• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    NEFRIT: pozdě... a neber si to osobně :-).
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    DEEKEY: Jedlas už šampaňské pralinky?
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    SLAUGHTER: Jen se nezblázni :-))))
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: To je počteníčko:-) Tak by to nemohl napsat člověk, který to neprožil:-) Budu se po té "speciální edici" koukat.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    SLAUGHTER: Taky jsem svého času hovořila o tmavé čokoládě (nad 70% obsahu kak. hmoty) jako o jediné kvalitní, co bychom měli jíst, jenže co mám dělat, když mi to nechutná:-) A fakt jsem se snažila. Je ale pravda, že té se moc sníst nedá, zatímco té velejemné, mléčné apod. , tam je to se závislostí mnohem jednodušší:-)
    CNV
    CNV --- ---
    SLAUGHTER: A jak bys nazval výrobky z kakaového másla, kakaa a případně mléka, když ne čokoládou?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    CNV: Jojo vypadá to divně :-)... Mno právě to že je vegan mě zaujalo a ano čokoládou bych ji určitě nenazval, přesto mě ten výrobek zajímá.
    CNV
    CNV --- ---
    SLAUGHTER: Před chvílí jsi říkal, že bílá čokoláda se nedá nazývat čokoládou, a teď se na ni ptáš? :)
    Tu čokoládu neznám, ale zaráží mě, že má být z rýžového mléka, když ve složení má akorát rýžový sirup (což je sladidlo)...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    CNV: jasně, chápu, neberu to nikomu. Pro mě je prostě mléčná čokoláda čokoládou asi jako karob :-)...
    Btw. zkoušel někdo toto?
    http://bio-a-eko-produkty.centrum-nakupu.cz/detail/cokolada-fair-trade-bila-z-ryzoveho-mleka-bio-100g/
    CNV
    CNV --- ---
    SLAUGHTER: I mléčná a bílá může být kvalitní, byť to není "pravá" čokoláda. Umím ocenit všechny sorty.
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    NEFRIT: mluvit o kupování kvalitního zboží a nazývat mléčnou, či bílou čokoládu kvalitní čokoládou je úsměvné (potrpím si na kvalitní potraviny :-)). Příměr chilli papriček a sladké čokolády je také zvláštní - čokoláda má mnoho chutí, mezi nimiž dominuje hořká, né sladká. To sladké je cukr (ten se užívá protože má schopnost zvýrazňovat některé chutě a nutí člověka jíst dál. Leč čím víc ho je, tím menší spektrum chutí čokoláda má - cukr ji přebije a má oproti čokoládě monotóní chuť). Kdysi jsem dělal test na své mámě, která tvrdila, že má na čokoládě závislost - dostala na vyzkoušení tuto dobrůtku
    http://www.zeliamrkev.cz/detail.php?zbozi=996445
    a šklebila se. Mno ze závislosti na čokoládě se vyklubala závislost na cukru :-)....
    Každopádně doporučuji vyzkoušet, mluví-li se o čokoládě...
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    DEEKEY: Jo, to bude asi tím. Tady lidi kupujou málo kvalitního zboží a cpou se margarínama, hlavně že je to levný a je toho hodně. Schválně zkus ty Lindt, ta vánoční bonboniéra už k dostání nebude, ale možná vydali něco velikonočního... To jsem si dala bonbón do pusy (jeden druh tam byl z bílé čokolády, líbil by se ti, přísahám) a pak se mi pomalounku začala po jazyku rozlévat nepopatelná Chuť. Ano, bylo to sladké, jenomže to je jako říct, že čili pálí proto, že obsahuje žhavé uhlíky. Jak se bonbón pomalounku rozpouštěl, za mého nadšeného ošahávání vnitřkem pusy, spustila se symfonie, co ti budu povídat. Pak pokaždé, když jsem krabici otevřela, jsem měla těžké rozhodování, jaký druh si zrovan sním. Většinou jsem snědla dva. Víc ne, abych se nezhysterizovala a nesežrala to všechno, to bych z nich neměla nic :-)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: Do pátku jsem si myslela, že nejlepší pralinky jsou belgické - Leonidas, konkrétně Masquee- bílá s náplní a oříškem, ale vzhledem k mojí "časté kontrole kvality"musím konstatovat, že ta tedy rapidně poklesla:-( , teď v pátek mě to tak otrávilo, že už si je asi nekoupím. Náplň mastná, čokoláda tvrdá, vůbec se nerozplývala na jazyku:-( Zkusila jsem i jiné, ale rozčarování pokračovalo. Ostatně je mi divné, že na Chodově je "pralinkárna" s normální teplotou a ty vitríny jsou ze strany obsluhujících otevřené, moc chladu tam není. Když se tu Leonidas poprvé objevil (na Smíchově, poblíž Arbesáku), nebylo nic lepšího, náplň nadýchaná , čokoláda rozplývající se, cvíli tu vydržel, ale pak zničehonoc skončil. Pár let jsem truchlila, asi před třemi lety se objevil znovu, ale není to ono. Zřejmě se čerstvé pralinky se šlehačkovými náplněmi nestíhají brzy prodat, tak se jim asi zvyšuje doba trvanlivosti nějakými přídavky a je to znát na chuti, na všem:-(
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    K Vánocům jsem dostala Lindt bonboniéru, bílá plochá krabice, s přidělanou "zlatou" sněhovou vločkou (nedával ajsem sem ještě fotky, tak promiňte nedostatek dokumentace). Musím k tomu říct, že než jsem ji ochutnala, myslela jsem si, že nejlepší pralinky jsou belgické. Tohle bylo něco neskutečného, nepozemský zážitek. Nepochybuju ani v nejmenším, že to celé bylo dělané ručně :-)
    LA_CHOUETTE
    LA_CHOUETTE --- ---
    WATTEVILLE: ZUZKAOU: to bude z bezpečnostních důvodů, abychom si neposlintali klávesnice a nezpůsobili zkrat :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WATTEVILLE: tak tomu říkám minimalismus při vytváření webových prezentací :-)
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    Kdyby to místním čokomilcům uniklo, tak v Lucerně v pasáži U Nováků (vchod ve které sídlí rest. Jarmark) otevřela paní Musso skvělou čokoládocukrárnu, dělají si vlastní bonbónky i zákusky, čokoládové zejména ale i marcipánové a jiné. Úplně nejskvělejší cukrárna v Praze :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PAZZITKA: Viděl jsem před Vánocemi naživo jak se Lindtovské pralinky dělají, v rámci reklamní kampaně přivezli totiž mistra čokoládovníka a ten předváděl své umění. A bylo tedy fakt na co koukat. Doteď jsou všechny (v té nejvyšší třídě) pralinky dělány ručně. A je to fakt věc. Mám někde krátké video, co jsem tak improvizovaně natočil mobilem, tak ho zkusím najít.
    LA_CHOUETTE
    LA_CHOUETTE --- ---
    ROENICK: moc dík za tip, pyreneens jsem měla na silvestra/nový rok a od té doby jsem neměla nic, co by se tomu vyrovnalo!
    jo a report na momentální stav šuplíku: 72% Frey - příjemná, ale neoslnivá, ve srovnání s cailler podobné hořkosti je to spíš průměr
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam