• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    VOY: ja se zastavuju nekde u 80%, tu 99 jsem doma cucala pul roku.. ne ze by mi nechutnala, ale musi se to po kouskach...
    YNZA
    YNZA --- ---
    KRAQUATICE: no vono to prave je dobry, je to jiny, ale fakt dobry
    MALKE
    MALKE --- ---
    YNZA: Naše babička a jááá...:)
    Fakt je, že po mnoha experimentech je nejlepší ta její, i když bílá "čokoláda" (tuk, sušené mléko, cukr a trocha karamelového pudingu) nebyla zlá.

    A domácí fondán (jaký je rozdíl oproti čokoládě, netuším, ale dokážeme ho sežrat neuvěřitelné množství...).
    KRAQUATICE
    KRAQUATICE --- ---
    YNZA: to nemuze bejt moc dobry ne?
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    YNZA: Nedelame, nechutna... :/
    YNZA
    YNZA --- ---
    KRAQUATICE: domaci cokolada je cokolada kera se dela doma, vemes tuk cukr kakao zahrejes schladis
    KRAQUATICE
    KRAQUATICE --- ---
    VOY: jojo taky jsem ji jednou dostala a byla nekde uschovana asi rok:) pak jsem ji myslim nejak vyuzila u vareni:)

    YNZA: co je domaci cokolada?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    VOY: Mne tedy chutna velmi...
    VOY
    VOY --- ---
    A mate nekdo rad takovou tu lindt 99%? Jednou jsem si ji v ocekavani koupil a zjistil, ze se to prakticky neda jist, moc jsem si s tim nevedel rady.
    YNZA
    YNZA --- ---
    co tzv "domaci cokolada", dela to nekdo? my kazdej rok takhle kolem vanoc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANEKKE: Hele vyhláška mluvící o spodní hranici toho, co ještě je čokoláda a co v ní musí být. V příloze pak příloha č. 9 s tabulkami.

    Tak čokoláda musí mít 35% kakaové hmoty, z čehož je 18% kakaové máslo, mléčná nemusí obsahovat kakaový tuk a bílá musí obsahovat 20% kakaového a 3,5% mléčného tuku..

    cokolad.pdf (496490 B)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MARKOVKA:

    Kazdeho dne po O
    dam si horkou coko

    to se i rymuje...:-D :-D
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MUFLONEK: Neboj, neboj... ja budu dostatecne nahlas bubnovat nekdy zacatkem prosince a sepisovat si objednavky. :-))
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    MONICARDIO: Z toho si nic nedelej, ja krome ochutnavani vsemoznych specialitek taky nejvic miluju mlecnou-smetanovou. Takze jsme tu burani dva :)
    BARYCKA
    BARYCKA --- ---
    ja mam tyk problem s horkou cokoladkou, vzdycky se na ni moc tesim, ze si smlsnu, ale temer vzdy me z ni rozboli hlava, takze bastim radeji mlecnou. da se bolestem hlavy nejak zabranit? nerada si cokoladku odpiram :-))) diky :)
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    SIBYLA: uaa ! : )
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    GOBERS: tak nezapomeň na mě.o)))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    VOY: neco dovezt pro kamarady z nyxu

    Ale pochopitelne!! Prijedu nekdy po 26.12. tak v dostatecnem terminu vypisu objednavkovy termin...:-D
    VOY
    VOY --- ---
    Ja teda s pritelkyni kupuju belgicky pralinky v pralinkarne v ulici v jame... a nemuzeme si stezovat, nerekl bych, ze to tam maj nejak vyrazne horsi nez v prumerny belgicky pralinkarne. Samozrejme lepsi veci od lindtu (napr. ruzny ty jejich sofistikovany bonboniery, co se sezenou i tady a jiny veci, co se tu naopak nesezenou ;) jsou lepsi, nemluve o laderach, ktery jsem zatim nemel, ale uz jen jak tu o tom pisete slintam na klavesnici. Nechce nekdo prijizdejici z dobrou cokoladou pozehnane zeme neco dovezt pro kamarady z nyxu, hm? :]
    DLABAK
    DLABAK --- ---
    ANEKKE: Hnusny, aspon to malo, co jsem tam zkousel; budu ale asi ponekud zchoulostivelej , neb muj hlavni dodavatel cokoladovych pochutin zije ted v Luxembourgu (a dodava).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam