• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Zeptám se tady, protože to vypadá, že jde možná o záležitost mobilu... Jak je možný, že návštěva jednoho konkrétního klubu mi skokově zvýší jas displeje na mobilu, žádnej další klub mi to nedělá? A když z klubu odejdu, tak se jas zase vrátí na původní úroveň. Mobil je Samsung, ten klub je "foto našich biků". Wtf? Nebo za to můžou fotky v tom klubu? Nebo nějaký metadata u nějaké jedné konkrétní fotky?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANARCHY: Jestli máš Mikrotik router, tak v něm se dá nastavit odpojení klientů s mizerným signálem. U jiných to možná půjde také.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANARCHY: pouzit Llamu a nascriptovat si to?
    Automate - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.llamalab.automate&hl=en_US&gl=US

    Wi-Fi signal strength ⋅ Automate for Android ⋅ LlamaLab
    https://llamalab.com/automate/doc/block/wifi_signal_level.html
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Mám problém se kterým si nevím rady:
    Samsung S23
    Android 14, One UI 6.0

    Ať dělám co dělám, tak se mi telefon pořád připojuje k domácí wifi i když jsem na zahradě kde má velmi slabý signál (takže výsledkem je, že se připojí a prakticky žádná data neprojdou)
    Zapnul jsem tu Samsungovskou inteligentní wifi, která by v takovém případu (aspoň podle toho co o ní píšou) neměla wifi se slabým signálem připojovat, případně ji odpojit jakmile úroveň signálu klesne, ale prostě nic takového jsem nezaznamenal - od wifi se odpojí až v době, kdy od baráku odejdu třeba na 100m, i když už 20m od baráku je přenosová rychlost de facto nulová. A když přijdu zvenku na zahradu, kde je opět sinál velmi slabý, tak se telefon k wifi připojí i když je tam signál tak slabý, že data netečou - takže musím ručně vypnout wifi (nebo se od toho routeru odhlásit), protože telefon to sám prostě neudělá.

    Má to nějaké řešení?
    CUKI
    CUKI --- ---
    Kdysi jsem tu hledal přehrávač na audioknížky a řešil jsem že se mi některé sekají. Nakonec jsem přišel na to že problém je BT přenosu, tak jen kdyby měl někdo stejný problém...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    EXCITE: no ja jakoze nechci hodinky. :)
    a fakt pamatuju dobu kdy tam slo dat normalne snooze jednim cudlikem.

    ted je postup

    long press>snooze>select time>ok

    to je jako fakt super UX, snooznout notifikaci potrebuju kdyz jsem ve spechu a nemam cas abych na ni nezapomnel.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    E2E4: Já mám ted Garminy Fenix 5 a ty notifikace jdou doložit stisknutím dvou tlačítek na nějakou defaultní hodnotu z aplikace, která tě notifikuje.Před tím jsem měl Ticwatch s Android Wear,tam to šlo odložit jedním sweepem přes display hodinek. Je to pohodlný a nemusím ani brát telefon do ruky.Ale chápu. Na telefonu to šlo odložit jen když je alert/notifikace aktivní ,tedy já nevím pár sekund. I Když teď na S23 s posledním Androidem to není moc funkční,jako bych se prstem na tu notifikaci/zprávu netrefoval. Na předchozím S10e to šlo normálně. Asi taky zlepšení.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Google Pixel March 2024 patch koukám rozbil vibraci u fingerprint senzorů. Někomu teď vibruje, kdy by neměl. Mě zas nevibruje, když by měl.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    EXCITE: to teda ne, jako abych kvuli chybejicimu buttonu "odlozit" si kupoval dalsi vec, a hlavne doufal, ze tam ta moznost "odlozit" bude nafurt? No v Androidu ji zrusili jeste pred soucasnou erou enshittifikace..

    zkousim neco pres nejaky ty automatizacni frameworky typu MacroDroid, ale teda nemuzu rict ze by se mi darilo.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    E2E4: tohle asi nebudeš chtít slyšet/číst, ale řešení jsou hodinky možná i náramek.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    pořád jsem nespokojený s nemožnosti jednoduše odložit notifikaci od kalendáře. jako vim že na zamčený obrazovce se to asi na 3 kroky dá udělat, ale já bych chtěl jedno tlačítko snooze a to jak při zamčený tak při běžným používání mobilu..

    je na to nějaký řešení?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Google vydal Android 15 preview. Co přináší za novinky?  – Samsung Magazine
    https://samsungmagazine.eu/2024/02/19/google-vydal-android-15-preview/
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    FYI, vím, že to tu kromě mě zajímalo ještě asi tak jednoho člověka... Nevím, jak je to tu dlouho, ale až dnes jsem si všiml, že se mi na Pixelu 7 s Vodafonem konečně začal fungovat VoWiFi. Standardně je Wi-Fi volání vypnuté, a dá se zapnout v nastavení SIMky, popř. v Calls and SMS.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ARIAEL: alza byl priklad jakozto nejvetsi CZ shop, muzes klidne filtrovat na gsmarena plosne skrz cely trh ale s filtrem na malou uhlopricku ti to moc nepomuze
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    QWWERTY: Ale jo, ja to chapu... Ale stejne tak ti na pockani cinan sestavi custom mobil. Staci se neomezovat na Alzu? Ja treba spoustu veci radeji koupim na ebay, amazonu, u vyrobce nebo v cine... Mam co chci a ne co se Alza rozhodla dovezt
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ARIAEL: samozrejme ze je to neco za neco, ale jsi v situaci, kdy aktualni trh po zadani kriterii casto vyhodi prazdnou mnozinu
    priklad:
    chtel jsem maly telefon - podminka <6'' ti treba aktualne na Alze zredukuje nabidku z 930 telefonu na 68
    takze jsem vzal to nejrozumnejsi, co se dalo vybrat. a s odemcenim bootloaderu se smiril s tim, ze ten telefon uz napr. nikdy nebude fungovat jako 3D scanner, protoze bud muzu mit DRM klice nebo custom ROM, ale ani nejschopnejsi programator driveru nezaridi, ze bude zaraz fungovat oboje
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    QWWERTY:Vzdycky je to neco za neco... A nikdo vam nikdy nebrani se proste domluvit a ten pripadny jeden chybejici driver si nechat napsat, ne? protoze kdyz neco nejde tak jsou to obvykle chybejici ci spatne napsane drivery.
    A nebo si koupit telefon s otevrenou rom? nebo telefon s podporou jinych rom? Vazne nedokazes najit reseni nebo jen brblas ze "mami ono to nejde"?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ARIAEL: to ovsem vychazi z predpokladu, ze je jina ROM dostupna, ze v ni spravne funguje veskery hardware a nebo jejim flashnutim neprijdes o funkcionalitu telefonu
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Vsak flashnout jinou ROM si tam preci muzete vzdycky a byt freeeeeeeeeee jak ten ptak....
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    QWWERTY: Presne tak. Google uz temer uplne zapplovatel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam