DRAGON: no přístup k disku jim nedáváš. Android má pro každou aplikaci svůj prostor. Respektive takřka každá app potřebuje si občas něco uložit.
Takže ano stejně jako Garmin posílá data o tvém srdci, výkonech o běhu Američanům. Tak Huawei to bude posílat Číňanům.
Obecně pokud jsi běžný občan tak bych řekl že Číňan to dokáže využít k nějakému marketingu.
Problém nastává jsi li voják nebo politický exponovaná osoba, tam toho gpska může říct opravdu hodně.
Jinak osobně mám také Garmin a to z důvodu toho že neberu sportovní hodinky jen jako záznam tras, ale jako pomocníka v tom jak trénovat. Kdy Pošná jak jsem unavený a po skutečnostech to občas opravdu pozná líp než já. A to jsou údaje které mi dokáže dát díky tomu, že miliony uživatelů posílají svoje data do Ameriky, kde si k tomu sedne mnoho lidí a vytváří software.
To mám pocit že u Huawei bohužel není, nebo rozhodne ne na takové úrovni.
A poslední poznámka. Proč jsou sankce na Huawei. Zjistilo se že jejich síťové prvky posílají věci Číně, což by neměli a je to opravdu vážný problém, protože jsou byli nasazený ve velkých firmách.
To že telefony a další zařízení posílají všude možně je známí fakt, ale tam to zneužití není tak obří.