• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHBohumil Hrabal
    TSOH
    TSOH --- ---
    nic nového tedy...

http://www.knihovna-nbk.cz/hrabal/prochazka.htm
    ------------------------------
    „tunelem podle Moodyho“... co to znamená ?
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    nelíbí se mi.
    tahleta moderní koncepcemi nadobouvou literaturu nesedne. co takhle to přebalit ve fotografiích staré libně/lihovaru/tématicky dle konkrétní knihy?
    TSOH
    TSOH --- ---
    abych se přiznal tak mě úprava ,obálky, moc neoslovuje... ale důležitý je obsah knížky... :)
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    Co říkáte na nové obálky?
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    Městské muzeum Polná
    1. dubna 2009 (zahájení výstavy) – Výstava „Bohumil Hrabal“ (ukončení výstavy 28. června 2009)

kdyby náhodou měl někdo cestu kolem...

více informací zde

ZRADA
    ZRADA --- ---
    Prosím vás, kdo z vás si zarezervoval v pražské městské knihovně Svatby v domě? Ještě to nemám dočtené... To je zas nějaké Hrabalovo výročí nebo co? :/
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    TSOH: hlavne si prosím Mistra neidealizovat...často prý během večera v hospodě ani slova nepromluvil..
    TSOH
    TSOH --- ---
    je fakt ze knizky se daj cist dokola ...
    Teď mám zrovna rozečtené: Poupata (Křehké i rabiátské texty z let 1938 - 1952 >> je na obalu napsano... )
    je jen skoda ze clovek alespon jednou nemohl s Hrabalem nekde sedet u pifka u stolu.... stacilo by jen poslouchat...
    ale co treba nekdo z Vas tu moznost mel...
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    Čtu znova Postřižiny. Kdysi dávno jsem viděl film, pak jsem si to před pár lety poprvé přečetl, před rokem pustil film znova, teď to porovnávám s filmem, ale vzhledem k tomu, jak rychle zapomínám, si myslím, že bych tenhle vzorec mohl opakovat do konce života. Pořád mě něco překvapuje. Třeba teď mě překvapily zážitky z dětství vypravěčky...
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    Dočetl jsem v křečích koláže(?) z poslední části Inzerátu. Nejsem na to ještě dostatečně vyzrálý a asi nikdy nebudu. Oni tam píšou něco v tom smyslu (jako v ediční poznámce), že si téhle knížky velmi považoval. Umělecké kvality to jistě mít bude, ale... prostě jsem to nedal, jak by řekl někdo mladý.
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    GOTTKARL: Asi budeš mít pravdu, Inzerát mám skoro dočtený a slovo "skřivánek" zatím nepadlo. Myslím, že ani "nit" ne. ("Na" asi jo. :)
    Jenže já jsem nedovtipa a mně se všechno musí vysvětlovat. (Dokonce jsem si představoval, že je to nějaký papírový ptáček na ozdobu, což je nejspíš mimo. :(
    GOTTKARL
    GOTTKARL --- ---
    ten nazev je podle mne jen metafora, skrivanka nit neudrzi...stejne tak Hrabalovy "pabitele" neudrzi a nezastavi v rozletu jakakoli zlovule moci, ci zradnost zivota
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    ja uz mam dlouho krabickovou verzy :) A jsem za to, moc rad.
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    Skřivánci na stáncích za 49 Kč.
    MICHAEL_ALEXA
    MICHAEL_ALEXA --- ---
    ZRADA: Myslel jsem teda knížku. Šlo mi o jakés vybruslení z podpásovkové situace, u mě jde o to, že jsem nepochopil proč se Pošťák jmenuje Pošťák (protože tam není žádnej poš'ťák a ani tam nikdo dvakrát nezvoní a že by to byla metafora se mi taky nezdá, protože s tam nic dvakrát nestane...) a rovněž nevím, proč se Skřivánci jmenují Skřivánci
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    MICHAEL_ALEXA: Tos mě nachytal na švestkách. Pošťáka jsem neviděl :( nebo :)

Ale abych to uvedl na pravou míru: Já to nevím. Byla to ode mě podpásovka, ale ani já (jak jste si všimli, bystrý a inteligentní chlapec) jsem to nevykoumal. Odpověď nejspíš bude v knize Inzerát na dům, ve kterém už nechci bydlet.

Nikdo jste ji nečetl?
    MICHAEL_ALEXA
    MICHAEL_ALEXA --- ---
    ZRADA: Asi ze stejnýho důvodu, proč je Pošťák zvoní vždycky dvakrát Pošťák zvoní vždycky dvakrát, ne? :o)
    TSOH
    TSOH --- ---
    ZRADA: zase sem na lopatkách .... :)
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    Vidím, že uzrál čas pro malý podzimní kvíz:

Víte, proč se film Skřivánci na niti jmenuje právě takhle, když tam jedinkrát nepadne slovo skřivánek?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam