho pracovní nástroj tak je cena relativní
    MATT
    MATT --- ---
    JIMX: stačí chtít NEčínskej telefon se slušnym foťákem a myslim, že na tu tvojí částku se nedostaneš.
    SPM
    SPM --- ---
    Ach, jsem rychle šel googlit jak ten Passport má vypadat, v domnění, že by zase mohlo vzniknout něco s klávesnicí, co půjde používat i na práci a ne jenom jako zlatý řetěz na krk (image tomu tady říkáte :-) ) a ona je to jenom zase další placka s větším displayem... No nic, tak si nechávám zase starý Note8 a doufám, že neumře dřív, než někdo něco takového vytvoří :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JOHNY_G: Doufam ze Pixel Passport bude a doufam ze ho koupis a podelis se o zkusenost.

    Mne by to tez zajimalo, ale pripominam ze Google udajne nakoupil displaye z Fold rady a nasledne:

    * Cenovka uz pro me prestava byt prijemnou, soudim dle Samsung Fold3, ktery ted koukam zacina na 44k CZK. Ocekavam podobnou cenu.
    * Mrzelo by me v tom nemit top kamerky. Soude opet dle Fold rady.
    * Ty ohebne displaye pry maji problem s zivotnosti.

    Tez tleskam za konecne nejakou zmenu a dobrodruzstvi.

    A dekuji kazdemu kdo to koupi, kvuli Vam se ten vyvoj posunuje dal.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    JIMX: Nejsi. Mě to živí, vydělalo by si to na sebe za pár dní, ale 15 je pro mě strop. Nicméně není to úplně nejtvrdší ze stropů, protože je tu bod 1) od LAUNCHER. Jestli skutečně ještě uvedou na trh ten Pixel Passport, tak tenhle strop skoro určitě prorazím třeba dvojnásobně. Je mi jedno, kolik to bude mít neduhů a jak to bude nepraktické, ale já chci, aby byl můj telefon zase po letech něčím zajímavý a zábavný. Ale černou placku za 30 nebo 40k si nekoupím. Za černé placky prostě platím 10-14 tisíc :-).
    JIMX
    JIMX --- ---
    LAUNCHER: no po tobě vidím pouze jednu reakci na mě ... tak jsem asi fakt mimo ... ale nevadí no, snažil jsem se pochopit, doufal jsem, že mi to zkusíš třeba i vysvětlit, ale holt zůstanu v nevědomosti :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUK: Hele kamaradka travi zivot objizdenim pobocek a kopanim zamestnancu do zadku.

    Pochopim ze oceni neco s premiovym mic array kdyz volas z arealu ve vetru, slušnou vydrz = nova a velka baterie, co ma dobry speaker když to polozis na stul s vic lidma okolo, co ma slusny modem kdyz s tim behas po skladu uprostred poli, co ma slusnou UWA kamerku na prehled v interieru a slusny tele na vyfoceni pavuciny na strope co tam bejt nema.

    Image myslim telefonem neresi, na to je imho efektivnejsi to jeji auto a jeji postava.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam