• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Věnec neumím tak pěkný, jako v jednom květinářství, kde každý rok kupujeme..

Pořizujete nějaké vánoční vůně? Napsadá mě třeba vonná svíčka - káva/vanilka, nebo tak něco.. tyčinky ne, františek je na malou už moc smrad, tak snad ta svíčka nebo olejíček do aromalampy.. ale nevím jaký, kdysi jsem koupila Vánoce a spíš to páchlo..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEINA0DEINA: vzhledem k tomu, že si ho nechávám posvětit v kostele na první adventní neděli, tak ho stihnout budu muset :)

ale pravidelně ho dodělávám buď ráno před kostelem, nebo, když jsem fakt dobrá, tak v sobotu večer :-)
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    Odhaduji, že letos opět nestihnu udělat advetní věnec včas a zase to odložím na 23.-24.12. :-D
    Co vy? :)
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    LUCCHA: Jéé, děkuji, tak to se o něco podobného asi taky pokusím. :-)
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    SIBETH: díky:-) Jsou to tvary motýla z papíru napíchané do polystyrenového věnce.
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    LUCCHA: Máš to moc krásné! Jak jsi prosímtě udělala ten bílý věneček? To jsou nějaké papírové tvary napíchané do polystyrenového korpusu? Ráda se nechám inspirovat. Taky už se moc těším.. :-)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Díky! Už jsem si udělala v kalendáři rozpis, který víkend, co budu péct a vychází mi to na 9 druhů, budou fotky! :)
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    QUANTI: akorát je škoda, že se mi ten domeček rozlámal při stavění pod rukama :-(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LUCCHA: salaš od Tescomy! to jsem taky oslintávala :)))
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    těším se těším, tak alespoň vyrábím výzdobu
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    shrnuto ;) http://www.tvujdum.cz/kuchyne/spotrebice-vybaveni/v-jakem-poradi-pect.aspx "nerozležívací" perníčky a zázvorky jsou cca ten měsíc předem.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIMISEKU: obecně - nejdřív perníčky, pak rohlíčky, linecké apod., pracinky a nakonec plněné a nepečené. Ale jak píše Trissíe, záleží na receptu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIMISEKU: najdi si recept, co nepotřebuje odležení, a pak stačí týden i na perníčky :-)
    ano, mám recept na linecké měkké do 24 hodin, instantně měkké kokosky i týdenní perníčky - tradičně tohle jsou "rozležívací" druhy...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: no, vražedné. daly se používat místo vrhacích granátů - sice při dopadu nevybuchovaly, ale zato člověk odřely vyčuhujícím kokosem :-)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    hospodyňky help, vůbec netuším, kdy začít péct který druh, aby na Vánoce byly nejchutnější! - uleželé.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIMISEKU: ááále! Až budu mít děti a bude to mít kdo jíst, tak možná :)
    TRISSIE: vražedné kokosky :)))
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: obalovat horke rohlicky - to je presne, co mi vrta hlavou, koho to napadlo a proc to delal?
    Dokud jsou rohlicky horke, tak se rozpadaji v ruce tak jako tak, at uz jsou z jakehokoliv testa. A kdyz to necham vystydnout a obalim je vlazne, tak se uz nerozpadaji v ruce, jsou dobre obalene a chutnaji taky stejne.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIMISEKU: Tradice je tradice, co, gumídku? :-)

u nás "tradice" velela linecký, rohlíčky, plněné ořechy a plněné košíčky.

Loni jsem revoltovala a rohlíčky nebyly. Rohlíčky dle receptu mojí matky jsou totiž z těsta, které se po upečení rozplývá a rozpadá na jazyku. Bohužel se taky rozpadá při přípravě těsta, při jeho válení, při přemisťování na plech a úplně nejvíc při pokusech horké rohlíčky obalit ve vanilkovém cukru. Takže jeden plech rohlíčků zabere asi tolik času, co pět plechů lineckého, které má muž stejně radši.

Buď se na ně vykašlu letos zase, nebo zkusím jiný recept. Kamenné linecké a vražedné kokosky už jsem taky upgradovala na instantně rozplývavé :-)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Ve vánoční kuchařce píšou, že dle tradice má být 9 druhů, no ono se to sejde, když musí být rohlíčky, pracny, kokosky, vosí hnízda, linecký, atd.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TRISSIE: Jako pekla bych i sama... ale nemám troubu... takže možná udělám pro svou Obludu (přítele) něco nepečeného... a pak, budu péct u kamarádů perníčky a ty si rozdělíme mezi sebou.o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam