• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ALMIGHTY88: kéž by se od tvého názoru dalo odrazit a aplikovat ho :) bohužel obalovej a foliovej byznys (obrovskej byznys btw) na mobily jasně potvrzují opak. Ona i tenoučká hydrofólie při pádu pomůže, mně několikrát display zachránila.
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    Mně na telefon sklo/folie nebo kryt nesmí (jen quadlock na sport), za posledních cca 15 let jsem akorát trochu štípnul růžek na S20 - a to byl zrovna v krytu při běhání :) Nebyla to žádná tragédie (téměř mimo zobrazovací oblast), jen připomínka nešikovnosti, displej jsem nechal vyměnit až když jsem přenechával telefon rodičům a to stálo cca 6-7k, takže za mě akceptovatelná daň (rozprostřeno v letech) za neošklivý telefon, co zbytečně nenarůstá v rozměrech.
    JIMX
    JIMX --- ---
    já jsem folie x let neuznával ... do momentu, než jsem si rozštípnul pádem na chodník one plus 9 ... a následně, když jsem si koupil motorolu edge 60, tak mi ani ne po týdnu spadla na zem cca z metru a opět štípnutý sklo ... tak si říkám, jestli přecijenom k něčemu nejsou ...

... ale přijde mi vlastně strašně debilní, jak se výrobci snaží dělat telefony aspoň trochu něčím zajímavý (když už jsme se od tlačítkovejch, kde se dalo s designem kouzlit, dostali k unifikovaný placce) ... a my to plácneme do co nejrobusnějšího obalu, aby se tomu nic nestalo, když nám to náhodou vypadne z ruky :-/
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Podle mé zkušenosti jsem na mechanickou ochranu folii moc neužil (jo na zipy na kapse pomůže). Zato by občas řešila houževnatý bordel na displeji. To tam ovšem už zase není.

Když je dispej už hodně poškrábaný a odřený, může to folie kompenzovat a vrypy skrýt.
    LEF
    LEF --- ---
    jsem spíš odpurcem folii, uz v zakladu to ma nejakou tu gorilu. uz mi ho i kamos vyrazil z ruky primo na chodnik - trochu odrene 2 rohy jinak nic. po zakulacenym displeji sem netouzil, byla to asi jedina vec ktery jsem se bal. je to v klidu. pro me bohuzel 70 prisla pozde. jinak jsem moc spokojen.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    LEF: za mě - kdyby ho tam už nedali, vůbec nic by se nestalo. Letošní nástupce Edge 70 Pro ho už nemá a Motorola zřejmě ví proč. Ale problémy s ním nemám, dá se zvyknout. A ochranu displeje jsem vyřešil hydrogelovou fólií, která přilne právě i na to zakřivení - narozdíl od skla.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MADCAT: tak to je jasný, že ani škrábaneček, presně do tý doby, kdy se něco stane a ty nemáš fólii :)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    DRAGON: Mno, zaoblenej displej a fólie :) s kolegou v práci jsme nalepili (telefon je firemní, tudíž mě nestál ani korunu a darovanému koni víme co..), chvilku jsme na to koukali, jestli to jako výrobce myslí vážně, a zase to sundali a hodili do koše. Jako kdyby sis do vídeňské opery na ples vzal potápěčský brejle. Takže funguju bez fólie a telefon zatím drží - po roce a půl asi jenom jeden miniaturní vlasovej škrábaneček, ani vidět není...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Zaoblený mi rozhodně neschází :)
    CADDY
    CADDY --- ---
    mne zaoblene displaye chybi, bylo to moc fajn...
    ACID
    ACID --- ---
    LEF: zaoblený displej je důvod proč jsem šel raději do moto g86 power
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MADCAT: zaoblenej display nefajn, protoze folie. To je jedinej duvod, proc chci upgradovat svoji S23 Ultra. Jinej duvod nemam :)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    LEF: Zaoblenej displej fajn, jediný, na co jsem zatím nepřišel a s čím mám furt potíže - správně trefit prstem posuvník zoomu v aplikaci mapy.com :)
    LEF
    LEF --- ---
    MADCAT: to mi na ni prijde prave super, docela to drzi v ruce. ;-) měl jsem strach ze zaobleneho displaye a zatim pohoda.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    PSYSBEE: Potvrzuju, je to celkem návykový jak všechno funguje :) jediný, na co si furt nějak nemůžu zvyknout, jsou ty "kožený" záda, který jsou takový divně lepivý, když má člověk trochu zpocený ruce...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MARASAN: mohu jen podepsat - ja letos v zime presel z 5 let stary Xiaomi Mi A3 s vykonem v Antutu benchmarku cca. 170 tis. na Motorolu Edge 60 Pro s Antutu výkonem pres 1,7 mio a je to sakra znat.. Vsechno se spousti mnohem rychlejs, rychlejsi reakce pri praci, o UI fičurách pri práci s fotakem nemluve..
    Stal me presne 10k, nelituju..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    COMODOR_FALKON: Nastavoval jsem telefon rodičům a bylo setsakra znát, že jeden měl o trochu starší telefon, než druhej (všechno Samsungy)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    COMODOR_FALKON: Kdyz si koupis mobil jednou za 5 let, tak rozdil v rychlosti poznas na prvni dobrou. Ja presel z Nokia 8 na Pixel 7a, oboji docela drahy mobily, ale vydrzi; no a vykonovy skok byl uz v UI velice prijemnej.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    AXTHEB: Ten rozdíl se špatně popisuje, protože neexistuje a je to jen pocitová záležitost spojená s racionalizací nákupu dražšího zařízení…

Jediný telefon, kde jsem zaregistroval rozdíl, je telefon za 2k od Aligatoru, normální verze, kde trvá věčnost, než se nastartuje a než mi naběhne aplikace k dronu.
    SPM
    SPM --- ---
    QWWERTY: Jestli spíš lack of skills není to, že sis ho vytvořil... :-) Konfiguráky v ~/.něco mi pořád přijdou čitelnější než ten naprosto šílenej bordel v registrech. Každopádně pokud se bavíme o BFU, tak na běžný věci do něčeho takovýho nepotřebuješ vůbec hrabat. Narozdíl od W11, kde se do těch registrů musíš cpát abys to vůbec nainstaloval třeba na počítač co nemá internet (nebo v době instalace nemá driver na síťovku...) Nicméně tady je to stejně OT.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam