• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    MIMISEKU: Povídej a poraď:).. u mě to letos bude záležet dost na financích, tak asi tak bohaté Vánoce letos nebudou.. a i ty nápady jsou letos tenčí - jsem si měla něco nechat i na letos a návyplácat nápady hned na první rok :-D
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    DEINA0DEINA: ano ano :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DEINA0DEINA: zatím jsem ve fázi vymýšlení (a letos mi extra nejde), ale brzo budu taky muset přistoupit k realizaci. Dneska jsem teda koupila dárek pro babičku, ale to především proto, že je poslední objednací termín knižního klubu ;))
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    Tak už předčasně nakupujete? Já už mám první dárek pro přítele:) Myslím, že jsem na dobré cestě se vyhnout vánočnímu shonu:)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIMISEKU: dvě mouchy jednou ranou - šikovná! :D
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Má 13měsíční dcerka zřejmě trénuje na vánoční gruntování a zdobení stromečku - utírá kapesníkem prach na nábytku a pak ho zavěšuje na palmu :)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    nějaký nápad na originální nevídané cukroví by nebylo? :) klasiku napeče tchýně, já možná 3 druhy taky, ale ráda bych něčím překvapila a nevím čím.. nebo aspon nějaké zvláštní formičky..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIMISEKU: zrovna odolávám časopisům, které se tenhle týden vyrojily... v létě jsem vyhazovala celou svoji sbírku, z které jsem nikdy nic neupekla (a to jsem dřív byla extrazkoušeč). Jinak už tak měsíc si pobrukuju koledy, možná i dýl :)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Narození Páně | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/narozeni-pane-1142384

Kdybyste věděli o nějaké farnosti, klášteru, kulturním místě, penzionu, statku, kde by něco takového mohli chtít, budu vděčná za kontakt, díky.

A jak vánoční atmosféra? já s tím otravuju doma už od srpna, moc se těším a už prožívám advent, ačkoliv ještě zdaleka nezačal :) chystám se na půst, na fyzické, duševní a duchovní rovině.

Budu vyšívat ještě vánoční ozdoby, s množstevní slevou.

Budete letos péct něco neobvyklého?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    tak veselého Silvestra :P
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    TRISSIE: vyborne dik
    TIFF_ANY
    TIFF_ANY --- ---
    QUANTI: popravdě je zdroj nedělní mše v kostele ;)
    HANELA
    HANELA --- ---
    LUBAR: úžasný
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TIFF_ANY: wow - nějaký zdroj, odkaz? zajímalo byl mě proč :)
    TIFF_ANY
    TIFF_ANY --- ---
    QUANTI: no popravdě s ježíškem je to samozřejmě takhle,ale obecně s betlémama je to tak,že by se měly oficiálně stavět až 8.prosince...zrovna dneska jsme se o tom bavili ;)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: jojo, tak se to dělá, když se vystavují betlémy před Štědrým dnem... jinak ušitej betlém jsem teda fakt myslím ještě neviděla :)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    TRISSIE: Někdy na podzim jsme na trhu v Horních Počernicích koupili spešl látku, na které je ten betlém natištěný a rozvržený a připravený k ušití, prodávala to tam nějaká firma, která prodává látky na patchwork. Manžel to "jen" vystříhal, naplnil, sešil...
    A pokud jde o Ježíška, mám obavy, že se nám do půlnoci 24. prosince ztratí, už teď je tady díky mlaďochovi betlém rozházený po celém obýváku :) Ale je fajn, že je takřka nezničitelnej, takže pokud něco neztratíme, tak bude komplet.
    AAMALI16
    AAMALI16 --- ---
    LUBAR: opravdu krasny betlemek .) ja jsem nasla kdysi ve Spanelsku cely drveny obrovsky vyrezavany a kdyz jsem se pro nej druhy den vratila nekdo ho cmajznul :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUBAR: je skvostný, máš hrozně šikovného manžela! Jak to myslíš, "šil"? Jako jeho vlastní návrh?

Jinak s tím, jestli je brzo - podle mě ne, jen by tam ještě neměl být Ježíšek, ten až po půlnoci 24., ne?
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    Vím, že na betlém je podle pravidel ještě brzy, ale manžel ho před chvílí dětem došil, tak vám ho musím ukázat, připadá mi skvostný ...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam