• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Doporučuju zkusit vícero různejch testů (myšleno poskytovatelů testů, ne jednotlivý měření) a výsledek zprůměrovat. Většina providerů i operátorů má některý tyhle testy (speedtest asi všichni) na whitelistech, traffic z těhlech webů je přednostní a proto je docela běžný, že test naměří vyšší rychlost, než člověk reálně dostává na jinejch webech.

    Je teda možný, že dnes už se to nedělá, protože rychlosti internetu jsou běžně v řádech stovek megabitů, ale ještě pár let zpátky bylo běžný, že člověk naměřil 20 Mbps, ale reálně brouzdal a stahoval na jinejch stránkách třeba 15.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    TEKKIT: speedtest se mi taky začíná líbit - třeba i tím, že si vybere vhodný cíl pro testování a řekne i údaje navíc, třeba že mě to stálo přes 200 MB mobilních dat - ok, chápu :-)

    jinak stejné místo na LTE...

    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LAUNCHER: ten download je masakrální!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TEKKIT: Stejne jako ostatni fandim SpeedTest, paradni appka:

    Speedtest by Ookla - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.zwanoo.android.speedtest&hl=en&gl=US

    Jinak za mne je 5G super, u nas v regionu takto, T-Mobile a Xiaomi 11 Ultra:

    NAVARA
    NAVARA --- ---
    google to umí z browseru, stačí tam napsat speedtest
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SKAUT:
    NIGHTHUNTER: díky stáhnu ten speedtest

    (radši jsem se zeptal, než stáhnout něco o čem každý (kromě mně) ví, že je to mrdka)
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    TEKKIT: To asi zmeris cimkoliv, ne? Klidne na webu rychlost.cz, speedtest.cz nebo miliony dalsich - u aplikaci je to podobne, ono nejvic bude zaviset na tom, ke ktere sluzbe ma operator nejlepsi linku… takze kdyz najdes aplikaci z Jizni Ameriky, ktera meri rychlost na lince do Australie, tak to moc nebude vypovidat a realne rychlosti kterou bys mohl ty neco stahovat.

    Jinak prave ted okraj Prahy, u Berounky… byva to i lepsi ;-)

    SKAUT
    SKAUT --- ---
    TEKKIT: speedtest.net ?
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Vodafone hlásí 5G pokrytí už pro polovinu Čechů. Je i u vás?
    https://www.svetandroida.cz/vodafone-5g-pokryti-signal-cr-polovina/

    přátelé,

    se zájmem jsem si přečetl, jako můj operátor (viz výše) pokrývá 5G signálem jak o život. Nicméně co jsem zatím četl, tak ta rychlost je dost velká sračka. Rád bych si to sám změřil. Prosím o tip na nějakou osvědčenou app na měření rychlosti...

    díky
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    JIMX: Já to mám tak, že jsem placenej za řešení problémů, mám home-office a pracovní dobu 9-17h. Ale šéfovi je úplně jedno, jestli ten problém vyřeším z domova na počítači, na pláži z notebooku nebo v hospodě na mobilu. Hlavní je to vyřešit, ideálně co nejdřív - takže můžu sedět 9-17h doma nebo v kanclu u počítače, a nebo místo kecání a kafe v kanclu dělat i jiné věci - zajet nakoupit, jít na procházku se psem...
    Jasně, mám i plánované věci, kdy potřebuju fakt sedět u počítače a je fajn mít velkou klávesnici a 2 monitory, ale na ty neplánované drobnosti když zrovna nesedím u kompu mi většinou stačí mobil, na ty větší mám někde poblíž notebook, případně jsem dostatečně blízko domova nebo kanclu ;-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    NIGHTHUNTER: tak pokud držíte pohotovost, tak to naprosto chápu a máte pravdu ... pokud by to počkalo, až dojdu do kanclu v pracovní době, tak nasrat; potřebuju svůj volnej čas a odmítám něco nepohodlně řešit na telefonu, pokud to opravdu nehoří :-)
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    JIMX: souhlas s OMNIHASH - taky z mobilu zvládnu spoustu věcí typu odemknout účet v AD, vyřešit někomu VPN, restartovat nějakej server - věci na pár kliknutí, v mobilu to trvá dýl než na notebooku, ale můžeš to udělat rovnou a kdykoliv, třeba v obchodě, při obědě, v posteli... prostě když zrovna nemáš zapnutý notebook po ruce a cesta pro notebook, jeho zapnutí a připojení by zabralo násobně víc času než se s tím vyklikat na mobilu
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JIMX: naprosto chápu, ale imho to bereš špatně. Ta otázka není naklikám to na pc nebo androidu, ale buď zůstanu v kanclu o hodinu dýl na telko nebo spuštění skriptu, nebo to bouchnu/vyslechnu cestou domů při troše zápasení v MHD. Dtto pohotovosti, já jsem schopnej odfiltrovat přes webservis 80% false alarmů dřív, než si najdu místo, kde si rozbalit přenosnou workstation.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    Kdyz koupim Google Play Gift Card za eura, pude potom pouzit v Cechach v obchodu s korunama?
    JIMX
    JIMX --- ---
    OMNIHASH: to vsechno 100x radsi udelam od stolu v kancelari u pocitace ... nez abych se s tim mrcasil na mobilu bez klávesnice :-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JIMX: dojdeš na telekonferenci, poklikáš webový appky, mail taky napíšeš, při troše snahy na tom rozchodíš i konzoli do linuxu... ne že by to bylo optimální, ale ctrl+c ctrl+v pár řádků kódu nebo přepnutí parametrů zvládneš.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MATT: Chci normalni pres kameru, mam s tim dlouholete pozitivni zkusenosti na OnePlus / Samsung / Xiaomi a pro me ucely je to ideal.

    Vtipny je, ze ten samej Pixel umuznuje komplet vypnout zamek obrazovky, coz je dle mineni Google bezpecny a v poradku. Ale face unlock pres kameru uz ne, nebezpecny, nesmi se.

    Takze tohle kolo Pixel opet vynecham, nestal jsem jim za to, co se da delat.
    MATT
    MATT --- ---
    LAUNCHER: LAUNCHER: jestli na to nejni připravenej, tak to imho nejde přidat. poctivej face unlock totiž dispononuje IR kamerou a emitorem IR mřížky.

    Unlocking The Hidden Lasers on Your Phone To Make 3D Images
    https://www.youtube.com/watch?v=i4n2DRHdrO0
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KACZER: ten externí monitor je zrcadlo. Nemůžeš mít na jednom landscape a na druhém portrét.
    Přes TeamViewer se dá android myslím řídit tak kdybys měl dva mobily tak by to možná šlo, ale nevím jak se to to tam má vejít
    KACZER
    KACZER --- ---
    RATTKIN: no právě, že monitor potřebuji na portrait :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam