• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    TRISSIE: taky se mi jich dost "rozbilo" a mám je prý dobrý :D

v týdnu ještě udělám pracny a linecký, vanilkový rohlíčky nechám na příští týden.
    zdobit perníky - malovat chci až těsně před vánoci, při svařáku a koledách :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIMISEKU: závist.

jéžiš, já kokosky dělat nechtěla, ale teď na ně mám takovou chuť...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    kokosky jsem pekla včera.
    Půl chládnoucího plechu zmizelo, zatímco jsemsi šla na chvilku sednout k počítači. Muž konstatoval, že je mám děsně dobrý :-)
    A taky mám napečeno (ale nepromazáno) 10 plechů lineckého a jeden plech jakýchsi kokosových kostek, na nichž mě nejvíc zaujalo, že je na to potřeba 7 bílků (měla jsem jich 8 po tom lineckém). Ještě je potřeba to opatlat čokoládou a vyválet v kokosu, jsem velmi zvědavá, jak to bude chutnat...
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    V krabici na uležení už mám zázvorky, perníky a kokosky :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEINA0DEINA: věnec kupuju neopadavý v zahradnictví o vesnici od nás, berou nějaké speciální jedlové větve či co...

Jinak samozřejmě jsem ho dělala včera večer, a věnec na dveře dneska před obědem, když už jsem měla rozkramařenou krabici s dekoracemi.

Ještě světla na balkon, příští týden stromeček a dekorace jsou hotové :-)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    DEINA0DEINA: jo na tu jsem v obchodě narazila, tak zkusím :)
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    TRISSIE: Tak držím palce, ať to máš už v sobotu pekně v klidu.. a jak to děláš, aby ti do Vánoc neopadal? "Napájíš" ho nějak? :)

MIMISEKU: doporučuji tuhle svíčku. Je krásně jemná a velmi příjemná. U nás má místo každý rok a někdy i ne zrovna na Vánoce:)

MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Věnec neumím tak pěkný, jako v jednom květinářství, kde každý rok kupujeme..

Pořizujete nějaké vánoční vůně? Napsadá mě třeba vonná svíčka - káva/vanilka, nebo tak něco.. tyčinky ne, františek je na malou už moc smrad, tak snad ta svíčka nebo olejíček do aromalampy.. ale nevím jaký, kdysi jsem koupila Vánoce a spíš to páchlo..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEINA0DEINA: vzhledem k tomu, že si ho nechávám posvětit v kostele na první adventní neděli, tak ho stihnout budu muset :)

ale pravidelně ho dodělávám buď ráno před kostelem, nebo, když jsem fakt dobrá, tak v sobotu večer :-)
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    Odhaduji, že letos opět nestihnu udělat advetní věnec včas a zase to odložím na 23.-24.12. :-D
    Co vy? :)
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    LUCCHA: Jéé, děkuji, tak to se o něco podobného asi taky pokusím. :-)
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    SIBETH: díky:-) Jsou to tvary motýla z papíru napíchané do polystyrenového věnce.
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    LUCCHA: Máš to moc krásné! Jak jsi prosímtě udělala ten bílý věneček? To jsou nějaké papírové tvary napíchané do polystyrenového korpusu? Ráda se nechám inspirovat. Taky už se moc těším.. :-)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Díky! Už jsem si udělala v kalendáři rozpis, který víkend, co budu péct a vychází mi to na 9 druhů, budou fotky! :)
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    QUANTI: akorát je škoda, že se mi ten domeček rozlámal při stavění pod rukama :-(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LUCCHA: salaš od Tescomy! to jsem taky oslintávala :)))
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    těším se těším, tak alespoň vyrábím výzdobu
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    shrnuto ;) http://www.tvujdum.cz/kuchyne/spotrebice-vybaveni/v-jakem-poradi-pect.aspx "nerozležívací" perníčky a zázvorky jsou cca ten měsíc předem.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIMISEKU: obecně - nejdřív perníčky, pak rohlíčky, linecké apod., pracinky a nakonec plněné a nepečené. Ale jak píše Trissíe, záleží na receptu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIMISEKU: najdi si recept, co nepotřebuje odležení, a pak stačí týden i na perníčky :-)
    ano, mám recept na linecké měkké do 24 hodin, instantně měkké kokosky i týdenní perníčky - tradičně tohle jsou "rozležívací" druhy...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam