já se letos na vánoce dost těším :-)
po dlouhých dvaceti letech, kdy vánoce ohlašovaly blížící se pololetní písemky (v posledních osmi letech zápočtový týden a zkouškové) a slavení dost negativně ovlivňovalo množství skript a úkolů, které bylo nutno během těch několika krátkých dní zpracovat, letos konečně nic nemusím. Docela příjemná změna :-)
Samozřejmě krom povinných návštěv obou sad rodičů, tří babiček a dalšího příbuzenstva, které ale naštěstí nemusí být na Štědrý den - ten je "pro rodinu" a po svatbě už všichni respektují, že moje nejbližší rodina je můj manžel. Asi by se mi víc líbilo slavit s velkou rodinou, ale než řešit, jestli s tou mojí nebo s tou jeho, tak radši jen ve dvou.
ale ta komerce mi vadí. Už od začátku listopadu všude samej santa klaus, koledy a blyštivý ozdoby, a reklamy, jak ta či ona banka či lichvář půjčí na vánoční dárky (to kruci těm lidem nedochází, že to budou splácet ještě přespříští vánoce?), a vánoce jako svátky rodiny se v tom nějak ztrácí... a to už vůbec nemluvím o duchovním významu vánoc pro věřící.
Ale holt jaký si to člověk udělá, takový to má.