• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MA747
    MA747 --- ---
    E42: Gemini jsem zkoušel také. Problém, že ty volby v menu tam nejsou :) BTW jako skoro u ničeho, co jsem potřeboval ladit v systému. Ale děkuji.
    E42
    E42 --- ---
    Aha, tak to je něco trochu jiného. Myslel jsem, že to po připojení začne hrát samo, BEZ zmáčknutí čehokoli. Tohle je celkem běžné chování, Spotify si hijackuje ovládání médií a je agresivnější než ostatní aplikace.
    Jestli Spotify moc nepoužíváš, začal bych u něj zakázáním "App battery usage - Allow background usage". Spotify by se pak nemělo svévolně zapínat jinak, než spuštěním uživatelem.
    Jestli chceš prioritizovat MFP, mohlo by to být někde v jeho nastaveních. Gemini k tomu říká následující, ale může si vymýšlet:

"Nastavení priorit v aplikaci Music Folder Player (MFP)
    Pokud chceš, aby jako první reagoval MFP, musí se o to v systému přihlásit hlasitěji než Spotify.

Otevři Music Folder Player a jdi do jeho Nastavení.

Hledej sekci označenou jako Headset / Bluetooth nebo Media Buttons.

Ujisti se, že máš zaškrtnuté volby jako Respond to headset buttons (Reagovat na tlačítka sluchátek) a ideálně High priority / Override other apps (pokud to aplikace v nastavení nabízí).

Zapni možnost Resume on connect (Spustit přehrávání po připojení sluchátek). Tím MFP okamžitě po připojení Xiaomi Buds vyvolá vlastní audio relaci a Spotify nedostane šanci."
    MA747
    MA747 --- ---
    Abych to přehrávání dostal do požadovaného stavu, musím spustit Music Folder Player (poslední verze, placená), a MUSÍM v této aplikaci kliknout na play. Potom již ovládají hraje MFP a sluchátka jej ovládají (pause/play, back, fwd). Ale pokud je ten MFP jen spuštěný, bez spuštěné reprodukce, tak jede Spotify.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MA747: co je to ruční spuštění reprodukce, to na sluchátkách zmáčkneš nějaký tlačítko?
    MA747
    MA747 --- ---
    E42: přesně jak píšeš, po připojení sluchátek a ruční spuštění reprodukce začne hrát Spotify. V aplikaci pro sluchátka žádná volba bohužel není.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MA747: Tohle není normální chování, co to je za sluchátka?
    E42
    E42 --- ---
    MA747: A co přesně to dělá? Že když se připojí sluchátka, spustí se rovnou automaticky přehrávání ve Spotify? Není to třeba v nějaké doprovodné aplikaci sluchátek?
    MA747
    MA747 --- ---
    E42: Díky za odpověď. Zakázal jsem v detailu aplikace Spotify "Open supported links" a "Open by default" má hodnotu "No defaults set" a stejně to nepomohlo. V menu Spotify jsem nic nenašel. V BT části jsem to nenašel. Možná v dev ops. Do apky, co monitoruje na pozadí se mi nechce. Člověk by řekl, že toto bude vychytané.
    E42
    E42 --- ---
    MA747: Tohle myslím není vlastnost (nastavení) systému, ale Spotify. Čili ve Spotify to snad můžeš nějak vypnout (nepoužívám ho, takže nevím přesně jak), ale nemůžeš to v systému přepnout na jinou aplikaci, která to neumí.
    Ale asi by na to šla najít nějaká aplikace... :)
    MA747
    MA747 --- ---
    Nevěděl by někdo, jak v Androidu (16) nastavit music player, který se spustí, když se připojí bezdrátová sluchátka? Teď je to Spotify a nedokázal jsem přijít, kde to změnit. Díky.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: Google Pixel 10 Pro XL 256GB + Pixel Buds Pro 2 tam vyjde na 25 500 Kč, na Alze to samé za 29 500 Kč
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    na německém Google Store mají teď akci, Google Pixel 10 (Pro) spolu s Pixel Buds Pro 2 - sluchátka zdarma a ještě sleva na samotný telefon :)
    https://store.google.com/de/collection/offers

BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    MA747: Ja tohle pozivam na zdroje do NotebookLM, starsi knihy ktere nemam v elektronicke podobe.
    MA747
    MA747 --- ---
    Možná to přijde někomu vhod.
    Ukážeme, jak funguje nejrychlejší skenování dokumentů na Androidu. Zapnete Disk Google a namíříte telefon – MobilMania.cz
    https://mobilmania.zive.cz/clanky/ukazeme-jak-funguje-nejrychlejsi-skenovani-dokumentu-na-androidu-zapnete-disk-google-a-namirite-telefon/sc-3-a-1364453/default.aspx
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Tak zatím.
    Google zveřejnil postup, jak instalovat aplikace od neověřených vývojářů do Androidu - Root.cz
    https://www.root.cz/zpravicky/google-zverejnil-postup-jak-instalovat-aplikace-od-neoverenych-vyvojaru-do-androidu/
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    NAVARA: Tak jsem si načetl recenze na brněnskou pobočku a nejsem si úplně jistý, že tam chci mobil dávat 😱😀 Zvážím to, podle webu Pixel 7 servisují, ale tady je to asi trošku loterie u neznačkového servisu Google Pixel narozdíl od Samsungu, kde jsou snad oficiální servis, co jsem pochopil. Každopádně díky
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JEREMIUS: Neznám brno, ale pražská pobočka https://www.mp.cz/prodejna-brno u samsung s10e na počkání a bez problémů
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Kde nechat vyměnit baterii na počkání i Pixel 7? V Brně. Nemáte zkušenosti, doporučení? Potřebuji to na počkání, určitě nechci být pár dnů bez mobilu. Ale taky chci, aby to byl někdo osvědčený (jednotlivec, firma, to je mi jedno), kdo to nedodrbe a taky nepoužije nějakou nejlevnější baterku z Aliexpressu, co odejde za pár měsíců znovu
    Snad tady nejsem OT
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Prosba a dotaz:
    Dnes se mi "nějak" stalo, nevím jak, že telefon nezhasne displej po přiložení k uchu.
    (Pixel 6 Pro), poslední Android (16)
    Při testu senzorů (aplikace Droid info) test senzoru přiblížení reaguje.
    Co s tím ? (restart telefonu nepomohl)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    Android 17 Blocks Non-Accessibility Apps from Accessibility API to Prevent Malware Abuse
    https://thehackernews.com/2026/03/android-17-blocks-non-accessibility.html
    The latest restriction added to the one-tap security setting aims to prevent apps that are not classified as accessibility tools from being able to leverage the operating system's accessibility services API. Verified accessibility tools, identified by the isAccessibilityTool="true" flag, are exempted from this rule.
    With the latest change, any non-accessibility app that already has the permission will have its privileges automatically revoked when AAPM is active. Users will also not be able to grant apps permissions to the API unless the setting is turned off.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam