• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    QWWERTY: a tebe nejak ten bloat otravuje? mam taky galaxii, ultra (nevim jestli v tom je rozdil) a az na nejakej facebook, kterej sem hned odinstaloval, tak mi prijde, ze to v sobe nema nic, co bych budto nepouzival nebo me nejak vic stvalo.

Ale teda do celyho novyho OS bych se nehrnul mne ten system.dost vyhovuje a spoustu veci, ktery to v sobe ma, hojne vyuzivam.
    Jediny co me sere je to, ze se nemuzu zbavit dementni vsudypritomny gemini AI. Ale treba to nejak jde vypnout, jen o tom nevim
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    QWWERTY: Samsung zacina omezovat uplne vsechno, snazi se ze sebe udelat takove jako Apple.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DRAGON: za me to byla primarne moznost vyhazet bloatware od vyrobce. resp. rovnou vymenit cely OS, protoze to co slo v Lineage upravit, tak mam u stock smulu

jenze ja kreten jsem se vratil k Samsungu, aniz bych si overil jeho aktualni postoj vuci 3rd party OS, takze pokud nechci prijit o VoLTE, tak nemuzu flashovat nic
    aspon ze ten bloatware sel pres adb nastavit na disabled, ale neprijde mi normalni, ze v "cistem" OS je +75 garbage baliku, ktere nejdou uzivatelsky vypnout, ackoliv jsou mi uplne k nicemu
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MAKROUSEK: ano, ale to jsou prava. nicmene BLE a WiFi scanning vyzaduji aktivne zapnutou "GPS/Lokaci", protoze jinak ji mam vyplou
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    QWWERTY: Obecne, kdyz chces pouzivat jakoukoli Google sluzbu (treba Google play obchod), musis Googlu povolit lokaci. Takze smolik.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GREGI: tohle je myslim docela normální, dneska si mobil furt saha na lokaci, at lezes na weby nebo i klidne jenom leží na stolku. Mne například za dnesek sebral 3% a to sem byl celej den doma. Neříkám, že jsou 3% z 5000m baterie málo, to ne :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    hele napište pls pár bodů, proč si rootujete telefon dneska. Já to dřív dělal s každým, co sem koupil, ale dneska, jak uz sem asi zestarnul a je mi mobil trochu ukradený, tak sem to přestal řešit. Měl bych? Valka s Ruskem? nejaky spionazni veci, nebo nechcete play store a pouzivate jinej (fdroid etc) nebo proč ho rootujete?

Předem díky za odpověď:)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    GREGI: nemuze se do te "GPS" utilizace zahrnovat i ta neintuitivni past, ze se do "Lokace" zahrnuji nektera prava na wifi a bluetooth?
    e.g. musim zapnout "GPS/Lokaci", aby mi telefon nasel BLE device nebo jsem udelal scan/survey okolnich Wi-Fi siti

Request runtime permissions  |  Privacy  |  Android Developers
    https://developer.android.com/training/permissions/requesting#location
    +
    To use the WiFiManager API on Android 6.0 (API level 23) and higher, your app must request location permissions (detaily)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    GREGI: Hele nevim. Jen pisu svojí dlouholetou zkušenost. Nezpozoroval jsem výrazný rozdíl mezi "vypnutou" GPS a jen nepoužíváním při povolené GPS.
    Nevím tedy z jaké aplikace to je a je otázka jestli to byla opravdu "aktivní" pristup k poloze nebo jen pasivní data nejen z GPS . pasivní ve smyslu - vypnutá GPS neznamená že telefon najednou nevi kde je, pořád je připojený k mobilní síti a pokud nejsi na okraji civilizace tak operator ( i google ) vi kde jsi . Plus se dá samozřejmě použít pasivně poloha z Wi-Fi bodu kolem Tebe a případně blízkých zařízení ( pokud to nemáš vypnuté/zakázané).

Jinak samozřejmě aplikace používají co je jim dostupné když to potřebují/chtějí. Pak jsou takové co to používají "neustále" jako Asistent/Gemini ale to si na polohu sahá IMHO pasivně ( což dneska je dostačující).
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Mne se tedy při třepání zamkne, protože předpokládá ukradení a běh :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    MAKROUSEK: sem si rikal ze je to wierd aby to nevyuzivali kdyz je to "tajne" pusteny... :D Reklamy zadny nemam mam systemovej adblock. Mam pixel protoze jeden z mala poslednich co de rootnout.
    BUCCI: je to strasne nespolehlivy, zkousel sem a funguje to tak 20% casu..
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    JIMX: Třepu s S23 a nic se neděje
    JIMX
    JIMX --- ---
    nemá většina mobilů už svítilnu na zatřesení s mobilem?
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    @GREGI svítilnu můžeš kdyžtak namapovat na tap to back funkci, já tam mám ztišení (nerušit)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GREGI: Nojo, Google sbira data, kde se pohybujes a pak to pouziva treba na zobrazeni zacp v navigaci. Nemluve o targetovane reklame milfs near you.
    GREGI
    GREGI --- ---
    SKAUT: hm navigaci ani nic dalsiho sem nepouzival a ani sem si nevsiml ze by to neco pouzivalo

SKAUT
    SKAUT --- ---
    GREGI: Nevypinam to nikdy ( od dob Nexusu BTW) a nikdy jsem si nevšiml že by to zralo baterku mimo zmíněné používání nějakou aplikaci. 🤷.
    Plus několik let ( asi 6?) jedu na beta / RC verzich androidu.
    GREGI
    GREGI --- ---
    TOOMIX: jo v tom byl hyperos super do ted sem jel poco/xiaomi ale cine sem totalne prestal verit.... Nechci prijit o kokunikaci az vypukne 3sv:) Plus kundy zavreli bootloader, jinak bych nahodil custom rom a cau.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GREGI: nevím jak nativní Android, ale.na HyperOS 3 si to můžu zapnout
    GREGI
    GREGI --- ---
    STARF: jo tak fb apku sem nikdy neinstaloval:) pravda ze ted ma clovek mnohem lepsi prehled co ma k cemu pristup a co vyuziva jakej senzor v jakou chvili... ale stejne nevim proc se to nezobrazuje ze je to zaply mista je tam dost...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam