• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    JEREMIUS: Go to Chrome > 3-dot menu > recent tabs, you will see a list of tabs open on other devices. Tap and hold a device > open all. https://support.google.com/pixelphone/thread/180047378/how-to-transfer-chrome-tabs-to-a-new-phone?hl=en
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Jak přenesu otevřené taby z Chromu do nového mobilu? Mám u úču zapnutou synchronizaci, ale když jsem spustil Chrome na novém mobilu, taby tam otevřené nemám. Je nějaká jiná možnost, než je otevírat po jednom? Zkoušel jsem googlovat a zatím z toho moc chytrý nejsem :-( Předem díky
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    KUNKAJICI_ZABA: Google Photos maji lepsi integraci do Androidu nez OneDrive, pokud se ptas na tohle. 100GB na OneDrive ale stoji 40Kc/mesic a 100GB na GoogleOne 60Kc/mesic.
    KUNKAJICI_ZABA
    KUNKAJICI_ZABA --- ---
    Jaké úložiště je lepší, pokud chci "rozšířit" místo na mobilu? Google One/Drive nebo OneDrive? Aby byly fotky a videa vždy k dispozici, dalo se s nimi pracovat dobře jak na mobilu, tak na PC, aniž by bylo potřeba pořád řešit, že zrovna dochází kapacita mobilu. Je mezi nimi v tomto ohledu nějaký zásadní rozdíl (nemyslím kapacitu a cenu :-)?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Jo to chapu, latence 29 ms je fakt mega pomala, to leckdo za tu dobu klidne i spocita rovnici...
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    KUNKAJICI_ZABA: S22U jsem měl přes rok a byl jsem spokojenej. Stylus jsem nejdřív ignoroval, ale po shlédnutí několika video tutoriálů jsem se ho naučil používat a teď si bez něj pracovní mobil moc nedokážu představit. Teď mám ale S23U a ten je asi ve všech myslitelnejch ohledech lepší, hlavně se líp drží, narozdíl od 22 nelaguje (ten se dokázal kousat i při procházení galerie nebo otevřenym Chromu s pěti tabama) a foťák je o chlup vyladěnější. Pokud ti neni líto do toho vrazit ty peníze navíc, radši bych šel do 23.

    Ta absence 5G u Pixelů by mě na první pohled tolik nesrala, ale čim dál častějc si uvědomuju, že v místech kde je pouze 4G, tak je ten internet fakt pomalej. Ani ne download/upload, jako spíš latence. Občas to je fakt k vzteku, a u mobilu co má řešit práci bych určitě chtěl 5G.
    KUNKAJICI_ZABA
    KUNKAJICI_ZABA --- ---
    Co je podle vás lepší volba, Google Pixel 7 Pro nebo Samsung Galaxy S22 Ultra? Chci to hlavně jako fotomobil + na tom řešit co nejvíc práce. U Pixelů je naprd to, že (zatím) u nás nepodporuje 5G. A taky jsem četl v recenzích, že mu docela vypadává signál až na několik hodin (možná jen u O2?)
    MA747
    MA747 --- ---
    SUK: našel jsem ještě Addi, ale je to bohužel opuštěný projekt. https://f-droid.org/packages/com.addi https://code.google.com/archive/p/addi/downloads
    Addi is a mathematical computing environment like Matlab and Octave, but made to work on Android devices.
    The goal is for 100% compliance with how Octave works including a compatibility
    mode that makes the behavior more similar to Matlab (already very similar).
    MA747
    MA747 --- ---
    MA747: našel jsem:
    Expression Evaluator | F-Droid - Free and Open Source Android App Repository
    https://f-droid.org/en/packages/dudeofx.eval/
    MA747
    MA747 --- ---
    SUK: jde mi o to, že mi nevyhovuje kalkulačka od google :) Na bc netrvám. Za Octave dík. Škoda, že není free.
    SUK
    SUK --- ---
    MA747: Jde ti vylozene o bc syntax nebo o neco obecnejsiho? Nezkousel jsem, ale na Android existuje i Octave
    MA747
    MA747 --- ---
    Nedal by mi někdo pls tip na kalkulačku podobnou unixové bc? Tzn. píšu výrazy, přiřazuji je do proměnných, ... Díky. (existuje termux, ale ...)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LOJZEE: NewPipe z F-Droid
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    128 je u telefonu, co natáčí v 4K, pro mě nepoužitelné prakticky. Jak píše SUK, schválně jsem se teď podíval a jen aplikace mi zabírají přes 60 GB. Něco pak ukousne systém a telefon je prakticky plný. Takže ten Pixel 7a mi přijde jinak super až na tenhle dost podstatný "detail"
    KEJML
    KEJML --- ---
    SKAUT: Navíc tahem prstu přes čtečku na zádech se dá otevřít notifikační lišta, na to jsem si hrozně zvyknul a bude mi to chybět, ale čtečku na zádech už asi nedělá nikdo významný.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SUK: Offline mapy mám z navigace i z turistických map ( těch je několik), fotky fotím v nejvyšší kvalitě + sem tam RAW, videa 4K (občas fhd s víc fps). celkem dost aplikaci, část hudební (YouTube music) knihovny offline.
    Jsem prostě nenáročný 😄. Víc než úložiště mi ale vadí přesunutí čtečky pod display. Hrozně nešikovné místo, tu na zádech jsem vzal mobil do ruky a hned mel odemceno. Ted musim telefon vzít oběma rukama abych to odemkl 🙈
    SUK
    SUK --- ---
    SKAUT: No, ono je to 128GB, ale das si tam offline mapy, das si tam muziku, k tomu relativne hires fotky, ktery treba ja jsem linej dostatecne casto kopirovat nekam jinam a najednou tech 128 v prcicich jak nic :) Tim spis, pokud to je jedine uloziste - pak je tam jeste OS a veskery apps a user data...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jako jak ta S23U má půltera, tak jsem tam prostě nechal dostahovat audioknížky, celé série netflix seriálů, celý dndbeyond, část dropboxu pro offline,…

    Není to potřeba, ale čistě convenience… Pak jsem někde ve sklepě bez signálu a nevadí to.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Takže mi 128G přijde jako dost hodně ( cloud úplně nepoužívám), tak nějak nevím čím bych to zaplnil .
    Na druhou stranu vím že to některým nestačí ale ty si zas koupi něco jsem jde pametovka ( treba aby mohly mít svou sbírku filmu vždy sebou).
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    HOUMLES: Tak já nikdy neměl s tímhle problém. Vzdycky mi to úložiště stačilo. Teď na Pixelu 6 mam využitou půlku uloziste, ještě jsem nic nemazal. A mám ho skoro od vydání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam