• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PUSCHPULL: Musis mit Google ucet se synchronizovanyma appkama na nem. Pak se ti vetsina appek nainstaluje i s temo sejvy na hry. Messengery jsou jina, obvykle je musis kazdt zvlast zabackupovat (googli jak se backupuje kazdy) a pak rozbackupovat. Opet to jde na Google drive. Co se tyka bankingu a takovych appek, tam smolik, musis projit celou autorizaci od zacatku.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Pár dotazů, některé budou patrně z kategorie hloupých a za ně se omlouvám.

Potřebuji mít vždy mobil při ruce, pro práci a zábavu.
    No a po pár letech kupuji nový. Letos už hapruje manželky Pixel 3 (který podědila po mě a jelikož nový nikdy nechce, tak patrně letos podědí můj stávající Pixel 6 Pro)
    V srpnu nebo v září (po 13. srpnu) počítám tedy s nákupem Pixel 9 Pro.

A pro zopakování, co vše udělat dobře a bez chyb, aby člověk nějakou zbrklostí nazůstal bez mobilu?
    Ono minule mi při instalaci ten Pixel 6 Pro nabídnul zda chci intalaci synchronizovat z původního Pixel3.
    Jak tak o tom nyní přemýšlím, tak nevím zda to je optimální nebo zda zvolit čistou intstalaci a pak si tu používané aplikace instalovat znovu.
    Ale!! U některých aplikací chci zachovat historii, u komunikátorů jako WhatsApp, Messenger, Signal, ..
    Pak tam mám pár rozehraných her, nějaké 2-3 hry ale tam bych také nerad přišel o stávající levely, ve kterých se pohybuji.
    Přes Google úšet se synchronizuje skoro vše, takže plno věcí je velmi snadných.
    Stejně se tu ale mám potřeby zeptat zkušenějěích, na co dát pozor, co nezapomenout předem udělat atd..
    Co bankovnictví a Google peněženka? Využívám hodně. Mám tam plno dalších karet, z obchodů atd ...
    Co účet u operátora? (mám asi rok Kaktus a už se tam nastřádalo dost minut a dat a nerad bych o to přišel).
    Je třeba udělat nějaký export "všeho" na Google úložiště a pak z toho "vyzobat" to co budu chtít?

Zkuste prosím trpělivě poradit, nebo sem hodit nějaké osvědčené linky.
    Děkuji
    MION
    MION --- ---
    MA747: zkus sluchatka aktualizovat
    JIMX
    JIMX --- ---
    Mne se u BT sluchátek děje to, že když si přes ně pouštím hudbu (Spotify, YouTube music) a přitom mám zapnuty tethering, tak při větším sosani z notebooku, mi vypadava zvuk ... pak jsem koupil nový BT sluchátka a na stejným telefonu to najednou nedělá ... jediný, co mě napadá, že budou podporovat jinou verzi BT a ta starší je náchylnější na zátěž nebo něco ...
    VONY
    VONY --- ---
    MA747: Taky dost záleží na kodeku přehrávaného souboru. Musí ho podporovat telefon i sluchátka. Jinak se to nějak převádí a ztrácí se kvalita. Pokud teda jedeš ze souboru a ne ze streamu.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MA747: Určitě bych případně zkusil i "debility", jako zapomenout bt zařítení v tel., pak restart telefonu a napárovat znovu.
    MA747
    MA747 --- ---
    BUCKOWSKI: neměl jsem čas, ale zkusím, díky.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MA747: Zkoušel si je propojit s jiným telefonem a případně jiná sluchstka s tímto?
    Můžeš minimálně zjistit, jestli hledat problém na straně telefonu nebo sluchátek.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Máte někdo tip na slušnou cestovní BT klávesnici?
    MA747
    MA747 --- ---
    E42: předposledně, kdy jsem ty sluchátka měl v uších. Tzn. předminule to bylo v pořádku. A ještě jedna věc, telefon měl okolo 70 % baterie.
    E42
    E42 --- ---
    MA747: Před čím?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Neco se muze prat o ovladani BT/prenosu nebo o vyhradni pristup
    MA747
    MA747 --- ---
    Nevěděl by někdo prosím, čím může být způsobeno vypadávání bt sluchátek? Sluchátka nabité, profil výkonu telefonu nejvyšší, zarušení nula, player ve skupině aplikací, které se neuspí a přesto výpadky takové, že se to nedalo poslouchat. Když jsem je poslouchal před tím, tak bez problémů. Díky.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    červnový update pro Pixely
    Android 14 QPR3 rolling out with June Pixel update
    https://9to5google.com/2024/06/11/android-14-qpr3-pixel-update/
    DATEL
    DATEL --- ---
    HOUMLES: Ty jo, člověk se pořád učí, tuhle volbu jsem celou dobu nějak nezaznamenal, díky. Hlavně dobrý vědět, že to tam je možné vypnout.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    DATEL: a presne proto existuje hned pod zapinanim adb v developer options polozka "disable authorization timeout", kterou staci vypnout a prestane to "zapominat" ty fingerprinty
    DATEL
    DATEL --- ---
    QWWERTY: S tímto bacha, spolehnout se na to úplně nedá, protože to povolení chce čas od času zopakovat. V práci na testovacích zařízeních, teď třeba na Pixelu 6, to jednou za čas otravuje znova. Takže když to nastavíš, dítě to zapomene, tak se taky může stát, že po připojení k PC to povolení bude chtít znova, a když nemáš hak telefon odemknout, tak jsi v háji.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ZBYNEK: ono to beztak zase bude kus od kusu a kazdy vendor-customized system se bude chovat jinak
    quick google - treba tady to resili uz 2014, takze ten system uz to podporuje docela dlouho https://stackoverflow.com/questions/24810696/android-adb-show-allow-usb-debugging-window
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    E2E4: Přesně tak, ADB je debug, je to díra do bezpečnosti... Pro mobil dítěte to ale z těchto důvodů doporučuji

QWWERTY: To je nějaká novinka novějšího Andoridu? Dřív šlo ADB odkudkoliv, jen muselo být aktivované...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    QWWERTY: a je možný přes tohle ten unlock pattern i zrušit/změnit?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    E2E4: ADB se povoluje vuci fingerprintu, ne? takze kdyz povolis svoje domaci PC, tak ten kdo telefon ukradne, by stejne ADB mit nemel, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam