• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ještě někdy včera, předevčírem, když jsem třeba tady na Nyx nahrával fotky z Chrome (na Androidu), tak jsem tam jako volbu měl přímo (Google) Photos/Fotky. Teď tam mám (nově?) Média a přes to se teprve dostanu do rozhraní Fotek (výběr z alb atd.)

Můžu nějak ty Fotky vrátit do nabídky?

GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    GEKONZPRAHY: Tak ještě update, když dám mobil do nabíječky, zavibruje delší dobu (cca 0,5s). Při stisknutí power tlačítka zavibruje pouze krátce (0,1s).
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ahoj, posílám nějaký vybavení českým vojákům na Ukrajinu, krom jinýho sháněj starší mobily a tablety. Dostal jsem Google Pixel 4 XL s tím, že nefunguje baterka. Baterku jsem koupil novou, podle videonávodu odpojil starou, zapojil novou, ale při zapnutí mobil jenom krátce zavibruje, a nezapne se. Nenašel by se tu někdo v Praze, kdo by se na to mohl podívat? Díky
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Konečně:

Google working on Gmail, Calendar Wear OS apps for Pixel Watch
    https://9to5google.com/2022/11/28/pixel-watch-gmail-calendar/

XAJA
    XAJA --- ---
    ZBYNEK: aha, tak dokonca takto:)
    XAJA
    XAJA --- ---
    BUNDA: dik, to som presne chcela. nevedela som, ci je otg vlastnost len konektoru, alebo celej flashky.

prave ze este nemam, takze priprava na kupu. uvazujem bud klasiku https://m.alza.sk/sandisk-ultra-dual-go-128gb-type-c-d5749065.htm

alebo mozno skusim nejake tie gumove alebo hlinikove corsair. ale tam ma dost odradzaju tie nuzke rychlosti zapisu/citania.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    XAJA: OTG je funkce telefonu, flash disku se to nijak netýká.
    Pokud je flash disk "oboustranný", tak je mu jedno jak ho zapojíš.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    XAJA: nevím, jaký konkrétní flash disk máš na mysli, ale já používám oboustranný. Z jedné strany má USB C OTG (takže přímo do mobilu) a z druhé je to nermální USB A flash bez OTG (pro připojení k PC apod.), takže s OTG kabelem ho můžu zapojit také s té USB A strany. Žádné dvojité OTG se pak nekoná.
    XAJA
    XAJA --- ---
    BUNDA: jasne, to chapem. ale ide mi o to, ci mozem s otg kablom pouzit otg usb. proste ci tam kluc mozem zapojiit priamo (cez c konektor) a ten isty kluc pripadne aj cez kabel (cez a konektor). alebo ci cez kabel mozem pripajat len obycajny usb kluc. akoze ci nevadi "dvojite" otg.
    (varovala som, ze som lama, ale dik za trpezlivost).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    XAJA: tak OTG flash klidně napřímo (méně spojů), ale jak píšeš, kvůli pouzdru může být výhodnější to připojení přes kabel.
    XAJA
    XAJA --- ---
    BUNDA: dik.

2. vec: v ramci "vylepsenia", tipujem, ze kvoli 2. objektivu, vyrobca urobil slot na 2. sim kartu ako zdielany s sd kartou. takze bud 2 simky alebo 1 simka + pamatovka. potrebujem dual sim, ale aj externu pamat. mobil podporuje otg.
    je nejaka nevyhoda v kombinacii otg kabla a klasickeho usb kluca, alebo je lepsie priamo otg kluc?

ak vezmem otg kluc, mozem ho v mobile pouzit s usb c portom priamo, a v pripade potreby ho pripojit aj druhou stranou cez kabel?

(mam cat s53, je tam klasicky zuzeny vstup, tazko poznam, ze kluc sa tam zmesti, kablik sa da orezat, skusenost z predchadzajuceho modelu s41 a nabijacieho kabla)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    XAJA: neusmažíš. Mobil si vezme jen co sám bude chtít. A i to rychlonabíjení závisí od toho, zda si budou protokoly rozumět. Je zde více standardů.
    XAJA
    XAJA --- ---
    po 4 rokoch sim nutena menit mobil. uz zase. som lama. pomozete s par otázkami, prosim?

prva: nabijacka. mobil je len s kablom, bez adaptera, baterka je li-po 5500 mah, rychle nabijanie s vykonom 18 w a bezdrotove qi nabijanie.

kupila som toto: https://www.o2.sk/e-shop/produkt/sbs-cestovny-adapter-usb-afc-usb-c-pd-25w-cierna len sa chcem uistit, ze baterku neusmazim. cez usb a port by to malo pustat len tych 18 w, ze? 25 ide len cez usb c ako pd, chapem to spravne?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Migroval jsem většinu své pracovní agendy telefon / tablet. Co by mi ale výrazně ulehčilo život je emailový klient, který umí pracovat s šablonami. Nemáte nějaký tip?
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    NECROMAN: ja mel.snad pixel 4a a miracast ne, jen uzavreny chromecast
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Project your Pixel phone's screen - Pixel Phone Help
    https://support.google.com/pixelphone/answer/2865484?hl=en
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    JEREMIUS: ne, zatím mi ani nijak nechybí. Miracast by snad měl umět, minimálně jednou jsem už na televizi obraz přednášel.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    NECROMAN: Chtěl jsem napsat, že by to byl ideální telefon mít to miracast ale asi ne pro mě :)

Evoluce

pixel 4 - 5.7 palce
    pixel 4a - 5.8 palce
    pixel 5 - 6 palce
    pixel 6 - 6.4 palce, 6a - 6.1 palce
    pixel 7 - 6.3 palce
    pixel 7 pro 6.7 palce

Běžný tablet je 7 palců, alespoń to co po mě chtěl google play při nahrávání screenshotů :-)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    NECROMAN: 5G jsi nějak rozchodil, nebo ne?
    ACID
    ACID --- ---
    BUCKOWSKI: zkusím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam