Zprávy z finského čokoládového bojišt. Akoát jsem zjistila, že tady přímo ve městě (Jyväskylä) máme jednu z njevětších čokoládoven ve Finsku - Pandu, tak tam plánuju výpravu a slibuju přivézt vzorky :-) Kromě čokolády tam dělaj i tu pověstnou lékořici, tu případně mohu přidat do divnochutí, jestli bude dost ochotných lidí v porotě :-) V Praze budu na skok od půlky do skoro konce března, tak mi prosím dejte vědět, kdybych náhodou měla šanci zúčastnit se ochutnávky :-) Sice jsem se původně hlásila do hořké komise, ale když je moje účast nejistá půjdu klidně i do mléčné.
Právě jsem ochutnala belgickou hořkou Cote d´Or Noir de Noir, má 56% a docela mě zklamala. Nevím, jestli je to tím, že už se na ní vysrážel takový ten tuk co "není na závadu", ale má takovej nepříjemně kyselej chuťovej vocas. Dám jí zítra druhou šanci a když to nevyjde, jdu si pro Pandu, ať vím, zač je toho Jyväskylä :-)
Mějte se, čokoholici:-P