• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SMOKY: trzni podil nemuzes brat jako indikator ochoty lidi platit
    a) firemni telefony
    b) bazar
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    OCTOPUSS: představ si minimálně každý pátý člověk celosvětově (podíl Apple na trhu)
    MCD
    MCD --- ---
    OCTOPUSS: Žiju pod podobným šutrem ;) Ale asi existují, vyhledej si Galaxy Z Fold8 Ultra...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    NECROMAN: Já asi žiju někde pod šutrem, ale oni fakt existují lidi, kteří za TELEFON dobrovolně dají přes 20 tisíc???
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Google potvrdil, že řada Pixel 11 zdraží. Důvod je jasný
    https://www.svetandroida.cz/google-pixel-11-zdrazeni-potvrzeno/
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    MARASAN: Me to zabere 0,09 GB ze 104 GB. Jo, stresuje me to asi tak uplne stejne jako tebe,
    A to bych rekl ze mobil pouzivam docela dost, uz od uplne prvniho Android G1 co vysel.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ROBIN_SNNS: kolik to u tebe dela, prosimtebe? Mi spocital 0,01 GB, coz z mych zakladnich 104 GB prakticky neukroji. No stress
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ROBIN_SNNS: Kapacita cloudu není zadarmo, ale stejně všichni mají z dobrý vůle Googlu v základu 15GB, což mi přijde super. Chápu, že někoho naštve, že se najednou změní podmínky, ale stavět marginální omezení něčeho, za co lidi nemusí platit, jako zabíjení vlastního ekosystému (jak to zabíjí Android nechápu), mi přijde trochu.... bizarní.
    Kromě toho za 60Kč/měsíc si můžete zaplatit zvýšení na 100GB. 100 giga za 60Kč omg, to je naprosto luxusní, pokud je teda někdo takovej blázen, aby měl s Googlem dobrovolně co do činění víc, než už musí.
    Fakt nechápu, kde je problém.

+Takovej OneDrive (Microsoft, blé, omg, never) dává zadarmo jen 5GB....
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    OCTOPUSS: Polož si otázku: Proč to počítat, pokud to nechceš omezit, nebo zpoplatnit?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    OCTOPUSS: Bingo. Stačí se podívat na rozdíly v kvalitě služeb jedno či dvě desetiletí zpět.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ROBIN_SNNS: Co přesně je problém? Že google započítává všechno co se na to zadarmo úložiště nahraje?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Tak Google vesele pokračuje v zabíjení/zpoplatnění vlastního ekosystému a Androidu, aneb tohle mi dnes přistálo v poště:

Změna zásad: Za 45 dní se všechna data, která jsou součástí záloh zařízení s Androidem, začnou započítávat do limitu úložiště vašeho účtu Google. Fotky a videa ve Fotkách Google a data MMS už se do úložiště účtu Google započítávají. Po této změně se do úložiště vašeho účtu Google začnou započítávat i všechna ostatní zálohovaná data, jako SMS zprávy, historie volání, nastavení zařízení a nastavení aplikací. Po nabytí účinnosti těchto zásad může záloha vašeho zařízení zabírat víc místa než dosud.
    BRETONEC
    BRETONEC --- ---
    https://www.change.org/p/keep-android-open-stop-google-from-limiting-apk-file-usage Petice proti uzamčení možnosti instalovat aplikace mimo playstote bez vědomí Google.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    KELDA: nevím, tohle neřeším, vždy mám doma vše s nejnovějšími aktualizacemi (posledních 15-20 roků to tak mám určitě)
    KELDA
    KELDA --- ---
    PUSCHPULL:
    NECROMAN:
    a nějaké plusy jste tam našli?
    KELDA
    KELDA --- ---
    NECROMAN: upřímně toho jsem si taky všiml po instalaci se mi vypíná wi-fi pořád ale předpokládal jsem že to je sílou signálu tak snad udělají nějakou korekci
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    KELDA:
    NECROMAN:
    mě se občas nepřipojí doma sám k wifi. Musím ji ručně vypnout a zapnout!?
    Většinou se ale připojí sám.
    (Pixel 6 Pro /Android 17)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KELDA: jenom mě překvapilo, jak rozvrtali přepínač WiFi. Nově pokud nejsem připojený, tak se tváří jako vypnutá WiFi.
    KELDA
    KELDA --- ---
    ahoj, máte už někdo v telefonu Android 17? já ho instaloval před týdnem a těšil jsem se na novinky ale krom bublin u kterých nevím jak je využít tam nemůžu nic nového najít. Máte někdo něco co vás zaujalo na A17?
    IV0
    IV0 --- ---
    HULIK: To je správně, ale pořád může mít jednu appku v Android auto a druhou v mobilu, který lze u většiny těchto zařízení zrcadlit na obrazovku rádia zároveň s android auto (já můžu v Hyundai rozdělit obrazovku na 2/3 a 1/3). Akorát je to vopruz, který asi nebudeš chtít po každé absolvovat a podle mě to nejde automatizovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam