• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARIAEL: Mel bys prijit s novym ty. Porad opakujes neplatny argument.
    To ze nekdo neco nepouziva neznamena ze absence podpory pro tu danou veci nema zadny dopad.

    Nekoupil by jsis auto, kteremu nefunguji zadni sedacky, protoze na sluzebky je nepotrebujes.
    Tvoje predstava, ze lide najednou procitnou a pochopi ze 5G je k nicemu je zbytecna - hned na zacatku jsem jasne rekl ze to o tom neni. Stavis to cele ze slamy a hazis novou a novou nahoru.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Rozumime si, ze tomu Pixelu chybi ~ jedna radka na jednoho operatora v konfiguracnim souboru? A ten cfg bohuzel neni uzivatelsky editovatelny. S eSIM souhlas, tam je to zatim solidni katastrofa.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: A jeje zase novej argument?:) A nesluselo by se nahodou DALEKO vic, aby mobilni site jeli podle standardu? A ne kazdej uprdenej cechackovkej operator podle svyho? A jak to ze ten hnusnej Samsung mi tedy nepodporoval tu eSIM v mych hodinkach v cechach? To je ale hajzl, co?
    Uplne stejna argumentace jako tu predvadite, tentokrat na jinou firmu. Ale zdroj problemu je uplne stejnej.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Chystá se lepší Play Store pro foldables, tablety, chromebooky👍

    Android Developers Blog: New features and tools to help you showcase your Play Store listing
    https://android-developers.googleblog.com/2022/10/optimize-your-play-store-listing.html

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ještě fakticka poznámka - řešil jsem s Googlem podporu pro Nest Thermostat. Který se v ČR též oficiálně neprodává. A ani mobilní zařízení to není, takže narozdil od mobilu si ho nevezmete na služební cestu. A chválím, že to se mnou řešili a po týdnu vyřešili. Nikdo na mě nezkoušel, že v ČR se neprodává, přitom mohli. Uznávám, že je to separátní podpora... jen že ani sám Google to ne vždy takhle rozlišuje.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Protože je to mobilní telefon. Tzn slušelo by se, aby zároveň data a zároveň hlas fungovala kamkoliv s ním majitel přijede, ne pouze ve vybraných zemích.

    Fanboysmu, případně kyselým hroznům "stejně to 5G a VoLTE není potřeba" nerozumím. Ale každý dle gusta.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MCKIDNEY: Znovu - PROC by proboha nekdo delal nejakou podporu pro zeme, KDE NIC NEPRODAVA? Kdyby se operatori drzeli standardu, tak by zakladni nastaveni fungovalo vsude. Ale to ne, skoro kazdy z nich musi mit vlastni picicmundoviny.

    A to ze to funguje - ano funguje. Staci do telefonu ten soubor od mistnich hejhulu doplnit a fungovat to zacne. Takze to neni modemem.

    Nevim proc si musis porad vymyslet takovyhle konstrukce...

    A no, treba pro tebe to ma vetsi vyznam. Sice nevim jaky, ale urcite ma. Treba ze ti na display sviti 5g nebo pro ten pocit nebo tak neco.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARIAEL: Ostatni to dokazali a na stejnem modemu :) Porad plati, ze lide co tvrdi ze to nema vetsi vyznam nez rychlost lzou sobe a ostatnim. Tohle je presne jeden z tech duvodu co napadne kazdeho a nijak me neuspokojuje. Najdi vyjadreni Google ze pouziti telefonu v CZ a dalsich zemich je umyslne omezeno a pak se muzeme bavit. Nebudu vytvaret aliby pro Google na zaklade domnenky ze se jedna o financni problem.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MCKIDNEY: No "zakladni lokalizaci" - hele a ty jako vyrobce programu by jsi pro svuj software delal lokalizaci do pandhabstiny, kdyz do pandhabu nic neprodavas? Asi jo podle toho co tu pises... A nezapomen na vsechny zbyly jazyky a mista na svete...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MCKIDNEY: To ja nic z toho nepopírám.
    Žádný Pixel (ani Nexus ) jsem nikdy nekupoval za plnou cenu ( stanovil jsem si hranici kolik jsem ochotný utratit).
    Pokud bych se měl držet toho "vote with wallet" tak si nemám na celém trhu co koupit. I s cenou hodně přes limit. Samsung je na tom u mě se SW podobně jako Apple - použitelné jen v nouzi kdy jde o život.
    Příště tedy asi vytáhnu archivní HTC s windows ( a full qwerty ) 😄.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jak snadne je zspomenout doby, kdy jsme si delali srandu z Apple co uctoval vice za horsi telefon.

    Jsem to tedka my, kteri rikame ze uzivatele drzi telefon spatne u telefonu co stoji vic :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SKAUT: Me nezalezi na tom 5G. Me zalezi na tom, jakou motivaci ma vyrobce. Tento problem maji pres 2 generace.

    Dela svuj chip, ridi market place a nedokaze dodelat zakladni lokalizaci pro svuj produkt? Jsou samozrejme duvody proc, ale zadne ke me nemluvi.

    Lide resi SW u vyrobce co kasle na problem se SW resenim? Asi jim to nevadi a to jejich vec. Predstirat ze problem 5G nejak souvisi s tim zda ho vyuzijes je alibismus. Neni to zivotne dulezite, aby jsis nalhavat ze ono se to casem zmeni.

    Koupil jsem s10e za 2690,- v MP. Vote with your wallet. Tahle demence jim umoznuje vydat 2020 product Pixel Watch za plnou cenu v 2022.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    SKAUT: Tak nejak... Jen malo dni v tydnu potrebuju tech 100 Mbit/s 24/7... Asi nemam takovou potrebuju porna :D
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MCKIDNEY: To já bych klidně koupil i něco jinýho ale Xiaomi a podobné nechci, Samsung má na můj vkus moc předělaný android a pak tady už nic není 🤷. ( predstavy o full qwerty, fyzické velikosti pod 6" a dalších naivit jsem se víceméně vzdal ) A Apple a já prostě ne, nerozumíme si.
    Ale zas tak moc absence 5G ( a dalsich ficur )netrápí. Místa kde se pohybuji mají mizerné 2G 😄
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARM Ltd. nedik 🙄

    Qualcomm calls Arm lawsuit 'payback' for opposing Nvidia buy • The Register
    https://www.theregister.com/2022/10/14/qualcomm_arm_lawsuit_nuvia/
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RADDINO: Ohledne potreb mistnich navstevniku vs nefungujici [5G, VoLTE] na Pixelech tu mame i anketu: [LAUNCHER @ Android - otevřená mobilní platforma]
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    A má vůbec smysl v horizontu 2-3 let 5G řešit? Rychlost netu mě ve velkých městech netrápí. Spíš jsem doufal, že 5G pokrytí venkova bude rychlejší, než třeba 4G/LTE. Na chalupě v Krkonoších je signál fakt tragickej a furt nějak slepě věřim v technologický pokrok a že tam někdy zvládnu i pracovní call :)
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    ARIAEL: link? jde to bez rootu?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RADDINO: On po pravde receno funguje. Ale v konfiguraci chybi dopsat jeden radek, co tam vyrobce nenapsal, protoze o cechach nevi - ci presneji zdejsi operatori taky tak nejak nedodali soubor s parametry :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Pred dlouhou dobou jsme meli stejny problem se Samsung a Xiaomi. Samsung to mel spravne i kdyz vse byl import a Xiaomi to nekolik generaci nemelo.

    Kontext je zde dulezity, kupujete neco co i Cisnky vyrobce prekonal pred lety. Porad si klidne kupte pixel, ale buyers beware :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    RADDINO: Nemame oficialni kanal Google. To co kupujes v CZ jsou importy. LTE a dalsi veci vyzaduji aby vyrobce na to nesral, vyrobce na CZ sere :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam