• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GLACIERobálky dopisů, balíčků, krabiček,kuriozity z pošt, pošta, dhl, ems, ppl
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    To je taková rychlost, že se mi chce zvracet velebnosti!
    Detailed Results:
    Out of Foreign Customs, December 19, 2008, 5:05 pm, CZECH REPUBLIC
    Into Foreign Customs, December 19, 2008, 11:37 am, CZECH REPUBLIC
    Arrived Abroad, December 19, 2008, 11:32 am, CZECH REPUBLIC
    International Dispatch, December 08, 2008, 9:12 am, FOREIGN CENTERJERSEY CITY NJ 099
    Acceptance, December 05, 2008, 8:49 am, BUFFALO, NY 14226
    FMATEJU
    FMATEJU --- ---
    obchod.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    FMATEJU: ebay, nebo normální obchod?
    FMATEJU
    FMATEJU --- ---
    posta se prekonava, v sobotu ve 20h objednan dalsi balik z usa v cene 200usd a dneska uz ho mam, bez dph. 4 dny - pekny
    FMATEJU
    FMATEJU --- ---
    takze ty novoty overeny v praxi.

    3.12. nakup dilu na auto v usa. 44usd + 33usd doprava
    8.12. - dneska me to privezli, naprosto rychle a bez cla a dph.

    tyden predtim balik ve stejne cene sem platil dph.

    zato balicek z ebaye pred mesicem jeste nedorazil. :-(
    ADAM
    ADAM --- ---
    se mnou je balíkovej doručovatel největší kámoš, protože vždy mu nechám nějaký dýško.
    takže nehrozí že by mi cokoli uniklo... :-)
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    EDASX: Určitě si ale před tím zkontroluj, jestli máš svoje jméno na zvonku, zvonek funguje a podobně - celkem nečekaně častý problém.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    EDASX: Právě že ne, to by nemělo ten efekt, jen jsem řekl jméno doručovatele, okrsek, adresu a časy kdy nezazvonil a že bych byl rád aby se s tím něco udělalo, že je to nepříjemné, obvzláště i když nezazvoní ani když rozváží opakované doručení a bylo to :-)
    ZIVOTABUDIC
    ZIVOTABUDIC --- ---
    EDASX: Hele ono ani nemusíš mávat kartičkou s hologramem, stížnosti a reklamace se v poště celkem řešej(snad jen o Vánocích se jimtoleruje nějaký ten menší přehmat).
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    ZIVOTABUDIC: Ten náš na to sral i když jsem volal na opáčko :-), pak jsem jel jednou kolem Malešic, stavil se tam, pokecal s jeho šéfem a už je vše, jak má být.
    ZIVOTABUDIC
    ZIVOTABUDIC --- ---
    EDASX: Nebo to můžeš sfouknout ještě účinněji tak, že zavoláš, že chceš opakované doručení a že i když jsi byl doma nikdo nezvonil. Informace se dočteš na tom oznámení. mylím, že jedno opakované je zdarma. Tím pádem druhý den balíkový doručovatel dostane ty samé balíky znovu do auta a sakra si rozmyslí, jestli se nebude namáhat příště hledat zvonky. Pokud míváš balíky častějí, tak to je skoro 100%.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    Tak bývá to často naopak :-)
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    EDASX: Nepruď, stěžuj si v klidu, budeš mluvit s člověkem, co za to nemůže a je velmi nepříjemné, když na tebe křičí někdo za něco za co nemůžeš a ty si taky nepomůžeš. Ale pokud nebude vůle to řešit, tak je možnost si poslat mail na generální ředitelství, ale rozhodně doporučuji stížnost nejdříve u nejbližšího nadřízeného dotyčného flákače, je to nejůčinější.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    EDASX: No a to vynucení, to si měl štěstí, je to možné a jde to, ale kdyby tyhle nesystémové věci dělali pro všechny, tak by si nedělalo nic jiného, než přednostně vydávaly zásilky a všechno by se zase jen zdrželo.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    Ano, dá, pokud to nezazvoní vícekrát (je na něj více stížností od více lidí) dá se sledovat a je potrestán, ale lidé si většinou nestěžují. Nezvoní, protože jsou líní hledat zvonky, raději napíší oznámení. Jako jednotlivec a soukromá osoba pro ně nejseš důvod k obtěžování, firemní, nebo s více balíky objíždějí spolehlivně. Nedoručené balíky, poté, co dorazí zpět na poštu se ukládají - zapisují do systému, to chvíli trvá a navíc se neví, kdy auta dorazí, ani kolik balíků bude na uskladnění, pokud přijede brzo a je málo balíků, jsou zásilky uloženy brzo a dají se vydávat, ale většinou to tak neni. A lidé chodili že minule jsme jim to vydali už v jednu a dnes ne, nebo jaktože to ještě neni na poště a podobně, navíc se tvořili fronty - byl pocit, že je to schválně či tak něco, tak se vydávání posunulo na druhý den.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    EDASX: Ano je to tak, klidně tomu nevěř, ale poštovní provoz mám zmáknutý, 5 let jsem na poště pracoval v různých pozicích.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    Je to tím, že balíky vozí balíkový doručovatel, který nemá na rozdíl od doručovatelky klíče od domů, takže se nemůže dostat k schránkám, nemůže tedy ani vhodit oznámení, to udělá druhý den doručovatelka. A bylík si můžeš vyzvednout až druhý den, protože je ještě v autě, nebo se předává na uložení a zapisuje se do systému.
    MUSTAFA
    MUSTAFA --- ---
    EDASX: jestli u vás to začli házet oznámenky až ted, u nás to funguje už léta. I když si balík vyzvezdnu, druhý den mi daj oznámenku.
    Ale když jsem doma v den doručení, je tu poštačka 100% pokaždý v rozmezí 1 hodiny.
    Takže doručení fajn, jen ta demence následující den už jde mimo... a tak jedna z pěti poštaček si mě dovolí vyhodit s tím, že balík můžu vyzvednout až druhý den.
    XLEEF
    XLEEF --- ---
    GLACIER:tohle me rozesmalo :D
    Toto znamená, že v USA budete moc nakupovat dražší věci aniž byste za ně museli paltit clo a daň, cena zboží se ale musí vejít do 150 EUR. Díky tomu je vhodné například nakupovat v USA DVD filmy, hudbu, nebo hry pro konzole jako je XBOX, PS3, atd.!

    akorad ze tam maj jinej region takze u nas to nefunguje...a hry na xbox sou NTSC takze taky nejdou ... ale jinak uvedli dobrej priklad :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam