• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.


    Původní šesté přikázání: Nevyhodíš čokoládu i kdyby ti tisíckrát na zem spadla!

    Spratelene kluby:
    [ Všechny sýry světa, brie, gouda a feta! ]
    [ Vino - klub pratel kvalitniho moku ]
    rozbalit záhlaví
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LA_CHOUETTE: Jo, to asi je. :-D :-D Ale to na věci nic moc nemění. ;-))
    LA_CHOUETTE
    LA_CHOUETTE --- ---
    GOBERS: není abricot náhodou meruňka? sorry, že rejpu, jsem už týden bez čokolády ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Takže slíbená recenze na sezónní Lindtku (jednu z nich, druhá bude následovat).



    Lindt - Double lait - Abricot

    Tato čokoláda je z řady "dvojitě mléčných" (double lait) čokolád od Lindt. Ta dvojitá mléčnost spočívá v tom, že mezi dvěma vrstvami mléčné čokolády je mléčný krém.

    V případě této sezónní speciality ten krém není čistě mléčný, ale ochucený do broskvova a navíc (podobně jako u double lait s müsli) s malými broskvovými krystalky.

    Samotná čokoláda (tj. nad a pod krémem) je lindtovský mléčný standard. Nijak zvlášť se neliší od snandardní mléčné čokolády. Nedosahuje těch kvalit, které má např. mléčná Lindt Excellence, ale stále je na dost vysoké úrovni.

    Samotný broskvový krém chutná poněkud nevýrazně, rozhodně nevýrazněji než čisté mléko v standardní řade double lait. Na straně druhé se k chuti mléčné čokolády velmi dobře pojí a spíš než dvě jasně odlišné chutě vytváří dohromady jednu homogenní čokoládovo-broskvovou.

    Broskvové krystalky (podle údaje výrobce tvořené sušenými broskvemi, cukrem a několika dalšími přísadami) na mě ovšem působí vysloveně rušivě. Jsou dost tvrdé a ruší harmonický chuťový dojem čokolády a krému. Naštěstí jich je poměrně málo.

    FACIT: Sezónní broskvová double lait je zajímavé ozvláštnění, nicméně pro několik slabin (poměrně nevýrazná chuť náplně, krystalky) se hodí spíše pro občasnou, než pro pravidelnou konzumaci. Konec konců sám její sezónní charakter tomu nahrává.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Deli straciatella je strasne sladka, zato pistaciova a guarana su vyborne :)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    kdysi davno se prodavala mokka, tu jsem mela nejradsi
    IORETH
    IORETH --- ---
    jj, vždycky vzpomínám na dětství :-)
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    jj, guarana je taky dobra.....nicmene nic se nevyrovna fialove s rozinkami:)
    IORETH
    IORETH --- ---
    LEONKA: Ochutnávala jsem i tu novou vanilko-mandlovou, ale ty mandle mi tam spíš vadily... a taky to bylo dost plano-sladké. Holt gaurana a čokoládová rulez :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    LEONKA: jj, ty kousky jsou tam dobré :-). Na mě je dost sladká, ve smyslu "moc jednoduše" sladká. Ale naprosto ulítávám na deli guarana, sice guaranu prakticky neobsahuje, ale má hořko-sladko-kyselou chuť a uspokojuje většinu mých závislostí: kofein, čokoláda, karamel a cukr :-)
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    uz jste ochutnali novou Deli straciatellu?:)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    ZUZKAOU: zážitky - můžeme si zavzpomínat v poště bo nad čokyšou...

    Btw. zahlédl jsem v krámu s kávou u Skleněnky mě neznámé a zajímavě vypadající dobrůtkové tabulky. Zkoušel někdo, či je na mě, bych byl Kryštofem Kolumbem?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SLAUGHTER: co máš s peťou společného?

    A ano, brno je velkovesnice :-)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    ZUZKAOU: legrace, jak je brno malé...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ZUZKAOU: Ok, díky..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    STEPNI_VLK: nebyla - bo kluk co to rozjíždí, tak pořádá první degustaci, co kdy dělal.

    ale určitě není problém se s ním domluvit, jak to funguje a jeslti tam v sedm ještě něco bude (respektive myslím si, že sám má leda odhad, jak to bude vypadat)

    Petr Hanzalek petrhanzalek@gmail.com
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ZUZKAOU: Hm, tož tohle vypadá dost dobře. Sice to nejspíš nebudu stíhat dříve než na cca 19. hodinu, ale chyběl bych tam velmi nerad. Už jsi někdy na nějaké byla? Jak to tam v reálu funguje s těmi degustačními lístky?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NANTHEI: Muck. :-* :-p
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    jezisi ja slintam
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NEFRIT: NANTHEI: Tak já si jí dám na vaše zdraví. ;-))
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    Mmmmm, tahle Noir - Lait mě láká!!!! :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NANTHEI: To já Tobě vždycky a rád... ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam