• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    My posledni roky uz taky neobihame - chodime jen za babickou, kde se sejde veskere pribuzenstvo z jeji strany. Driv jsme to obihani praktikovali, ale pak jsme se prestali bavit s druhou pulkou rodiny :)
    TUVOK07
    TUVOK07 --- ---
    My taky s ostatníma slavíme po hlavním svátku, dokonce až 27. A celá rodina se sejde na jednom místě co si dohodneme, žádné obíhání :) Až na výjimky.
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Tak takovehle dilema vam vubec nezavidm - ja nic takoveho nastesti resit nemusim. Nasi jsou spolu a tak normalne slavime ve trech - a panuje u nas zasada, ze babicky a ostatni pribuzenstvo se nezve na Stedry vecer, ale obiha se az 25. Nedokazu si predstavit, ze by se k nam nahrnulo treba deset lidi, jak to chodi v nekterych rodinach, to bych asi zesilela :/ Na Vanocich je nejlepsi prave ten klidek a pohoda...
    TRAMIN QUANTI: Myslim ze si spis neco vyberu na netu a pak jim poslu odkaz :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRAMIN: no, to je dalsi takova osemetna otazka - nasi nejsou rozvedeny, ale co pamatuju, nikdy u nas tata na stedrej den nebyl. Mozna kdyz jsem byla mala, ale i to docela malokdy. Takze jsme vzdycky slavili u dedy a babicky, nejdriv jsme u nich i bydleli, nez jsem sla do skoly, pak jsme dojizdeli. Kdyz deda umrel, jezdila babicka k nam, a byvalyho pritele, co nemel zrovna nejlepsi vztahy s rodicema, jsem k nam taky natahla a byla jsem stastna. Ale ted ziju s pritelem, co si taky potrpi na rodinu... no a vzhledem k tomu, ze babicka uz taky umrela a tata s nama na ten Stedrej den neni, loni jsem jela s nim k jeho prarodicum... bylo to tam fajn, hodne lidi, to mam rada :) ale musela jsem myslet na chudaka maminu, ktera zustala sama...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MORRIGHAN: aj :) no nekde ji mam v pdf, akorat je pohnojeny strankovani... openoffice sux :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    THE_SECOND_GUY: jo predvanocni uklid se u nas ale krute moc proziva ;)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MORRIGHAN: zkus jim napsat ze je to hrnec pod kterym se topi a do ktereho se leje olej (nebo cokolaa nebo syr) a do toho se pak namaci maso (nebo ovoce) a prodava se to v kuchynskych potrebach ;)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    book
    taky resite u koho na vanoce byt?jelikoz jsme rodina rozdelena na dve nezavisle pulky (rodice zvlast) resim u koho budu na stedry vecer.I kdyz se ten druhy urcite urazi. U nich se nejak pestuje slaveni na povel.Vsichni musi byt razem stastni a vsechno dokonale nachystane i kdyz se mezi sebou nesnasi.Nase stara rodina (ta puvodni) je hodne pohodarska.teda krome vecera kdy babicka zjisti ze nema zabalene darky a od smazeni kapra odbiha balit a je tam totalni zmatek...napada me ze asi zustanu s ni a vsechno za ni udelam aby mela prvni vanoce klid...
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    QUANTI: Teda to neni blbej darek :) I kdyz proti encefalitide uz ockovana jsem a znovu mne to ceka az tak za dva roky...
    Prave premyslim, jak Jeziskovi (tj. sveta neznalym rodicum) vysvetlit, co je to hrnec na fondue... Asi jim to nakreslim :)
    QUANTI: Diplomku o Vanocich? Sem s tim :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MORRIGHAN: stihl me osud. Preju si ockovani proti zloutence a encefalitide :)))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    THE_SECOND_GUY: o tech nemluvim, to snad bylo z meho prispevku poznat. Mluvim o tech, kteri "nesnaseji slaveni na povel". Ne o tech, kteri nemaji radi Vanoce.
    CAMAEL: vsechno bude, napsala jsem o Vanocich celou diplomku, jedno po druhem :)))
    LIBANEC: to je ale spis vina tech lidi... za to taky nemuzou Vanoce, takovy Dudley Dursley dostaval 18 darku k narozeninam a jeste mu to bylo malo... ;))
    THE_SECOND_GUY: my jsme se vzdycky doma na Stedrej den straslive pohadali :D vetsinou babicka zacala podnecovat nejaky politicky debaty... o slunickovosti na povel fakt nic nevim, tak o ni nemuzu nic rict. Ja se vetsinou tri mesice tesim, pripravuju... a o svatcich to tak nejak vsechno rupne a ja brecim a mam depresi prave z toho pretvarovani a tech masovejch oslav vsude okolo :))) ale stejne se tesim, protoze hluboko pod tim vsim silenim a masovym skupovanim kapru lidma, ktery ryby ani neradi, a darku, ktery nemaj zadny vyuziti, pro nekoho, koho vlastne nemuzem vystat... je proste neco, co stoji za to, a nedokazu to popsat... takova ta ticha, zasnezena noc... svarak a cukrovi... mnonic...
    TUVOK07
    TUVOK07 --- ---
    THE_SECOND_GUY: My uklízíme. Ale ne nijak přehnaně, jen utřít navrchu prach, vysát, trochu přerovnat šuplíky - ono jednou do roka to je potřeba - a jinak nic zvláštního. Uklízíme stejně jako kdy jindy. Jen jarní úklid máme fakt pořádnej :D

THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    TUVOK07: No ono nejhorší právě je, že rodiče nejsou pokrytci, ale opravdu to tak cejtí.
    Jakoby ty lidi měli někde v sobě tlačítko a vždycky na advent "cvak" a jsem veselej a sluníčkovej....

Ale jinak pěstujou se takový ty předvánoční úklidy i jinde? Chci tim říct, že já snad nikde u kámošů nikdy neviděl, že by jejich matka lítala s kýblem a utírala prach i na futrech dveří...
    TUVOK07
    TUVOK07 --- ---
    THE_SECOND_GUY: Tak to je fakt děs. Přetvářku u nás nepěstujem, mamka i o Vánocích mrmlá co je ještě třeba uklidit :) Pokrytce u nás rádi nemáme - naštěstí....
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    THE_SECOND_GUY: Tak z toho by mi taky asi jeblo. A Vanoce bez darku? Smutne... :(

Ted si vzpominam na jeden Stedry vecer, kdy jsme s tatou rozproudili velmi plamennou diskuzi na tema "cestovani v case" a mamina pak nadavala, ze ji kazime Vanoce :D

Btw. dostala jsem za ukol napsat Jeziskovi (v mym veku uz mi to prijde ponekud priblbly, ale co se da delat:)) Nevim, jak bych mela Jeziskovi vysvetlit, ze to, co opravdu chci, si stejne musim vybrat sama, a jako darek od rodiny ocekavam jen spoustu dobreho jidla :)
    Stihl letos nekoho podobny osud? Nebo ma nekdo nejake originalni napady?
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    MORRIGHAN: Hele v mym okolí je to přesně naopak, nepodařilo se mi najít jiný slovní spojení který by to vystihovalo líp než "trapná veselost".... matka běhá s hadrem a je veselá že musí uklízet, fotřík užírá cukroví a řízky, všichni se přiblble usmívaj jak zfetovaný, za den se u nás vystřídá asi milion návštěv, kdy všichni jsou přehnaně vysmátý, žoviální, vykládaj nudný historky z jejich mládí, dokážou se hodinu bavit o tom, jestli se má stromeček rozsvítit až večer, nebo hned ráno, lidi který se celej rok nesnášeli se najednou objímaj...
    A pak se podívaj na mně: "Ty se neusmíváš? Jakto že nejsi veselej? No ty snad ani nejseš náš syn..."

A jelikož u nás se dárky nedávaj, tak tim pádem ztrácí jakýkoliv slavení úplně smysl.
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    LIBANEC: Ja si taky rikam dikybohu :) To s temi chlebicky praktikuje babicka, kdyz se u ni sejdeme na Bozi Hod. Asi si mysli, ze se na Bozi Hod musi cely den Hodovat :)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    U nas tedy taky moc ne....k obedu je kuba - coz jsou kroupy s houbami, k veceri kapr s br. salatem a rizek z kurete navic. To je jedinej den co se dost najime, ale vim ze spousta lidi dela chlebicky uz od rana, cpou se jednohubkama a tak...tak to tedy nemame :-) dikybohu ;-)
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    LIBANEC: Pust vylozene nedrzim, akorat nejim maso. K veceri je u nas tradici nudlova polevka (tusim, ze kureci?), bramborovy salat a kapr (tata rizek, prtoze ryby neji). Takze u nas se nevede takovy ten styl "stul preteka jidlem" - vicemene mame jen tyhle dva chody. A u stromecku se kazdy doji cukrovim :)
    Jak je to u vas? Jsou u vas Vanoce svatky "prezirani"? Mam dojem, ze ve vetsine rodin to tak chodi, a vetsinou moc nechapu proc...
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    THE_SECOND_GUY: No mne se teda nezda, ze by byli lidi nejak trapne vesely pred Vanoci... Spis porad posloucham stiznosti jako "nemam jeste nakoupeny darky", "nemam upeceno", "nemam umyta okna"... My jsme se doma s maminou uz davno naucily, ze uklid se neprehani (beztak se bude zase uklizet na Velikonoce:)), cukrovi se nepece tricet druhu (nepotrebujeme oslnovat pribuzenstvo a u nas by to nikdo nesnedl) a tak jsou u nas svatky spis pohodove. Darky nakupuju rada a nedelam si hlavu s tim, ze musim sehnat desitky super-drahych a super-originalnich darku - o tom to prece neni, ne?
    Jedine, co mi na Vanocich vadi, je takova ta slavnostni okazalost na Stedry vecer (tu podnecuje tata). Ale Vanoce - a hlavne dobu predvanocni - si uzivam a koledy zpivam rada :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam