• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DATEL
    DATEL --- ---
    GEKONZPRAHY: dej pak prosim vedet, co jsi se dozvedel, diky.

Jinak si telefon vezu orave v batohu fomu, tak se modlim, abych mel dobry kus :-)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    LAUNCHER: Článek jsem přečetl a docela to dává smysl, mně ten signál nejvíc haproval když jsem jel ze střelnice, ve zbytku Prahy to většinou šlapalo. V pondělí se zeptám technika v práci co dělá výstavbu 5G, co si o tom myslí.
    DATEL
    DATEL --- ---
    LAUNCHER: ok, dobre, ja to teda jeste zvazim a omlouvam se za ukradenych 5 minut :-)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    LAUNCHER: Souhlasim, hlavně foťák je úžasnej. Ale pořád se mi jednou za čas stane, že se telefon zasekne a třeba minutu nereaguje, nejde dokonce ani natvrdo vypnout.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DATEL: Tak do něj bez obav jdi, je to nejlepší telefon jaký jsem kdy zatím měl, se slušným náskokem. Pokud bude Tvůj kus zlobit, což pochybuji, dostaneš nový jako já a Gekon. Týkalo se to jen starších várek.

České články o mobilech z dobrých důvodů nečtu, tenhle je slušná fantasmagorie. Chci zpět svých 5 minut. Data šla vždy. Hlas - v nejhorším stačilo na chvilku zapnout/vypnout letadlo. Appka třetí strany využívající nedokumentované fce nemusí nějaký čas fungovat z mnoha důvodů. U mě se tváří že funguje, ale neoveroval jsem si zda funguje doopravdy, nebaví.
    DATEL
    DATEL --- ---
    LAUNCHER: A tento problém jsi neměl? To vypadá, že ani Samsung moc neví, co s tím, a jediný workaround zablokoval, což asi u telefonu za víc jak 30 litů je konečná. Škoda, byl jsem už rozhodnut do něj jít.

Řada Samsung Galaxy S22 má problém se signálem. Máme řešení?!
    https://www.techfan.cz/l/rada-samsung-galaxy-s22-ma-problem-se-signalem-neumi-frekvenci-800-mhz/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: Telefony: Já to měl kdysi na Note řadě, ale pak jsem utekl zejména k OnePlus, když Samsungy měly jednu dobu ten nejšílenější FW. Teď návrat k S22U a na větším displayi než bývalo dříve nadšení z poznámek. Note řada skoncila, tu už nemusíme řešit. S22U je částečně místo Note.

Tablety: Tam jsem měl stylusy a celou dobu paráda na poznámky a náčrtky např v kanceláři, tam ho mám sebou v batohu. Ale do kapsy si ho nedám.

Fold: Ten telefon a tablet bych si rád částečně spojil do jednoho právě pomocí Foldů. Já jsem do nedávna ani nevěděl, že Fold 3 podporu pro stylus má - předchozí ho myslím neuměli, což byla velká škoda. Já jsem Tobě a dalším vděčen, že tomu děláte tuhle propagaci/osvětu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DATEL: GPS vyřešil nový kus.

Mobilní signál jako takový vlastně "nezlobil" (např data šla stále). Byl problém s tím, že Tě druhá strana neslyšela přes tel spojení. Ale stačilo vždy zapnout a vypnout letadlo, aby se to připojilo znovu. Tohle vyřešil některý z update, už jsem to nezažil ani nepamatuji.
    SPM
    SPM --- ---
    LAUNCHER: Já byl na S Pen zvyknutý už z notu, tak jsem o něj nechtěl přijít :-) Ne že bych ho teda úplně nedal z ruky, ale bylo to šikovný při brouzdání na webu (jednoduše se trefujou malé odkazy aniž bych to musel zvětšovat) a celkem jsem si zvykl kvůli dokumentaci a podobně tím čmárat do fotek. Tak nějak doufám, že se u další generace vrátí k integrovanému S Penu, pač je to jediná věc, co mě na tom trochu štve :-) u S21 tuším byla taky podpora pera, ale bez šachty, S22U už ho integrovaný zase má, tak snad to pak udělají i tady :-)
    DATEL
    DATEL --- ---
    GEKONZPRAHY: aha, diky, to neni dobra zprava :-( No, snad budu mit kliku na dobry kus, pokud se rozhodnu do nej jit.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    DATEL: U mě pomohla až výměna kus za kus.
    E42
    E42 --- ---
    SKAUT: Jasně, to už byla jen poznámka na okraj.
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    JOHNY_SMRZ: Da se vypinat NFC, ale to neni uplne odpoved na otazku :(
    Jo, taky me to stve.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    E42: To vím, ja dával vedle sebe tu analogii karta a google pay. Kdy je třeba provést nejakou "authentikaci" při vyšší sumě
    E42
    E42 --- ---
    SKAUT: Šikovný hack je, že když platíš přes 500 a telefon odemkneš těsně před přiložením, většinou to pak nevyžaduje další odemčení a druhé přiložení, tedy platíš na jedno přiložení jako pod 500.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    JOHNY_SMRZ: IMHO zamýšlená funkcionalita. Jako u karet, do 500kč bez potvrzení (odemčení), výš pin / unlock.
    Zajímavé (a občas otravné) že Garmin Pay chce unlock vždy. Já bych uvítal bych nastavení sumy do kdy netřeba.
    E42
    E42 --- ---
    JOHNY_SMRZ: AFAIK nelze. Taky jsem hledal a nenašel
    JOHNY_SMRZ
    JOHNY_SMRZ --- ---
    Takovej dotaz. Kde nastavim v google pay aby karta byla aktivni jenom pri odemknuti telefonu a ne pri rozsviceni displaye? Nikde tam takovou zakladni vec nemuzu najit.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ahoj, dotaz na majitele Samsung S22 Ultra, kteří tu prezentovali problémy s nimi. Vyřešil už nějaký update softwaru problem s mobilnim a GPS signalem? Zvazuju, ze ho koupim, puvodne jsem chtel jen tu S22Plus variantu, ale po precteni recenzi bych spis zvazil tu Ultra verzi. Diky za info.
    TBC
    TBC --- ---
    ahoj jakou byste doporučili free aplikaci na pznamky a tasky z exchange uctu? outlook to pro mne prekvapive nema...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: Moc děkuji, parádně a detailně sepsané. Zajímá mě primárně právě Fold 3 s S-pen a tudiz prekvapen a nadsen čtu, že jsi do nej zainvestoval a napsal k němu praktické postřehy.

Mam nepříjemný pocit, že mě ty a par dalších budete mít na svědomí, az vyjde Fold 4 (konec srpna?) 🙈
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam