• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ježiš, vy mě svádíte... jak kdybych těch vánočních věcí neměla už dost :-)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    QUANTI: jo, dostala jsem darem, asi se manželovi líbily recepty a doufá.. :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIMISEKU: to je ta velká, žejo? po tý jsem taky koukala, ale z rozumových (a prostorových) důvodů odolávám :) mám jen tuhle:

-vtipný, jak je přeložená ze slovenštiny, takže na prvních místech ve svátečních polévkách jsou zelňačky apod. :)))
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Mimochodem, dostala jsem darem Českou vánoční kuchařku, tak tam doufám najdu inspiraci! Obrázky jsou tam moc pěkné! :)
    Česká vánoční kuchařka - Hana Sedláčková - Knihy.ABZ.cz
    http://knihy.abz.cz/prodej/ceska-vanocni-kucharka
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIMISEKU: no, vidíš, chtělo by to :( mám sice navrch "jenom" dvě kila, ale těch by bylo do Vánoc velmi strategické se zbavit...
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    já už to cítím ve vzduchu... a Tesco už má výzdobu! :D
    A ještě ten hubnoucí plán do Vánoc kdyby vyšel :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    včera jsme byli na Hradě a v centru a už se nemůžu dočkat, až to tam bude celý nazdobený a vonět svařákem :)) jsem marná :D
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    budu se snažit hl. dárky vyrábět a pak zajdu do nějakých malinkých obchůdků na kraji města, kam nikdo nechodí, a mají tam levné věcičky :) třeba barevné malované podtácky na čajový pytlíčky :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    já mám dneska tak strašnou vánoční náladu, že nevím co s tím :) zpívám si Rybovku a nejradši bych začla zdobit byt...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEINA0DEINA: mám dárek pro neteř, měla jsem v peněžence hotovost, tak jsem ji "ulila" do dárečku :-)
    Nele bude na vánoce 15 měsíců, jako první a jediné vnouče v rodině je samozřejmě ze všech stran rozmazlovaná, tak to byl docela oříšek, ale povedlo se :-)

Teď už jen vymyslet dárky pro všechny ostatní - pro děti je to takové nejjednodušší...
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    MIMISEKU: Povídej a poraď:).. u mě to letos bude záležet dost na financích, tak asi tak bohaté Vánoce letos nebudou.. a i ty nápady jsou letos tenčí - jsem si měla něco nechat i na letos a návyplácat nápady hned na první rok :-D
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    DEINA0DEINA: ano ano :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DEINA0DEINA: zatím jsem ve fázi vymýšlení (a letos mi extra nejde), ale brzo budu taky muset přistoupit k realizaci. Dneska jsem teda koupila dárek pro babičku, ale to především proto, že je poslední objednací termín knižního klubu ;))
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    Tak už předčasně nakupujete? Já už mám první dárek pro přítele:) Myslím, že jsem na dobré cestě se vyhnout vánočnímu shonu:)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIMISEKU: dvě mouchy jednou ranou - šikovná! :D
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Má 13měsíční dcerka zřejmě trénuje na vánoční gruntování a zdobení stromečku - utírá kapesníkem prach na nábytku a pak ho zavěšuje na palmu :)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    nějaký nápad na originální nevídané cukroví by nebylo? :) klasiku napeče tchýně, já možná 3 druhy taky, ale ráda bych něčím překvapila a nevím čím.. nebo aspon nějaké zvláštní formičky..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIMISEKU: zrovna odolávám časopisům, které se tenhle týden vyrojily... v létě jsem vyhazovala celou svoji sbírku, z které jsem nikdy nic neupekla (a to jsem dřív byla extrazkoušeč). Jinak už tak měsíc si pobrukuju koledy, možná i dýl :)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Narození Páně | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/narozeni-pane-1142384

Kdybyste věděli o nějaké farnosti, klášteru, kulturním místě, penzionu, statku, kde by něco takového mohli chtít, budu vděčná za kontakt, díky.

A jak vánoční atmosféra? já s tím otravuju doma už od srpna, moc se těším a už prožívám advent, ačkoliv ještě zdaleka nezačal :) chystám se na půst, na fyzické, duševní a duchovní rovině.

Budu vyšívat ještě vánoční ozdoby, s množstevní slevou.

Budete letos péct něco neobvyklého?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    tak veselého Silvestra :P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam