• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    NECROMAN: U mě je asi problém, že služební číslo nemůžu vůbec administrovat (a tedy požádat o aktivaci eSIM) a soukromé mám v O2 family, což je takový divný kočkopes, ale jsou tam aspoň ucházející ceny služeb. No a to má trochu jiné vlastně všechno, takže i tu samoobsluhu...no a na pobočkách O2 pak o té family odnoži často skoro nic neví, i když se mají postupně slučovat.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KORKMAZ: jo, mělo by to fungovat v pohodě, sám eSIM používám v Pixel 7 Pro.
    A eSIM telefony už dnes seženeš za pár tisíc, třeba Motorola Moto G54
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KORKMAZ: Pry potrebujes neco, cemu rikaji eVoucher:
    O2 | eSIM - vyzkoušejte novou elektronickou SIM
    https://www.o2.cz/osobni/esim
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KORKMAZ: Tak se zeptej O2, proc to tam nevidis, to neni o telefonu.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    MAKROUSEK: No já to tam v Moje O2 právě nevidím (ani v mobilní appce, ani v PC), ale možná je to tím, že mám ještě starý telefon co neumí eSIM. Právě jsem si to chtěl nějak zjistit dopředu, než požádám o nový pracovní telefon (klasickej moloch, trvá to dlouho a změny v tarifu nejdou)

    každopádně díky ti moc :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KORKMAZ: Jasne, proste si v samoobsluze nebo jak se tomu u O2 rika vygenerujes u prislusneho cisla QR kod a ten si vyfotis telefonem a voila, mas namisto fyzicke SIMky eSIMku.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    MAKROUSEK: To rozdělení soukromé X firemní umím, ale doposud používám dvě simky fyzicky v telefonu (taky motorola s čistym androidem)

    A jde mít jako eSIM i tu fyzickou SIM oboje stejnýho operátora O2? Jasně, jsem v tom noob, ale nějak si nedokážu úplně představit jak jakoby převedu existující fyzickou s tarifem na tu éčkovou. Nějaký návod jsem viděl, ale to je vše na jabka
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KORKMAZ: Jasne, to umi nativne Android - v settings mas polozku SIM manager a tam si zapnes obe cisla (a vyberes, ktere je defaultni na hovory, ktere na esemesky a ktere na data). Androidu uz je jedno, jestli je to fyzicka nebo eSIMka, ja se eSIM taky dlouho branil a ted mam v telefonu 3 eSIMky a jednu fyzickou, podle toho, kam zrovna cestuju, si je zapinam.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Zdar, omlouvám se, pokud je to OT, ale snad by mi někdo poradil ohledně konceptu dual SIM a eSIM. Potřebuju nový telefon a klasický dual SIM už docela mizí a vidím, že eSIM už jsou cenově docela dostupné (třeba před rokem to bylo jen ve vyšší třídě). Já ale potřebuju mít dvě čísla v telefonu (klasika služební a soukromé) - umí s tím ta eSIM nějak pracovat? Zajímal by mě třeba Motorola Moto G54

    Díky a zdar
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    Android 14 blocks apps targeting old Android versions | Jason Bayton
    https://bayton.org/android/android-14-minimum-sdk/

    In Android 14 it will no longer be possible to install any application that targets API level 23 - Android 6.0. Attempting to do so will trigger a security exception.
    as long as applications target an API level higher than 23 (Android 6.0), apps will continue to be able to install without issue in Android 14.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    NECROMAN: před 5 dny. Četl jsem. A doufám, že to všechno klapne!
    :-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    To jsem zvědavý
    Šuškanda: V Česku se otevře online Google Store. Pixely budeme kupovat levněji už v roce 2024 – MobilMania.cz
    https://m.mobilmania.zive.cz/suskanda-google-v-cesku-otevre-online-store-pixely-budeme-kupovat-levneji-uz-v-roce-2024/a-1358899
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    Necekam od toho nic zvlastniho. Hlavne vydrz baterie, dostatecnou pametovou kapacitu (doted mi staci 10GB) a dual sim. Foceni mi staci na bezny urovni.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    Tak se pomalu dostavam k vybirani novyho telefonu a du si pro konzultaci. Je motorola moto g54 5g power edition za 199 € dobrej kauf?
    GOGGA
    GOGGA --- ---
    DUNICAN: po mnoha experimentech jsem dospel k tomu, ze jsou jen dve moznosti - pridat jako imap do jineho mail klienta.. anebo se vzdat kontroly..
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    Jsme doma propojení Family Linkem. Děti teď začaly chodit na gympl a dostaly nový Google účet. Přidali jsme jim ho do mobilu a do dneška si mohly snadno číst v mobilu školní emaily. Teď se ale ten školní účet u jednoho dítěte sám maže. Zdůvodnění je, že není součástí rodiny, takže na tom zařízení nemůže být. To dává smysl, ale proč to začalo dělat až teď a jen u jednoho dítěte? A potom, když mu umožním přidávání účtů podle následujícího návodu, stejně to ten školní účet dál maže. Tuší někdo, v čem může být problém a jak můžu ten školní účet v mobilu povolit?
    Add users to a device - Google Kids Space
    https://support.google.com/kidsspace/answer/10065701?hl=en
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    JOHNY_G:
    No já samozřejmě hned našel:
    Nastavení / Přístupnost / Převod textu na řeč
    když dám přehrát tak se ukázka hezky česky přehraje
    ale netuším jak to aktivovat pro aplikace ...
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    PUSCHPULL: Kdybys to nenašel, tak se ozvi, a zkusím si po letech novou placenou appku na Play Store :-D.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Mám dotaz.
    (Pixel 6 Pro / Android 14)
    Jak udělat aktivní možnost text to speech tak abych si mohl například při příchodu SMS, zprávy v Signalu, WhatsApp, emailu zvolit, že danou zprávu chci od mobilu přečíst, třeba za jízdy v autě.
    Aby to šlo jednoduše a spolehlivě.
    Zkoušel jsem hledat a zatím mi tole nějak nejde.
    A zatím jsem to nechtěl řešit instalací nějaké nevyzkoušené aplikace třetích starn ...
    Děkuji
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KEJKLIR: Ja taky.
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    MAKROUSEK: doufam ze budou fungovat dal. Mozna jsou i lepsi dialery ale tenhle mi naprosto vyhovuje a pouzivam ho uz hodne let.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam