• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    NIGHTHUNTER:
    1) Pokud "bezpečákům" nesdělíš, jaký android používáš (což je v mém případě Android 10) a pokud to není homebrew aplikace laděná na konkrétní verzi, tak to nezjistí…

2) Na lítání s dronem mám Aligator 6550 (160x77mm) což je strašlivé pádlo, pro běžný provoz zcela nepoužitelné…

3) Kvalita fotografií je určena velmi omezeně optikou, ale hlavně čipem, na který se fotí - a to je už roky většinou formát 1/2,5, který má cca 25 mm2 a efektivně 4Mpix.
    Některé flagshipy mají i něco typu 1/1,2, což je zhruma 90-100 mm2 s periskopem, takže efektivně cca 16Mpix + občas jich skládají víc dohromady…
    Reálně se kvalita fotografií "na vstupu" spíše snižuje, jak se zmenšují pixely a zvětšují periskopy…

4) Myslím, že si neuvědomuješ, jak negativně jsi právě sám sebe popsal…?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NIGHTHUNTER: " a pak ho prodám někomu chudšímu, kdo nemá na nové..."
    tohle je pekne dementni mindset, myslet si o lidech ze jsou chudsi jenom protoze kupuji bazarovou techniku, aby nemuseli platit plnou cenu za nejnovejsi hype :))
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    COMODOR_FALKON: tak určitě :-D jen třeba tvůj telefon bych ale dneska ani nemohl použít pro čtení pracovních mailů, protože Android 8 mi bezpečáci nedovolí a aktuálně se posouvá min. verze na Android 13...
    taky se mi líbí víc menší telefony, proto nemám verzi Pro MAX, ale jelikož to Xiaomi co s ním nosím ve stejné kapse je o dost větší, můžu říct, že třeba nyx čtu radši přes Nyxdroid na větší obrazovce Xiaomi než přes iNyx na iPhonu - ono můžeš nadávat na velký pádla, ale zkus si to - to je jak s elektromobily (každej tvrdí jak je to na houby, ale přitom s tim nikdy nejel...)
    taky mám trochu nároky na kvalitu fotek a videí, takže to beru tak, že s novým telefonem fotím na úrovni toho nejlepšího a až se budu za pár budu na ty fotky dívat tak vím, že ta kvalita odpovídá tomu nejlepšímu (jako když se dneska dívám na 9 let staré fotky z iPhonu 6 nebo 20 let staré fotky z mojeho prvního digitálního foťáku)
    taky se nechci otravovat s nějakým flashováním - prostě mám telefon cca 2 roky, po tu dobu záruka, podpora výrobce... a pak ho prodám někomu chudšímu, kdo nemá na nové... já nechci mít staré věci (ani disky v počítači, ani auto...), protože když ti to pak odejde, tak je to skoro bezcenné, takže radši všechno pravidelně obnovuju za novější a mám klid :-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    NIGHTHUNTER: Háček je v tom, že iPhone 16 Pro (iOS) za 50k reálně není lepší, než můj Samsung Galaxy S3(2017) a.k.a. A320FL (crDroid), který stál 6,5k na jaře 2018, akorát má větší úložiště a spotřebu energie a v určitých nepravděpodobných situacích by měl umět volat přes satelit…
    (A je tedy horší v tom, že je to strašné pádlo)

A teď tu mám Pixel 4a, kam ještě musím flashnout buď crDroid nebo LineageOS, a ten stál před měsícem 4,5k nový.

Takže ~40-45k je příplatek za logo a s tím souvisí i "zůstatková hodnota", která je odvislá nikoliv od HW, ale od toho, jak je vnímáno, že jde už o "předminulý model", jeho vlastník je v očích jablečných kultistů "žebrák co nemá na 16" a "měl by skočit k Providentu, kde mu na něj půjčí"…
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Ano, Pixely jsou drahé, ale posledních cca 8 roků si v rodině kupujeme jen telefony od Google.
    Prostě mám jejich telefony rád a mám z nich moc fajn pocit.
    (Předtím postupně: Nokia, Ericsson, Siemens, Samsung, Sony)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MA747: 4 playery tady
    Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/headphones/comments/1bg56kq/android_apps_that_are_useful_for_audiophiles/

+ nevim jestli AIMP zvladne DAC. jako player je fajn a nasel jsem par naznaku, ze by mohl, ale search results se michaji s desktopovou aplikaci
    SUK
    SUK --- ---
    MA747: Nedokazu ti rict, zda bude fungovat s tvym DACem, ale ma to demoverzi na vyzkouseni, tak mrkni: https://powerampapp.com/

Chlubi se to mimojine tim, ze nepouziva standardni androidi dekodery/kodeky a ja nevim co jeste, treba si s tim dokaze poradit.
    MA747
    MA747 --- ---
    Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem aplikace pro přehrávání mp3/flac/ogg/...
    Potřebuji, aby uměl pracovat s Audioquest DragonFly Cobalt USB-DAC (tzn. jiné datové toky, než default) a uměl přehrávat po složkách. Klidně i placenou verzi.
    Používám Music Folder Play, která mi naprosto vyhovuje, ale neumí jiné datové toky.
    Neměl by někdo pls tip?
    Díky.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    JIMX: ona ta kvalita zpracování nemusí být až tak viditelná na pohled, ale projeví se třeba zvýšenou odolností vůči vodě iP68 atd. nebo že displej má vyšší maximální svítivost, prostě detaily které na první pohled nevidíš, ale tu cenu navýší...

PS1: jinak já před 2 lety koupil iPhone 14 Pro 1TB za 49.990 Kč a teď mi za něj Alza nabízí 22k když je v A stavu (ano, vyměnil jsem ho za iPhone 16 Pro), tolik k té zůstatkové ceně jablek :-)
    PS2: jinak jako druhý telefon mám Xiaomi 12 Pro - taky kdysi vlajková loď a jo, opravdu za to nejlepší dost připlácim, i protože telefony mám v ruce nejčastěji a řeším na nich nejvíc věcí, takže když mě na nich pak něco naštve tak vím, že jsem nešetřil a mám to nejlepší - u telefonů je to snadná a "levná" věc, v dalších oblastech (auto, bydlení) už to tak lehce nejde ;-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    SMOKY: Nikdy mi nepřišlo, že by u mobilů za 10k ta kvalita zpracování byla až tak bídná oproti prémiovým modelům, dtto kvalita foťáku nebo displeje ... že by to opodstatnilo 3x vyšší cenu ... ale pravda, úplně přímou zkušenost s porovnáním mezi těma dvěma kategoriema nemám ... ale sem tam jsem něco na chvilku v ruce měl ...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JIMX: U jablek je ten příplatek nejvyšší…

Tak vlajkové androidy jsou o Bleeding Edge technologiích a flexení s high-tech telefonem.

Co umí android dnes, to Apple prohlásí za revoluční novinku za 5 let…

+ pak jsou příplatky za "specifika":
    ASUS Zenphone je drahá řada, protože high-tech v kompaktním těle a s dobrou opravitelností, dřív i se snadným rootováním.
    Fairphone je drahý, protože opravitelnost, Open Source + i trocha "etické" hipsteřiny
    Pixel - nejjednodušší na flashnutí alternativních ROM, včetně GrapheneOS, což je ten nejbezpečnější známý operační systém pro telefony.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JIMX: primarne kvalita zpracovani, fotak , displej - jestli to pro tebe neni zasadni tak o nic neprichazis
    JIMX
    JIMX --- ---
    COMODOR_FALKON: já jsem ještě celkem schopnej pochopit cenu u jabkovejch telefonů, který se dají po několikaletém používání ještě za docela slušný peníze prodat, ale to u androidů moc nevidím.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MAKROUSEK, IV0: Samsung flip má velmi malou životnost, brácha ho nosil v kapse a už po pár měsících se nedovíral, protože prach…
    A postupně se nedovíral víc a víc a víc…
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JIMX: Nic… Je to 5k za telefon a 25k příplatek za flexení s animací menu o 0,001s rychlejší…
    JIMX
    JIMX --- ---
    KURE: je fakt, že jsem nikdy delší dobu telefon za 15k+ nepoužíval, takže těžko můžu vidět rozdíl ... ale mám už asi 4. telefon kolem 10k a nikdy jsem v podstatě na žádné problémy při používání nenarazil, ať už se to týkalo nekompatibility, padání aplikací, plnosti zařízení ... ale je fakt, že pracovně ho používám z 99 % na telefonování, zbytek pracovních věcí řeším na počítači ...
    XAJA
    XAJA --- ---
    pomaly sa asi budem lucit s cat53. neznasam vyber noveho mobilu, takze som urobila len velmi rychly prehlad sucasnej ponuky, vybrala, co mi ako-tak vyhovuje, pozrela som par recenzii a neviem, ci mi nieco podstatne neuniklo: je nejaky dovod, pre ktory nebrat moto razr50 ultra?
    KURE
    KURE --- ---
    JIMX: asi neumí nic navíc. ale umí to tak že tě to daleko míň sere.
    A ano je to víc než stojí pracovní notes, je spíš v kategorii ceny pro herní komp.
    Ale je to (pro mě) nejvíc důležitej a nejpoužívanější nástroj kterej mam.
    Mam to 1000x denně v ruce a tak nechci řešit nějaký potenciální potíže kvůli tomu že to je nějak stary nekompatibilní, zaplněný, whatever.
    Pochopitelně YMMV a každej to vidí jinak.
    JIMX
    JIMX --- ---
    ty kráso, mobil za 30tku ... tak drahej nemám ani primární pracovní notebook ... co ty telefony za 30k dneska umí oproti těm za 10k, že jsou lidi za ně ochotný dát tolik? :-)
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    To už je dobrá cena, 22.990,-
    Google Pixel 9 Pro 256GB Obsidian- výkupní bonus ve výši 5000 Kč
    https://www.alza.cz/google-pixel-9-pro?dq=12467149
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    E42: Holy shit! :D Tak tohle bych k telefonu fakt nosit nechtěl..;) to je právě ten krám navíc, z ad "mezera" 1.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam