• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)

Předvánoční svařákový sraz některý adventní den v Praze na adventních trzích...
    rozbalit záhlaví
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: no, hele, ja byla asi 3 tydny zpatky na pouti v Libochovicich a ten retizkac byl teda furt stejne vysokej a lital stejne rychle :))) (nektere atrakce me desi vic nez v detstvi :))

ale jo, ty houpacky me stvou, a to nejenom na pouti... na detskych hristich je ted tolik peknych veci ;)

TRAMIN: ja zas letos nejak nevim, jestli se tesim... asi vic, nez loni (kdy jsem cele leto psala o vanocich diplomku, ted pisu rigorozku, ale zari je porad slusnejsi nez cerven, zejo), ale loni nezapomenu, jak jsem si prvni dva vanocni casopisy (zacatkem rijna) kupovala cestou na pracak :D
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    zacala jsem v hypernove pokukovat po baliccich s kosmetikou a darkovych kazetach piv a dochazi mi, ze za mesic zacnou obchodnici shanet koledy... uz na me doleha podzimni depka, ktera bude nasledovana tou zimni a prestane az v kvetnu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Tak jsem se dneska omylem nachomýtla k pouti v dobřichovicích (poutě a hody se tu řešily někdy v únoru) a musím říct, že teda od mých mladých/dětských let se to dost změnilo.
    Tak kupříkladu labutě, ty byly obrovský a lítaly hrozně vysoko, ale teď jsou takový nanicovatý, mrňavý a nelítaj víc než 6 metrů vysoko...
    A pak ty houpací lodičky, ty už taky nejsou, co byly dřív, protože dřív se do nich vešli dva lidi a dneska už by nebyly pomalu ani pro mě samotnou.

Jo, holt ten svět je jinej optikou sedmi a sedmadvaceti let...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONICARDIO: ja jsem na dovoleny dycky hubla; v turecku to bylo peknejch par kilo po tom hroznym prujmu ;))) posledni dobou nehubnu, ale ani netloustnu, ale s tema smazakama... takhle jsem si zalozila na tloustku, potom, co jsem byla v 18 uz relativne stihla (kolem 62 kilo) jsem stravila jedno leto pod stanem, jedlo se po hospodach, takze jsem pribrala, no a o vanocich se jeste pridalo a usadilo se to... jindy jsem byla zvykla v zime trochu nabrat (medved, no, na zimu se obaluje :)) a v lete zhubnout... oplacana jsem byla vzdycky, ale od toho nestastnyho leta je to spatny. A navic uz mi ani nejak nejde to hubnuti v lete. Asi si udelam vylet do Turecka...

no ale to je mimo tema :))

TRAMIN: kliid :) hele z myho pohledu se vyplati si nekdy koncem rijna udelat par nakupovacich odpoledni. V kramech uz je vanocni zbozi, ale jeste skoro zadny lidi a neni to prebrany...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    tak vanilkove rohlicky delame z nepochopitelnych duvodu asi 2 cm velke/male. A ja se moc netesim. Mam rada pocasi kdy je na tricko,ale ne na sprchu kazdou hodinu. Taky neumim vybirat darky, vsechno uz jsem dala...o muj boze, za co?!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    resp. urcite budu muset delat milion dalsich veci a prednostne darky... cukrovi je jen zbytecna kaloricka zatez ;]
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONICARDIO: ja mam vzdycky hrozne rada celej podzim - prvni mraziky od svate Anny, prvni podzimni ovoce v srpnu, idealne co nejdelsi a nejbarevnejsi babi leto... chtela jsem rict, ze se na to letos nejak ani moc netesim, ze se toho spis trosku bojim. To zustava, ale nemuzu si pomoct, tesit se musim - je to krasny... jenom je otazka, jaka bude zima...

TRISSIE: no furt neco... ja toho taky letos asi moc nenapecu, dokud fungujou babicky, neni to potreba (a nebude cas :])
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONICARDIO: já bych se i na vánoce těšila... tak jsem si plánovala, jak všechno budu pomalinku polehounku připravovat od konce srpna, všude uklidím, načinčám, i ten betlém letos seženu...
    a houby, místo toho se budeme stěhovat a dokončovat barák, a na vánoce se nejspíš nakvartýrujeme ke tchýni, abych nemusela vařit a péct.

I když, ono mi to nedá, už to vidím, jak mezi omítkou šudlám vanilkový rohlíčky (ano, ty, co o nich každý rok říkám, že nevím, proč se s nima patlám, protože to stejně nikdo nejí, že se blbě dělají, neb rodinný recept na chutné, na jazyku se rozsýpající rohlíčky spočívá v těstě, co se rozsýpá i za syrova, kdykoli se na něj někdo ošklivě koukne, a navíc rohlíčky mají maximálně 5 centimetrů na délku, protože jinak jsou to "divný velký rohle" :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONICARDIO: hmm, to bych si i dala - ale peceneho, na smazeneho v tom vedru nejak nemam chut :)

priznam se, ze na Ladu si nejak nepotrpim, a taky se priznam, ze letos se nejak netesim na predstavu, kolik casopisu s cukrovim se mi doma zase nahromadi :))) ale kalendare uz pomalu okukuju a darky skoro taky :) jenom vetsina rodiny ma driv narozeniny :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONICARDIO: ale vubec, ja to mam stejne, tak na prelomu cervence a srpna :)) akorat posledni dva roky jsou naruseny, protoze jsem na Vanoce musela myslet jeste driv, kvuli praci do skoly. Kdyz jsem si asi pred 3 tydny pujcovala v Mestske cca 10 knih, ktere mely v nazvu "Vanoce" ci "svatky", knihovnik se neudrzel a zeptal se, jestli neni trochu brzo :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: loni se mi fakt asi prvne v zivote stalo, ze v prosinci jsem vanocni atmosferu uz skutecne nemohla ani citit, a letos me to ceka zas. Ale kdyz se trochu zapru, mohla bych byt PhDr.

Zvazuju, ze bych pak nactene nejak vyuzila a nabidla nejakemu casopisu v predvanocnim case sloupky na toto tema, ale jak se znam, nebudu na to mit odvahu :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: tak to chápu :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: no jo, to je dan za zivot v civilizaci :] pohodou na povel jsem se nikdy nenechala naockovat (pekne si vzdycky uziju tu vanocni depku ;)) a to predtim mi az tak neva, beru to jako urcity novodoby ritual, kterych dnes beztak moc nemame.

Ne, ze by mi to nekdy neslo na nervy, to nechci kecat. Ale verte mi, ze rijen je srandicka proti tomu, kdyz mate od cervence psat diplomovou nebo rigorozni praci o vanocnich zvycich :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: což o Spasitele, na toho se těším... jen ty koledy při nákupu už od října, všude samá červená a zlatá, a pak ta pohoda na povel, tak na to se teda netěším...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    nahodou ja hrozne rada koukam po srpnovem vyprodeji za ucelem nakupu uzasnych darku.bohuzel vetsinou je rozdam driv a pak shanim jine
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: no, zrovna ty! slav narozeni Spasitele a neremcej :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: no, ještě že mám 24.6. co oslavovat (výročí svatby), jinak by mě z pomyšlení, že už jen šest měsíců do té pohody na povel, asi chytly deprese :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ale mne to zacne driv, musim akutne zacit pracovat na rigorozni praci :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRAMIN: jo jo, od pokuseni blognout 24. 6. "tak uz za pul roku" me uchranilo jen to, ze jsem byla zrovna na dovolene ;)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    vcera byl letni slunovrat...tak to mame zase pul roku a bude zimni ;)
    TUVOK07
    TUVOK07 --- ---
    To je opravdu blbé, že když musí někdo řídit, tak není v dohledu žádný abstinent aby to odřídil za něj....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam