• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    ADM: Asi si nerozumíme, to že musím vždy potvrdit pinem nebo znakem chápu. Tady ale myslím něco jiného.
    Dám příklad, u s10+ mám přes noc vypnutý telefon, ráno ho zapnu a aniž bych ho odemykal zobrazí se mi notifikace. U S21 jakmile ho zapnu tak se mi notifikace nezobrazí, ten telefon se po zapnutí chová jako vypnutý, tzn dokud ho neodemknu znakem. Až po ofemknuti se napíše hláška probíhá spouštění telefonu, a až potom naběhne systém a notifikace. Tohle je nějaká bezpečnostní feature bych řekl ale prostě nevím jak to vypnout..

    Co nechápu že S21 to dělá a S10+ ne i když mají Stejný 12 android
    ADM
    ADM --- ---
    RESCAPE: mozna ti nerozumim (secure boot je podle me neco jinyho), ale po kazdym nabootovani je nutny se prihlasit pinem nebo znakem (fingerprint nestaci, to je nizka uroven autentizace, je potreba zpusob z ty vyssi), aby se desifrovaly data na disku, tohle podle me neni mozny vypnout a asi bys to ani nechtel ...

    ale abych nekecal tak je mozny, ze to nejaky vyrobce pro pohodli uzivatelu umoznuje, ale je to jaksi proti zabezpeceni
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    Nevíte někdo jak se dá vypnout secure boot při zapnutí telefonu? Po každém zapnutí to chce nejdřív potvrdit pinem nebo znakem a bez toho se telefon nespustí, takže do té doby se nezobrazí notifikace. Nikdy jsem s tím problém neměl a teď u S21 mi to telefon dělá a nevím jak se toho zbavit, v nastavení jsem něco jako možnost bezpečné spuštění telefonu nenašel. Někdo to může brát jako super funkci ale mě to dost vytáčí.
    Díky
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    zkouším tu family link a nejak se mě zdá, jako by dětské zařízení z hlediska internetu bylo totálně nepoužitelné, divný že ani poloha se nechce v rodicovske casti aktualizovat a web spise nejde

    nemáte podobnou zkušenost?
    KELDA
    KELDA --- ---
    TEKKIT: JoJo toto mám nastavené jen funkce nerušit mám nastavenou jen pro automatické nerušeně v noci, ale přes den občas ztisim a pak ... . Ale jinak celkem chybějící funkce pro manželky kterým se nedá dovolat :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KELDA: Ještě k tomu tak je myslím jen možnost "nikdo" nebo "oblíbené kontakty" .takže ani ne jednotlive
    KELDA
    KELDA --- ---
    TEKKIT: Aha tak to jsem se bal ze tak je ... díky
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KELDA: U samsungu máš v režimu nerusit možnost nastavení výjimky. Ale musíš mít zkrátka to nerusit...jen u ztlumeni by to nefungovalo. Nehledej u kontaktu ale u nastavení toho rezimu
    KELDA
    KELDA --- ---
    Hojte víte prosím jak nastavit vyzvánění na konkrétním kontaktu aby i v případě tztumeného telefonu,například jen snížením hlasitosti, telefon vždy zvonil? Nebo alespoň udělá nějaký zvuk.

    Měl jsem zato že tato funkce je integrovaná v androidu a u kontaktu jsem schopen Tuto volbu zvolit ale bohužel jsem to nenašel.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    GEKONZPRAHY: a co to vyexportovat od mobilního operátora? Díky úspěšné žalobě pana Cibulky k ÚOOÚ v roce 2013 máš nárok, aby ti mobilní operátor předal všechna data, která na tebe má, tj. i lokalizační hezky exportovaná do Excelu. Jak to vypadá v tabulce i vizualizované viz poslanec Malte Spitz https://youtu.be/Gv7Y0W0xmYQ?t=301 a vizualizace 6:05
    Origo vizualizace na Google Mapách viz http://www.zeit.de/datenschutz/malte-spitz-data-retention ale mezitím ji schovali za paywall.

    To má i tu zásadní výhodu, že narozdíl od tvého exportu z appky (kam by sis mohl napsat cokoli) je export Data Retention od operátora průkazný i u soudu. A kdybys chtěl trollit, tak jim prostě dáš ten Excel a užijte si, je to přesně odpověď na vaši otázku :)

    Ale mimochodem policajti to už na tebe mají ze stejného zdroje a důvodu. Takže buď jsou líná lemra - nebo se tě naopak snaží nachytat, že jim řekneš něco jiného než oni vidí v datech z Data Retention = "lžeš" a jsi důvodně podezřelý. Viz prof. Duane na tomto timestampu, odkazující na rozsudek SCOTUS Ohio v. Reiner:
    Proč nemluvit s policií (část 1/2)
    https://youtu.be/h6EA90o7ILg?t=820
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SKAUT: druhého dne to začalo samo fungovat. REspektive líh a jemnými štětečky jsem tam šmrdala
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ADAMH: Samsung S10e treba tady:

    "We do have some data from Counterpoint Research that suggests Galaxy S10e sales were the weakest of the three primary devices in the S10 line. When you combine that with the rumors that Samsung is ditching the “e” branding this year, the writing appears to be on the wall."

    Samsung Galaxy S10e: Just a one-off experiment? - Android Authority
    https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-s10e-experiment-1078242/

    Pres zbozi.cz jsem nic nekoupil ani nepamatuji, telefon nikdy, takze co oni o prodejich muzou vedet. A cela prodejnost telefonu v CR neni v podilu globalnich prodeju ani videt. Az to najdes vysoko treba na Amazon.com nebo jeste lepe pro Cinu, dej vedet :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ADAMH: Napis jim ze se pletou, protoze je tvuj oblibeny telefon v top6 na zbozi.cz :

    iPhone 13 Mini sales continue to disappoint as rumors claim the iPhone 14 Mini may be axed - NotebookCheck.net News
    https://www.notebookcheck.net/iPhone-13-Mini-sales-continue-to-disappoint-as-rumors-claim-the-iPhone-14-Mini-may-be-axed.593194.0.html
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    LAUNCHER: Toho ozubenýho kolečka jsem si předtim nevšiml, díky :)

    NIGHTHUNTER: Jojo, už jsem to to tak udělal, ale díky Launcherovi budu mít v záloze i ten .kml soubor :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: *Se mu to 😀
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    LAUNCHER: nevim, pokud je neco top 6. ve smartfonech tak bych rekl ze se to prodava velmi dobre :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ADAMH: Prodavanost iPhone Mini a spol se tu parkrat resila, spatne se to prodava, takze bohuzel. Totez velke telefony, mel jsem rad Mate 20X 7.2".

    Dneska mi prisel pro 7yo synka S10e, do kapsy se mi to v klidu vejde. Ten Xcover 5 ktery mate, by nas nejspis cekal, pokud by tu S10e rozbil. Koukam ze je vetsi nez S10e, ale i tak by se vesel, rezerva tam byla.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    GEKONZPRAHY: nestačí 1-2 printscreeny z mobilu? Myslím, že to je stále mnohem víc a přesnějších informací, než bys jim jinak byl schopný říct...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GEKONZPRAHY: V prohlizeci na PC takto, potrebujes to nutne v appce?

    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Kriminálka po mně chce, abych jim řekl, kde jsem se v jistej den pohyboval. Jelikož si jsem jistej v kramflecích a nemám co skrývat, chtěl bych jim ukázat Časovou osu v google mapách, kde je krásně vidět kdy a kde jsem ten den byl. Jde to nějak vyexportovat ven z appky, ať jim vůbec nedávám do ruky telefon?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam