• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    IV0: Ano, tam to bylo vsechno v poradku. Problem byl ze nedosla ani notifikace/zadost a to v situaci ze na vsechno ostatni notifikace chodily.
    IV0
    IV0 --- ---
    PETER_PAN: A ještě bych se zeptal, jestli nákupy v rodičovském zařízení fungují (je tam úspěšně něco koupené spárovánou kartou)?
    IV0
    IV0 --- ---
    PETER_PAN: U nás taky bez problémů, kromě jednoho výpadku v listopadu, kdy to dva dny nefungovalo. Máme dva rodičovské a dva dětské účty, rodičovské se používají i z PC a iPhone. To bys viděl, jak blbě to může fungovat, když se snažíš řídit dětský iPhone. Typicky problém bývá, že si dítě vypne všechna data (wifi i mobilní), pak dojde čas a pak to chce prodloužit - nezbývá, než to prodloužit rodičovským kódem přímo na dětském zařízení. Ale to je očekávatelný stav. Jinak vždy bez problémů. Jaké verze OS jsou na těch mobilech?
    GOGGA
    GOGGA --- ---
    PETER_PAN: nam tohle funguje v pohode.. dva rodicovske ucty, dva detske, kazdy cca 3 devicy
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PETER_PAN: Google je spatne. Vykasli se na ty nesmysly s detskymi konty a normalne mu udelej dospely ucet. Cokoli jineho funguje tak nejak pofiderne a mimo USA temer vubec.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Dobry den vespolek. Mam dotaz.
    Muj 6 letej synek ted dostal Android tablet k Vanocum a ja bych mu tam chtel koupit nejaky hry. Ale fakt to nejde. Ma detske konto u googlu, sparovane s mym primarnim google uctem kde mam platebni metodu a vsechno. Mam nainstalovany Family Link, kam mi chodi vsechny notifikace (co se nainstalovalo, kolik a co hral ci pouzival za appku).

ALE, kdyz se pokusim neco koupit v Google Play, tak mi to napise ze zadost byla odeslana, ale mi nikdy zadna nedojde. Kdyz chci instalovat bezplatny produkt, tak mi ot nabidne "Odeslat zpravu s zadosti" a "Zeptat se osobne".
    U appky ktera je placena to nabidne jen "Odeslat zpravu s zadosti" a ta nikdy nikam nedorazi - ani na email ani na Family Link.
    Stejne tak nakup v aplikaci nikdy nevede k moznosti koupit.

Co delam/ke spatne?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KEJML: Jenom par jich umi dual eSIM:

Here's every Android phone with dual eSIM support
    https://www.androidfaithful.com/android-phones-with-dual-esim/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KEJML: No mne to třeba překvapilo, že umí jen jednu :) S24 a novější by to už umět měly, iphony to snad také mají,…
    KEJML
    KEJML --- ---
    NAVARA: To jsem myslel, že je běžný, nebo naopak většina mobilů umí více (současné aktivních) eSIM? Mám Pixel 7a a ani mě nenapadlo víc naráz vyzkoušet
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    A pozor na to, že některé (i třeba Samsung S23 Ultra) umí třeba jen jednu eSIM a druhá musí být fyzická.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MADCAT: Přes Airalo si pouze koupíš esim a pak tu esim musíš nahrát do telefonu, který esim podporuje.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Poprosím o drobné upřesnění: e-SIM přes Airalo podle toho, co čtu na webu aplikace, funguje jenom na zařízeních, který e-SIM podporujou, že? Dokonce je tam vypsán seznam telefonů, který jsou podporovaný. Já jenom že nedávno mi tato apka byla doporučována jako řešení když můj telefon e-SIM neumí, tak jsem nabyl dojmu, že to třeba umí nějak obejít..? Sama aplikace se nainstaluje i běží v pohodě, na nějakou nekompatibilitu nebo nefunkčnost čehokoliv mě neupozorňuje. Koupit nějakou konkrétní e-SIM jsem nezkoušel, i když jsou to relativně nízký částky - třeba by to zařvalo při tom nákupu, nevím... Díky.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KEJML: Já si gesta oblíbil na Blackberry, a když jsem si kupoval novej telefon, zjitil jsem na Samsungu,že je má (narozdíl od Apple) no a Android to pak byla jasná volba;)
    CASTER
    CASTER --- ---
    DRAGON: co v nastavení najít seznam appek, v něm YouTube ofiko appku, Open by default a odskrtnout aby se to otvíralo tam, a pak by to mělo nabídnout to druhou?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosim pěkně, jde nějak v androidu nastavit (mam samsung galaxy s23 ultra), aby mi linky na youtube otevirala ne ofiko appka ale youtube revanced?
    JIMX
    JIMX --- ---
    QWWERTY: Díky, mám nastaveno, uvidím až odpoledne půjdu ven, jestli to bude fungovat :-)
    ACID
    ACID --- ---
    Jak donutit slovník, aby mi pořád dokola neopravoval stejné slova, které jsem mu už přidával?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    QWWERTY: a přímo tam ma ukázku na yt, jak to ztišit na lokaci :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JIMX: tahle vec existuje uz snad 10 let a vypada to, ze je porad udrzovana
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.llamalab.automate
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Nebo NFC tag u dveří
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    JIMX: Na Samsungu to jde v základu v nastavení přes rutiny, na ostatních to hádám půjde třeba přes Tasker.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam