• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    fňů, a my jsme bez peněz a podíváme se tak maximálně do berouna :-(

MMCH, nemáte někdo zkušenosti s venkovními světelnými řetězy? Jak se to napájí? Já si to moc nedovedu představit, ale líbilo by se mi to mít na baráku :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRAMIN: slint...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MONICARDIO: zeli,siroke domaci nudle a poradna klobasa,trochu paliva klobasa.A celkove je do cervena. Neni v ni smetana.Jen brambory,maso,zeli a nudle.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MONICARDIO: davam si maly kousek kvuli tradici. Ale treba u pritelovych rodicu mame morske ryby a ty jsou mnohem lepsi. Tradice se samozrejme musi dodrzovat.
    Treba Vanoce bez kysele polivky by nemohly byt (slovenska tradice,deda je slovak)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONICARDIO: ale vis ze snidane je nejdulezitejsi jidlo dne? ;)
    MONICARDIO: kapriiiik... mam chut si nekde kus koupit a upect, ale nejak nevim, jestli bych to (bez mouky, vina, smetany apod.) zvladla udelat dobry...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ...ja tady jim odtucnenej tvaroh se ctvrtkou bananu a slintam... :]
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRAMIN: no, my jsme vzdycky u pritelovych prarodicu, takze tam si moc diktovat nemuzu :) myslim ze projednou toho smazenyho kapra zvladnu, bez toho by pro me fakt vanoce nebyly, a salatu mi staci hromadecka, klidne si ho dam s chlebem. Ale mozna zkusim udelat nejake "zdrave" cukrovi - mam z drivejska knizku receptu na cukrovi s mene tuku, cukru, nebo nektere uplne bez tuku ci cukru... ale stejne nebudu moct moc ani toho, tak uvidim. Kapra bych si dala klidne i peceneho, na cesneku a obaleneho v mouce, aby krupal, ale zduraznuju to I :)
    MONICARDIO: aaaaaaaa.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MONICARDIO: u nas se drzi cely den hladovka na stedry den. Jen rano vanocka s cajem a pak cely den nic. Jinak pust 4 tydny ne. Maso stejne moc nejim,tak by to nemelo ten efekt
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONICARDIO: mňam, už se těším, vánočku si určitě zase upeču :-)

ale jinak vánoce letos moc neřeším, asi budeme u našich, přijede i nevlastní sestra, tak ať se pro jednou stará někdo jiný...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    co treba netradicne zdrave vanoce? Ovoce,zelenina,ryba,ryze...treba misto smazeneho kapra udelat morskou rybu na grilu a k tomu ochucenou ryzi ;) to mi doma asi neprojde,,, u nas je zazrak, ze nikdo neprotestuje nad bramborovym salatem s bilym jogurtem
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONICARDIO: jeeeeezis nedelej mi chute... doufam, ze se letos zase dostanu aspon jednou do Nemecka nebo Rakouska na adventni trhy. Sakra :)

TRISSIE: ze kdyz se nepovede, tak ceka hospodyni v pristim roce nestesti... no a ja se fakt snazim nebyt poverciva, ale babicku stihla v pulce ledna mrtvice :/ ono to mozna souviselo spis naopak, uz totiz predtim nejspis nejakou slabsi mela, protoze o vanocich mluvila nesouvisle atd., tak mozna neco udelala pri priprave blbe... nevime. Kazdopadne to je strasnyho masla a dalsich veci, letos bych se akorat tejrala :) mozna za rok
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONICARDIO: no moje taky vypadala jako ježeček :-)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    me se roztece do stran a pak je nizka a siroka. Povedla se snad jen jednou
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONICARDIO: špejle tam byly, ale spadlo to i s nima :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: to nevím, co se říká o vánočce!
    Jinak já ji dělala jednou klasicky, podle receptu z Marianne, povedla se moc hezky, jen se mi rozplácla při pečení, a loni z pekárny, což byla daleko větší pohodička :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONICARDIO: vanocku jsem jeste nezkousela. Mam recept od babicky, ale mam strach - prece jenom s kynutym testem nemam zkusenosti a vite, co se rika, kdyz se nepovede vanocka.

Babicce se zdrcla... posledni rok, co s nama slavila vanoce.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    jinak loni jsem nastupovala v listopadu, takze dovolena zadna, ale mela jsem hodnyho sefa a domluvili jsme se, ze 27. nepujdu do prace ja a 31. zase kolegyne (taky nova a na jedinej den by jela od rodiny odnekud z Tabora) a navzajem si odpichnem :)) a jako bylo to v pohode, ono se tam nic nedeje, prazdno... ale kdyby se mi povedlo, co planuju, tak bych si tu dovolenou stejne ke konci roku vybirala, takze proc ne...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONICARDIO: chi :) no ja letos pect nebudu, leda bych se zbytecne drazdila :(( jsem na diete a budu nejmin do jara...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam