• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • přihlásit
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    EXCITE: Ne, koupila jsem ho max předloni ve stavu skoro novej - Android tehdy ještě ukazoval počet nabíjecích cyklů, což netuším, proč pak odstranili.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    OCTOPUSS: 4 roky starej phone? Degraduje baterka.

Mám to podobně s S23, dříve skoro 2 dny výdrž, dnes při ceste z práce musím nabíjet (Ale řekl bych,že dost vliv na drain battery má Waze).
    KELDA
    KELDA --- ---
    KELDA: upřesňují: po týdnu nebo dvou kdy se mi to nastavilo tak druhý telefon se z whatsupu odhlasil. takže asi už to fakt nejde
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Tak možná to bylo wifi scanning, ale nevzpomínám si, že by to na Androidu 16 zapínalo wifinu...

Každopádně nevím, čím to je, ale Pixel 7 mi už stěží vydrží na jednu cestu do Prahy a zpátky. Matně si vzpomínám, že lidi s Pixelama na redditu asi před rokem nadávali, že napříč většinou modelů šla výdrž baterie do kytek (třeba o 30%) po nějaký větší aktualizaci, ale už nevím detaily. Teď mi to teda zase přijde horší.
    E42
    E42 --- ---
    OCTOPUSS: Trvale zapnutá Wi-Fi má naprosto minimální vliv na vybíjení, tím to fakt nebude.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    OCTOPUSS: to se imho děje už několkátou iteraci Androidu.
    gemini :
    Tuto funkci mají téměř všechny moderní telefony s čistým Androidem nebo populárními nadstavbami, ale každý výrobce ji schovává na trochu jiné místo a někdy ji nazývá jinak.Zde je přehled hlavních značek, které funkci podporují, a kde přesně ji v nich najdete:1. Google Pixel (a telefony s čistým Androidem)Telefony Google Pixel mají tuto funkci zabudovanou přímo v základu systému.Kde to najít: Nastavení → Síť a internet → Internet → Předvolby sítě → Automaticky zapínat Wi-Fi.2. Samsung GalaxySamsung tuto funkci integruje do svého balíčku chytrých síťových nastavení s názvem Intelligent Wi-Fi.Kde to najít: Nastavení → Připojení → Wi-Fi → klepněte na tři tečky (vpravo nahoře) → Intelligent Wi-Fi → aktivujte Automaticky zapínat/vypínat Wi-Fi.Tip: U Samsungu můžete pro pokročilé automatické zapínání využít také vestavěné Režimy a rutiny (dříve Bixby Rutiny).3. Xiaomi, Redmi a POCO (HyperOS / MIUI)U telefonů z ekosystému Xiaomi je tato funkce navázána na chování asistenta konektivity.Kde to najít: Nastavení → Wi-Fi → Asistent Wi-Fi (případně Další nastavení) → zapněte položky související s výběrem nejlepší sítě nebo automatickým zapínáním (např. Vylepšená konektivita v novějším HyperOS).4. Motorola, Sony, Nokia a OnePlusTyto značky se velmi blíží čistému Androidu, takže postup je obdobný jako u Pixelu.Kde to najít: Nastavení → Síť a internet → Wi-Fi → Předvolby Wi-Fi → Zapínat Wi-Fi automaticky.Důležitá podmínka: Aby tato funkce na jakémkoliv telefonu správně fungovala, musíte mít v telefonu zapnuté polohové služby (GPS) a povolené Vyhledávání Wi-Fi v nastavení polohy. Telefon totiž nepoužívá k detekci domova samotnou běžící Wi-Fi (která je vypnutá), ale zjišťuje vaši polohu podle GPS a okolních mobilních vysílačů.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Zdá se mi to, nebo se v novým androidu sama od sebe zapíná wifina? A mně přišlo, že mám nějak často vybitej telefon....
    KELDA
    KELDA --- ---
    Mám Pixel 8a jako soukromý a Samsung nějaká řada A jako pracovní
    První jsme aktivoval účty na každém. Pak jsme na soukromém se snažil přidat další účet. Toto mi ale vykoplo na druhém telefonu. Zkoušel jsem několikrát a pak už na druhém zůstal. Upřímně netuším jak jsem to udělal ale bylo to hlavně neustálým zkoušením až se to chytlo.

Ja toto mám nastavene už skoro 2 roky a funguje
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    NECROMAN: tak se mi s novym Pixelem stalo uplne to same
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SMOKY: Počkej. Ale to je další level. Nedovolil ti být PŘIHLÁŠENÝ 2x. 2 telefony schopné střídavě komunikovat s jedním účtem je něco jiného. Prostě se zkus na tom prvním odlogovat.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    KELDA: mne druhej telefon napise, ze se k uctu prihlasil jiny telefon a nefunguje to, jak si to udelal ? :D
    KELDA
    KELDA --- ---
    na soukromém jsem si dal oba účty a na druhém mi teď zůstal. upřímně nevím jak sem toho dosáhl ale funguje :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KELDA: Fakt to jde jo? jako ze mas fakt zaregistrovany cislo na dvou zarizenich nebo si jedno nastavil pres qr kod jako Linked Device?
    KELDA
    KELDA --- ---
    No ted jsme to udelal znovu a ejhle funguje. Vypada to, že včera měl Whatsapp nejaky spatny den
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KELDA: hod to do gpt, docela rozumne odpovedela, kdyz sem ji poptal tvuj problem.
    KELDA
    KELDA --- ---
    AXTHEB: Toto mi bežně fungovalo. Firemní číslo na firemním spolu s whastapem a na soukromém jsme měl jak soukromý tak i firemní a ve whatsupu jsme si přepínal účet. Mozna jsme měl na soukromém telefonu namapované obě čísla jako hlavní ale na firemním jsem to měl jako přidané zařízení. Teď to ale nějak nejde :(
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AXTHEB: ok, souhlas, to nejde a neslo imho nikdy.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DRAGON: Myslím, že není problém ve dvou účtech na jednom telefonu. Kelda chce jeden účet na dvou telefonech - to mi IMHO nefungovalo nikdy.
    KELDA
    KELDA --- ---
    Hojte netuším zda je speciální diskuse na WhatsApp ale přijde mi, že Meta provedla nějaké změny a nelze zduplikovat účet na druhé telefon. Lze jen přenést. Máte podobnou zkušenost nebo je to jen o mé neschopnosti

Mám Soukromý a Firemní a běžně jsme měl na soukromém phonu oba účty. Nyní ale se mi firemní vypnul a musím se opět přihlásit. To není problém, ale po pokusu přihlásit duplikovaný druhý účet mi to nabídne jen přesun a z druhého se to odhlásí

Je tam nějaká změna nebo je to chyba co mám jen u sebe? Samozřejmě mám Android oba telefony
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam