• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    TOOMIX: Taky jsem řešil jak rozchodit češtinu v android auto a nevyřešil...

Začal jsem si s mobilem povídat anglicky a nejvíc nadšené jsou z toho děti - část cestování vždycky zaberou výkřiky "hey google", "call ...", "send message to ..." a hned cesta utíká rychleji. Jenom je příšerná chybovost v rozpoznání kontaktů, adres apod. :-(
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ANARCHY: no navigaci kvuli bezpecnemu rizeni nectu, takze budto jedu podle pameti a nebo ji naprosto verim, neni nic mezi tim, bouracek je tu dost, nechci prispivat ;)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    (i pro navigaci v autě si zapínám v mapy.com turistický mapový podklad)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Pro mně ideální představa informace, kterou z pohledu do navigace dostanu, je asi něco jako "projedeš DOlní Lhotou, potom lesem kde to bude do kopce, za ním bude mírná zatáčka vlevo, a poté, co přejedeš mostek přes potok, tak odbočíš doprava"
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    DRAGON: Každej je zvyklej na něco jiného, a je dobře, že tu je výběr pro každého - já třeba když jedu autem, a nejsem schopen z té navigace ani zjistit jméno obce kterou projíždím, natož kde končí les nebo něco takového, tak mně chytá rapl, protože potřebuju mít i představu kde se pohybuju, a ne jen spoléhat, že mi navigace včas a správně řekne, kde mám kam odbočit...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DRAGON: já jsem se kdysi přeučil ze Sygic právě na google mapy
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ANARCHY: jo, hodne lidi chvali mapy.com, ale ja asi nebudu schopnej se preucit z Waze, na to je az moc skvelej :)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    BTW v autě používám k navigaci mapy.com (ex-mapy.cz), a velmi příjemně mně překvapilo, že ten hlasový asistent mi spustil navigaci v nich, když jsem zadal třeba "Navigate home"
    (mám je jako defaultní mapovou aplikaci, Google mapy nepoužívám k ničemu kromě hledání recenzí na restaurace a další podniky v zahraničí, případně otvíraček etc...)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    TOOMIX: zkusil jsem to a Google mapy nejdou podle mě ty používají asistenta a u Waze se pustí hlasové zadávání klávesnicí
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PISTA1: no to na mobilu v google mapách taky, ale na Android auto mi to nefunguje
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    TOOMIX: já používám Waze, tam normálně ve vyhledávacím poli kliknu na mikrofonek a hlasem zadám kam chci.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ANARCHY: Google assistant je standardní co je i pro Android Auto. Gemini je nástupce, ale neumí zatím všechno včetně Android Auta. Ale díky, vyzkouším.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ANARCHY: Hmm, i když možná, jak o tom tak přemýšlím, tak to nebyl Google asistent ale Gemini - moc se v nich nevyznám...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    TOOMIX: Zrovna včera večer jsem to řešil u Google asistenta jen v mobilu, a u něj zabralo když jsem mu řekl "Switch to Czech language" - a pak už mi bral povely v češtině.
    Ale ještě jsem nezkoušel, jestli to tak bude fungovat i v autě, i když to byl můj primární cíl.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Je nějaká možnost, jak u Android Auto donutit hlasové ovládání, aby akceptovalo pokyny v češtině? Mám otevřené google mapy, zmáčknu mikrofon (protože zadávání textu je z bezpečnostních důvodů zakázané), řeknu "Domov" a ta pinda anglicky hlásí, že jsem řekl "dumb off" a že mi nerozumí. V nabídce jazyků Google Assistenta čeština není a s Google Gemini co češtinu podporuje Android Auto neumí.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    F-Droid and Google's Developer Registration Decree | F-Droid - Free and Open Source Android App Repository
    https://f-droid.org/en/2025/09/29/google-developer-registration-decree.html
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ZBYNEK: UTFG: samsung keyboard - predictive text - vypnout ... resetovat ... pomodlit se ... zapnout predictive text
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Řeším Samsung klávesnici na S25 - po upgrade mi nefunguje napovídání. Může to být tím, že nejsem přihlášen do samsung účtu?
    CUKI
    CUKI --- ---
    PUPU: Pokud ho umíš otevřít a připojí se ti zařízení tak asi easy. Klidně přes jiný dipley, ale pokud je vadná i ta deska, tak to bude asi dost drahý pokus s nejistým výsledkem.
    PUPU
    PUPU --- ---
    muzete prosim nekdo doporucit servis na Samsungove telefony, kde budou schopni a ochotni se venovat zdechlemu pristroji, ze ktereho potrebujeme dostat data? utopeny, display uz ani neblikne, ale kdyz se pripoji USB, tak zavibruje... takze zjevne tam jeste neco zije, ale uz ne moc. telefon vzal cert, potrebujeme data. lokalita Praha a okoli. diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam