• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHČeskosaské Švýcarsko (Zadní země) nejdivočejší kout v cz
    PUPU
    PUPU --- ---
    Kyjov - Cerstvym dolem kolem Klenotnice do Hrebcoveho dolu, porad dal az k Cerne brane. pak klasicky po znacce na Tokan, uzkymi schody nahoru k Eustachovi a zpatky do Kyjova. u Eustacha me zaujalo, jak tam uspesne vymydlili stromy patrne napadene kurovcem, aniz by nejaky zeleny fundamentalista protestoval ;-) potom nakouknout z Brniku k pramenum Mandavy a nakonec nocleh pod Tanecnici v pristresku na hranicich. ne, nezblaznil jsem se - mel jsem s sebou auto. o vikendu bylo tak priserne odporne pocasi, ze jsem se jinak neodvazil - v sobotu pet minut JEN prselo, jinak permanentne lilo.

    druhy den v Sasku od Neumannmuhle - Arnstein (pekna vyhlidka) a potom pres Zeughaus na Weberschluchte az k Webergrotte. tam jsem si overil, ze to je opravdu to misto, kudy se da dostat nahoru na Pravcickou branu - bez lezeni ci slanovani! zpatky po zelene na Zeughaus - pekna cesta pod skalami.

    ve finale mam dotaz - na sve mape jsem objevil neco, co se mi jevi byti Stulpnerovou postevnou. muze mi to nekdo znaly potvrdit ci vyvratit? kdyztak posta pls
    MORVAGOR
    MORVAGOR --- ---
    Nakonec jsem udelal 3 trasy, jednu po zelene z Valdeku do Krasne Lipy, kdy jsem to zkratil z pramenu Mandavy do Brtniku ( akorat ze to byla vpravde polni zarostla cesta), pak cervenou z Hrenska krz Pravcickou na Mezni louku a Sauenstejn a nakonec vypravu za Stulpnerovou poustevnou.
    Takze Vlci potok az priste :)
    _M1KUS_
    _M1KUS_ --- ---
    Přes Krásný buk do Vlčí hory, křížová cesta nad Brtníkama, Kopec a zpátky do Kyjovskýho údolí údolím Vlčího potoka. Halvně údolí Vlčího potoka doporučuju, neni to moc provařený a je to tam hodně pěkny.
    MORVAGOR
    MORVAGOR --- ---
    Tak zitra vyrazim do oblasti, hodlam spojit Ceskosaske Svycarsko Open 2011 v Krasne Lipe s vylety po okoli, tak pokud ma nekdo nejake namety na cile v te vychodni casti NP u Kyjova, at je klidne napise. :)
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    Neznal jste nekdo camp Tramtarii? Byval v Mlynarske rokli, jeste nez z toho udelali park.
    DIX_Q
    DIX_Q --- ---
    Ahoj Svycari! Jak se to ma se stranou zadnizeme.cz - funguje nekde nejak? Kde bych mohl zjistit neco blizsiho o Stulpnerove poustevne?
    FANDANGO
    FANDANGO --- ---
    Jedna podzimní z minulého roku..
    HEULWEN
    HEULWEN --- ---
    Jedna ještě než nám tu nachumelilo
    KIDAK
    KIDAK --- ---
    PSYSBEE: Paráda. To má tak někdo štěstí. Já když jedu do stěn fotit inverzi, tak zásadně ten den zrovna není :o))) Naposledy minulý týden na Pfaffensteinu.
    RABBIT
    RABBIT --- ---
    PSYSBEE: Tohle ANO!
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    PUPU
    PUPU --- ---
    WOCKOO: primo tam nevim, my jsme si dovezli bud vlastni, nebo pujcene z Prahy
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    PUPU: a třeba to vybavení se tam nedá asi někde půjčit co? právě že doma nic takového nemáme
    PUPU
    PUPU --- ---
    WOCKOO: jedna u Jonsdorfu (primo u turisticke cesty), druha u Oybinu (bez podrobneho navodu tezko k nalezeni). prvni se da i bez vybaveni, i kdyz ja bych to neriskoval, na druhou bych bez vybavy nevlezl ani omylem
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    ty ferraty jsou u Oybinu co? vypadá to fakt dobře, všichni to vychvalují a my tam samozřejmě ještě nebyli :-(
    PUPU
    PUPU --- ---
    tak za hranice jsme se nakonec dostal az o par tydnu pozdeji. pro zajemce par (hodne malo) fotek, zatim bez popisku

    http://www.pupu.cz/ferraty/

    Vetsina je 'odvedle', z oblasti u Luzickych hor, par je od Bad Schandau.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    KIDAK: Jo jsou, lae IMHO některé na jiných místech než byly v dubnu. Asi dostal region peníze na opravu silnice mezi Chřibskou a kamenicí a dělají to důkladně - komplet s mostkama přez potoky atd...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam