• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MA747
    MA747 --- ---
    BUCKOWSKI: neměl jsem čas, ale zkusím, díky.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MA747: Zkoušel si je propojit s jiným telefonem a případně jiná sluchstka s tímto?
    Můžeš minimálně zjistit, jestli hledat problém na straně telefonu nebo sluchátek.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Máte někdo tip na slušnou cestovní BT klávesnici?
    MA747
    MA747 --- ---
    E42: předposledně, kdy jsem ty sluchátka měl v uších. Tzn. předminule to bylo v pořádku. A ještě jedna věc, telefon měl okolo 70 % baterie.
    E42
    E42 --- ---
    MA747: Před čím?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Neco se muze prat o ovladani BT/prenosu nebo o vyhradni pristup
    MA747
    MA747 --- ---
    Nevěděl by někdo prosím, čím může být způsobeno vypadávání bt sluchátek? Sluchátka nabité, profil výkonu telefonu nejvyšší, zarušení nula, player ve skupině aplikací, které se neuspí a přesto výpadky takové, že se to nedalo poslouchat. Když jsem je poslouchal před tím, tak bez problémů. Díky.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    červnový update pro Pixely
    Android 14 QPR3 rolling out with June Pixel update
    https://9to5google.com/2024/06/11/android-14-qpr3-pixel-update/
    DATEL
    DATEL --- ---
    HOUMLES: Ty jo, člověk se pořád učí, tuhle volbu jsem celou dobu nějak nezaznamenal, díky. Hlavně dobrý vědět, že to tam je možné vypnout.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    DATEL: a presne proto existuje hned pod zapinanim adb v developer options polozka "disable authorization timeout", kterou staci vypnout a prestane to "zapominat" ty fingerprinty
    DATEL
    DATEL --- ---
    QWWERTY: S tímto bacha, spolehnout se na to úplně nedá, protože to povolení chce čas od času zopakovat. V práci na testovacích zařízeních, teď třeba na Pixelu 6, to jednou za čas otravuje znova. Takže když to nastavíš, dítě to zapomene, tak se taky může stát, že po připojení k PC to povolení bude chtít znova, a když nemáš hak telefon odemknout, tak jsi v háji.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ZBYNEK: ono to beztak zase bude kus od kusu a kazdy vendor-customized system se bude chovat jinak
    quick google - treba tady to resili uz 2014, takze ten system uz to podporuje docela dlouho https://stackoverflow.com/questions/24810696/android-adb-show-allow-usb-debugging-window
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    E2E4: Přesně tak, ADB je debug, je to díra do bezpečnosti... Pro mobil dítěte to ale z těchto důvodů doporučuji

QWWERTY: To je nějaká novinka novějšího Andoridu? Dřív šlo ADB odkudkoliv, jen muselo být aktivované...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    QWWERTY: a je možný přes tohle ten unlock pattern i zrušit/změnit?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    E2E4: ADB se povoluje vuci fingerprintu, ne? takze kdyz povolis svoje domaci PC, tak ten kdo telefon ukradne, by stejne ADB mit nemel, ne?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ZBYNEK: hm, jako ze zapnout USB debugging? No tim padem ale kdokoliv ukradne ten telnefon ho muze odemknout.. I kdyz tam asi moc skod nenadela - maximalne to smaze, platby za appky apod stejne schvaluju jako rodic, takze skody stejny a pravdepodobnost zapomenuteho locku je asi vetsi.

dava mi to smysl, diky
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    E2E4: Rada pro příště - povolit u dítěte ADB a pak v případě locku můžeš zrušit pattern přes USB
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: (možná by to fungovalo s pinem místo screen lock pattern?)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PISTA1: no díky za potvrzení..

jsem napsal na support Google, je enshittifokován, poradili nesmysl (změnit screen lock PIN přes family link, což jednak nejde a druhák jsem potřeboval ten restore)..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    E2E4: Nejde, kluk si taky kdysi hrál a změnil. V
    šechno jsme museli nainstalovat a nastavit znova.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    E2E4: no ja bych rek, ze ten PIN/pattern slouzi i k sifrovani te zalohy (krom toho, ze sifruje data v mobilu)... vychazim teda z tohohle a aspon tak si to interpretuju uz dlouhodobe i pro sebe :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam