• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SIBYLA: Jo takhle je to myšlené. No tak to jo... pokud to někdo má jako profesi a musel by efektivně sníst tři tabulky denně, tak je to samozřejmě naprosto pochopitelné.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DEEKEY: v kvalitní čokoládě se nacházejí látky vyvolávající pocit štěstí

    Ale prosím Tě... to zase nedramatizuj. Taková jízda zase čokoláda - byť sebekvalitnější - není. Naopak si myslím, že zrovna u čokolády je to polknutí důležité, protože při něm máš ještě poslední chuťový a aromatický vjem. To sice u vína platí také, ale tam je to opravdu z nouze ctnost kvůli tomu alkoholu, který otupuje jemnost smyslů.
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    GOBERS: to plivani? No jde o to, ze kdyz pravidelne degustujes takove mnozstvi, jako profesionalni desgutatori, tak na to jednodusse brzy nemas zaludek, sama jsem si zkusila na te degustavi tu v Brne, ze sezrat tabulku cokolady neni takovy problem jako dvacet ctverecku kazde jine cokolady, toho jsi docela plny... to je cely for

    CNV: tak jim to nezavidme, ja jsem uprimne zdegustovana dost prozatim z te degustace z cokobanky :) ale treba muzem nyxi pragocentrismus nekdy vyresit cestou do Svycarska ;) coz? Nemuze-li Mohamed k hore.. (btw to slovo Brnenka mi napoprve evokovalo ten obchod, ja rikam Brňanda:)))
    CNV
    CNV --- ---
    Ty jo, já chci taky degustovat :( To jsem tady jediná Brněnka?
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    GOBERS: Gobers- dealer čokolády:-)))
    Mně smysl ohledně vyplivování deg. čoko neuniká, vzhledem k tomu, že v kvalitní čokoládě se nacházejí látky vyvolávající pocit štěstí, mohli by být degustátoři po "dokonané" konzumaci vypadat jako nafetovaní:-) A pak taky příjem kalorií nebude zanedbatelný a taky je tam dost kofeinu, aby z toho nedostali chudáci degustátoři infarkt:-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STEPNI_VLK: Jak jsem říkal... i pro náhradníky určitě něco bude...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Do prčič, Praha a středa k tomu navrch. Navíc zbývají jen role náhradníků. Jak tu step miluju, tak někdy bych ji s chutí s někým vyměnil. :) No nic, nezbývá mi než slintat při představě a nad případnou fotodokumentací..
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SIBYLA: Tak v případě čokolády mi to přijde zbytečné. U vína se to dělá kvůli alkoholu, ale u čokolády mi uniká smysl.
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    GOBERS: ja si pockam na ty fotky od ostatnich, ty budou zajiste autentictejsi :) ale diky vam, mily pane, nicmene ja vam ten alkohol ani ochutnavani po akci neverim, prestoze jsou kakaove boby znamym velkym afrodisiakem...;) ale nebudme offtopic, ze...

    DEEKEY: co vim, tak stejne jako se degustovane vino nepolyka, tak pravi degustatori cokoladu plivou do ubrousku, to by ti nejspis krvacelo srdce ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NANTHEI: To zní rozumně. Píšu tam SELLIGAN a ať to prosím případně potvrdí.

    Hosty a náhradníky nadále přijímáme. Někdo z degustátorů se jistě podělí a když ne, tak stejně přivezu ještě nějaké ty Lindty a podobné konzumní záležitosti.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DEEKEY: Nenene, já se právě chystám nechat se zaměstnat jako vědecký pracovník a z této čokolády si udělat svůj pravidelný studijní a pracovní doping. ;-)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    GOBERS: Nebo vás rovnou zaměstnat, nebude to lukrativní, ale zase pracovat tam, kde jsem své vášni nablízku...chichi:-)
    Ne, bedna vzorků by byla lepší:-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DEEKEY: Hmmm... to není špatný nápad. By pak mohli oplátkou poslat bednu vzorků. :-D
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    GOBERS: Jak vidíš, propaguješ dobře:-) Během chvilky si tu domluvíte degustaci, není lepšího důkazu. Fakt skvělé. Udělejte si z toho dokumentaci a třeba jim to zašlete, ať viděj, jak degustují ti, co čokoládu mají rádi a neživí se tím. Teda čokoládou se živí, ale ne profesně:-))
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Jinak určitě foťte, my nezúčastnění vám tu budeme tiše závidět:-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DEEKEY: No, já bych jim toho moc nezpropagoval... :-D :-D
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    QUERER: Výborně, to budeš hodná!

    DEEKEY: No, tak na degustaci nic moc, protože to otupuje chuťové buňky, ale když budeš mít nějakou čokoládu s hodně vysokým procentem kakaa (nad 80 procent) a jemnější tabák, tak se to naopak kombinuje docela dobře. A zapíjet nějakou tou single-maltkou. ;-)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    GOBERS: Ale je to roztomilá fotka- možná by ji brali v propagaci té firmy na čokoládu. Teď mi napadá, že většinou v reklamách na čokošku vystupujou ženy (kromě třeba Deli a to je jen tyčinka)
    QUERER
    QUERER --- ---
    GOBERS: ne, už jsme tam občas požírali vlastní věci... zkusím se tam optat... ju? zkusím se tam zastavit ještě tento týden :)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    GOBERS: Whisky možná, ale dýmka k čokošce-to by se asi změnily chutě a asi ne v dobrém:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam