• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAKRLSFotografie extrémních sportů
    DOMINIQUE
    DOMINIQUE --- ---
    NOIR
    NOIR --- ---
    DAKRLS: ja to svitim jenom tak od oka a nikdy to asi nebudu merit, lightmeter bych resil jenom v pripade ze bych fotil na film, jinak moc diky
    PEPO
    PEPO --- ---
    NOIR: nej ta spodní, jinak hodně jako Dakrls
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    NOIR: jeste k tomu PS.. U tyhle fotky ti uplne chybela bila. Nejsvetlejsi bod byl nekde na urovni stredni sedy. Taky zatim nemam lightmeter, takze expozici blesku i pozadi nastavuju podle histogramu. Jinak obecne u blesku plati, ze spravna expozice je m = GN / f (m=vzdalenost v metrech od objektu; GN smerny cislo na iso 100; f = pouzita clona ).
    Ad barvy. Jen jsem trosku ztmavil modrej kanal => fotka pujde vic do zluta a nepusobi to imo tak studene jako predtim.

DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    NOIR: ve PS je to save for web. Ten ti exif vymaze.
    NOIR: Ta prostredni je nejlepsi kompozici, nikde tam nic moc neprebejva, nerusi. To se u tech ostatnich rict neda.
    Taky bych zkusil se dostat tim rybacem jeste o trosku bliz, ale to mi tu nejak extra nevadi.
    Co se tyce svetla, tak mi to teda moc nesedi. Zkusil bych umistit blesky vic ze strany. Jak to peres skoro ze predu ve smeru foceni ubira to imho na plasticnosti. Nejlepsi svetlo mas imo na ty posledni. Ten jezdec dobre vyleze, kvuli ten osvetlenejm konturam, ale zase mi tam chybi nejaky svetlo z druhy strany. Ale ja s tim ted taky zacinam experimentovat, takze to ber jen jako nazor :)
    Posledni vec, ktera by tomu urcite prospela je troskua prace v photoshopu. Ty fotky pusobi dost sede, pridal bych kontrast.
    NOIR
    NOIR --- ---
    PEJR: dík
    PEJR
    PEJR --- ---
    NOIR: jestli myslis mazani tech exif dat, tak bud pouzit na zmensovani nejakou aplikaci, ktera je tim procesem smaze. anebo udelas ve photoshopu novy platno a zkopirujes tam tu fotku..
    NOIR
    NOIR --- ---
    PEJR: sry jsem to spatne pochopil, kazda fotka je jinym obektivem prvni je 18mm, druha 10.5mm, treti 50mm, bez prepoctu, nechal jsem tak exif data tak se na to kdyztak muzete kouknout, nevim jak se daji smazat :-(((
    PEJR
    PEJR --- ---
    NOIR: padinou je focena ta posledni.. ta prostredni je nejakym sirokacem.. aspon 20mm
    NOIR
    NOIR --- ---
    TURBO: je to 50ka po prepoctu na digi je to 75, díky

LEMUR: díky :-)))
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    NOIR: druhá u mě bezchybná. okem laika - první je takovej chaos, jezdec trochu zaniká. třetí zas jakoby nahoře useklá..
    TURBO
    TURBO --- ---
    NOIR: pekny, ta prostredni libi moc, skoda, ze to v horni pravy casti kraji ten preklad, ale jinak je nejpovedenejsi!!! :) Jaka to je cca ohniskova vzdalenost? Min nez 35?
    NOIR
    NOIR --- ---
    tak mi dneska podruhe tuto zimu prasknuly brusle tak jsem si rekl ze si pujdu neco pofotit jako spravnej rybar jsem si vzal sebou rybi oko a par kapesnich carodeju + par baliku slunce a nafotil kompaneros, uz sem ty brusle dal do kupy takze chvilku zase fotit nebudu :-))) vybavicka me celkem potesila, jeste by se mi hodila ta d300 ale na tu uz asi nenasetrim :-(((

YENNA
    YENNA --- ---
    LEMUR: hej a neni ten typek nakresleny na zdi? :)
    EPE
    EPE --- ---
    Nevim teda jestli to primo patri do "Extremnich sportu" .. me to prijde obcas extremni dost ;-)
    EPE
    EPE --- ---
    PEPO
    PEPO --- ---
    DAKRLS: yes...diky za koment... moc oblohy beru..mas recht...
    u ty treti sem byl nucenej jit na vysku, pac vedle me se uz tesnil Reeno a vubec celej stab, takze bych je mel v zaberu...navic tam byli dost blbe rozstrkany lidi, ktery sem tam nechtel mit....takze tak...
    A blesk to samozrejme chtelo, no....o tom zadna...
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    PEPO: Ta prvni je necim urcite zajimava, ta siluta s permici docela funguje, ale mam problem hlavne s kompozici. Nahore je zbytecne moc oblohy. Uplne by stacilo fotit na sirku a zabil by si dve mouchy jednou ranou. Dostal bys do zaberu celou prekazku a zlepsil bys kompozici.
    btw. Ta expozice je takhle uplne idealni na blesk, ale bez nej bych precijen trosku pritlacil :)
    Ta druha mi prijde celkem fajn, ale taky bych ji nechal vic prostoru okolo. Minimalne by pomohlo mit tam vic snehu a min oblohy.
    Treti ma urcite nejvetsi potencial, ale nechapu proc si to takhle riznul. Kdyby si to vzal pres tu mriz na sirku a cely zabradli, bylo by to super! A mozna jeste, jak uz jsem psal minule, bych chvilku pockal s momentem az na zlom a vychytat nerozevlatou pozu :)
    Imho samo U know ;)
    Ryba po treninku me nejak rozepsala.
    PEPO
    PEPO --- ---
    jinak ještě přihodim pár starejch záležitostí... Kramolín, Jib Masters tušim 2005...

bezhlavej Tailpress by Misho...

David Čonka...

PEPO
    PEPO --- ---
    DAKRLS: hezky si to řekl...byl jsem jeho otrokem...:D:D:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam