• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: no, vražedné. daly se používat místo vrhacích granátů - sice při dopadu nevybuchovaly, ale zato člověk odřely vyčuhujícím kokosem :-)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    hospodyňky help, vůbec netuším, kdy začít péct který druh, aby na Vánoce byly nejchutnější! - uleželé.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIMISEKU: ááále! Až budu mít děti a bude to mít kdo jíst, tak možná :)
    TRISSIE: vražedné kokosky :)))
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: obalovat horke rohlicky - to je presne, co mi vrta hlavou, koho to napadlo a proc to delal?
    Dokud jsou rohlicky horke, tak se rozpadaji v ruce tak jako tak, at uz jsou z jakehokoliv testa. A kdyz to necham vystydnout a obalim je vlazne, tak se uz nerozpadaji v ruce, jsou dobre obalene a chutnaji taky stejne.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIMISEKU: Tradice je tradice, co, gumídku? :-)

u nás "tradice" velela linecký, rohlíčky, plněné ořechy a plněné košíčky.

Loni jsem revoltovala a rohlíčky nebyly. Rohlíčky dle receptu mojí matky jsou totiž z těsta, které se po upečení rozplývá a rozpadá na jazyku. Bohužel se taky rozpadá při přípravě těsta, při jeho válení, při přemisťování na plech a úplně nejvíc při pokusech horké rohlíčky obalit ve vanilkovém cukru. Takže jeden plech rohlíčků zabere asi tolik času, co pět plechů lineckého, které má muž stejně radši.

Buď se na ně vykašlu letos zase, nebo zkusím jiný recept. Kamenné linecké a vražedné kokosky už jsem taky upgradovala na instantně rozplývavé :-)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Ve vánoční kuchařce píšou, že dle tradice má být 9 druhů, no ono se to sejde, když musí být rohlíčky, pracny, kokosky, vosí hnízda, linecký, atd.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TRISSIE: Jako pekla bych i sama... ale nemám troubu... takže možná udělám pro svou Obludu (přítele) něco nepečeného... a pak, budu péct u kamarádů perníčky a ty si rozdělíme mezi sebou.o)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    MIMISEKU: Chanel
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    QUANTI: můj muž je taky zrovna v Londýně :) a ptal se, který že to Canel mi dochází :D - asi to tam na něj dýchlo.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ad anketa, váhám mezi 1-3 a 4-6, ale nevěřím si, že se tak vzepnu, to za a, za b, kdo by to jedl, když pečou ještě maminky a babičky, a za c, v těch letech předtím jsem byla ráda za linecké a perníčky, a to ještě z kupovaného těsta :) takže letos sice plánuju něco kolem 3-4, ale asi to nebudu hrotit... linecké musí být, jinak by mě muž neměl rád, zkusíme asi sušenky z nového lisu a nějakou novinku pro zábavu... když mi z toho nakonec vyjde víc, zlobit se nebudu, ale jak se znám, zase přijdou návaly v práce a nebude na to nálada ani čas...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    AAMALI16: andílci!!!
    TRISSIE: to se chystám taky, i pro manžela (jakože s dárky pro manžela) ;)

btw jsem teď v Londýně a tady už je vánoční nálada naprosto hmatatelná, girlandy, vánoční nabídky v obchodech... jsem naměkko a smutná, že tu muž nemůže být se mnou (Love Actually, 6 weeks to Christmas... áááchjo)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AAMALI16: tak to jedině :-)
    AAMALI16
    AAMALI16 --- ---
    TRISSIE: Vsak ja bych to taky nehrotila kdybychom pred 14dny nemenili okna .)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    [SERVER ERROR]
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já už taky začínám mít tu správně natěšenou vánoční náladu!

vánoční úklid teda hotový nemám, ale nehodlám to nijak hrotit, ježíšek přijde i bez toho, abych umyla nepoužívané skleničky na šampus :-)

Společný dárek, co si dáváme s manželem, už máme vybraný a koupený, část dalších už mám taky rozmyšlenou, teda až na lidi, co zatím odmítají dát nápady. A vážně uvažuju, že po rodině pošlu mail se seznamem věcí, co bych chtěla já, ať si to mezi sebou rozeberou.
    AAMALI16
    AAMALI16 --- ---
    Vánoční úklid mám hotový a ted je čas :)))) na zábavu...PFko hotovo a v hlavě plán na věnec do školky :)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    QUANTI: no né.. :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    hm. Říkala jsem si, že miluju cokoli vánočního bez ohledu na stupiditu; ale evidentně mám i já svoje hranice (a to nepřekonatelné): http://kultura.idnes.cz/audio-kotvald-s-hlozkem-tasi-vanocni-holky-z-nasi-skolky-s-novymi-jmeny-1no-/hudba.asp?c=A101026_121506_hudba_jaz
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIMISEKU: kruciš, to mi nedělej! :) už tam mám dýně :D
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    má aktuální Persona na Firefoxu, samozřejmě Vánoční :)

Personas pro Firefox | City Christmas Tree
    http://www.getpersonas.com/cs/persona/57550
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam