• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    Já ho asi chápu, screen z iphonu... Šedý cesty na šedým pozadí, nic moc teda...

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUK: "jak OLED pomůže blbýmu designu?"

    Vyssi kontrast, vyssi jas (az ~1200 nits v mem pripade) a vetsi uhlopricka pomohou s citelnosti. Souhlasim, ze by Gmaps (a Waze) prospely nejmene sirsi moznosti nastaveni vzhledu.

    Bezne jezdim podle Waze, nicmene kvuli Tobe davam do prilohy screenshoty z diskutovanych Gmaps z dnesni jizdy do skolky. Jestli se vlastne bavime o tom samem. Na screenshotech bohuzel bude resize a komprese navic, smysl je porovnat jestli mame stejne nastaveni a jestli nemas komplikovanejsi trasu cesty a ulicky okolo. S obema obrazky na mem displayi neni problem. Pouzivam automatickou regulaci jasu, ale vyssi nez vychozi hodnoty. Z tech dvou zrovna ja preferuji satellite view (coz ve Waze nemam, ach jo) proste protoze se lepe zorientuji podle okoli, chapu ze mnozi to preferuji schematickou mapu.

    "Socka" bych neresil. Jednak nevim co to meritelne znamena, druhak nikdo nevi o kolik nizsi nebo vyssi budou nase prijmy zitra. Ale treba pohledem na Alzu vidim Xiaomi Note 10 Pro s 6,67" AMOLED za 6999 Kc. V ruce jsem to nemel, ale prekvapilo by me, kdyby na tom nebylo vse citelne.

    Xiaomi Redmi Note 10 Pro - Mobilní telefon | Alza.cz
    https://www.alza.cz/xiaomi-redmi-note-10-pro?dq=6371774

    2NDREALITY
    2NDREALITY --- ---
    ?Jaky telefon si koupit , do 10ti....
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: sorry, ale jak OLED pomůže blbýmu designu? Podívej se na zmiňovaný mapy.cz: vidím všechno i s ubohým LCD na sluníčku, poznám dálnici od chodníku i (ne)obydlenou oblast. Na gmaps je všechno nevýrazný, neinformativní jak nějakej trenažer barvosleposti. Jinak já chápu, že máš zálibu v drahejch telefonech - já ne, já jsem socka :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUK: Před ~rokem a půl ses nám dušoval, že Ti špatný display nevadí, cituji:

    "me vubec netrapi fotak na hovno ani IPS displej"
    [SUK @ Android - otevřená mobilní platforma]

    Jsem rád, že jsi se od té doby posunul a dospěl k tomu, že to není použitelné. Souhlasím, že zejména v mapách. Mrkni na něco s povedeným OLED displeyem. To by mělo problém se vzhledem Gmaps řešit v day mode i v night mode.

    Pozor na polarizované brýle, umí tomu pomoci i ublížit, nutno vyzkoušet kompatibilitu.
    SUK
    SUK --- ---
    DRAGON: tak jsem zapl dark mode a misto naprosto nekontrastni svetle sedivym mam naprosto nekontrastni tmave sedou. Furt nepouzitelny :)
    IV0
    IV0 --- ---
    RATTKIN: To je super. Mám podobný plán, jenom na kole :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JIMX: mam kdyztak navic jeden Bose Soundlink Mini :)
    IV0
    IV0 --- ---
    IV0: Do hotelu ideální :)

    IV0
    IV0 --- ---
    JIMX: Ikea Eneby 20 + Eneby baterie. Ideálně dva kusy (což je mírně přes rozpočet). Jediná nepříjemnost je, že při převozu někde v tašce se zapínají (mají dost vystrčené ovládací tlačítko), takže vytahuju baterku když je vezu v kufru. Nejlepší basy (myšleno frekvencí - zahrají 55 Hz +/- 3dB, ne ošizeně zesílením středobasů), nejbližší lepší repro stojí 4800 Kč (mrkni na testy). Jsou hrozně hloupé, umí jenom zvuku po jacku, stereo bluetooth a regulovat hlasitost, basy, výšky a usnout když se nepoužívají. Musí se na každé regulovat zvlášť hlasitost (nebo ve zdroji, vždycky se zapnou na 50% hlasitosti).
    LEF
    LEF --- ---
    JIMX: ja jsem spokojen s: https://www.mall.cz/outdorove-bezdratove-reproduktory/jbl-flip-5-cerna?
    na to jak je to malinke to prekvapive hraje a basuje, pouzivam i v aute (mam rozbite autoradio, tak jedu z telefonu a repracku).
    JIMX
    JIMX --- ---
    LAUNCHER: aha, zapomnel jsem dodat, ze chci neco cestovniho, nabijeciho ...
    DRAGON: 2-3k
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JIMX: budget?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JIMX: Edifier S2000MK3, mám je na stole v pracovně, úžasný poměr výkon/cena. Na značku mě navedl ID XLACHTAN, kterému děkuji.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Nodoporucite nekdo nejaky BT reprak na takovy bezny poslech v kanclu a mensich prostorech?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GEKONZPRAHY: Ted se mi to stalo na S22U. Zkoušel jsem i testovací hovor na Samsung Podporu, po spojení jsem nic neslyšel. Restart vyřešil.
    JIMX
    JIMX --- ---
    SMOKY: tj. chápu správně, že IDE ti neběží lokálně, ale na nějakým vzdáleným PC, tak to pak jo
    LAUNCHER: taky pro to nemám úplně využití ... jenom jsem to zmínil, protože jsem se dneska nějak při připojování mobilu k TV uklikl a najednou na mě na televizi svítí desktop prostředí, ve kterém se daly spouštět všechny appky, v browseru byly všechny otevřený záložky jako na mobilu atd ... a ovládat se to dalo bez problémů včetně DO s "integrovanou myší" a kolečkem ... tak mě to dost překvapilo, že ten mobil umí něco takovýho nativně :-)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JIMX: Mám rozbehanej v práci VDI s full development environmentem a přes Citrix to funguje obstojně. Jako nouzovka, když se mi třeba nechce tahat do office laptop, tak to je fajn. Jenom píchnu USB-C z monitoru do mobilu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JIMX: Ještě jsem to nepoužil a nechystám se, nic proti tomu nemám, ale nemám proto využití / alespoň zatím. Poslal jsem to jako zajímavost, jestli Tě baví tyhle nadstandardní GUI s externím monitorem, BT myší, klávesnicí atp.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam