• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAKRLSFotografie extrémních sportů
    EPE
    EPE --- ---
    PEPO
    PEPO --- ---
    DAKRLS: yes...diky za koment... moc oblohy beru..mas recht...
    u ty treti sem byl nucenej jit na vysku, pac vedle me se uz tesnil Reeno a vubec celej stab, takze bych je mel v zaberu...navic tam byli dost blbe rozstrkany lidi, ktery sem tam nechtel mit....takze tak...
    A blesk to samozrejme chtelo, no....o tom zadna...
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    PEPO: Ta prvni je necim urcite zajimava, ta siluta s permici docela funguje, ale mam problem hlavne s kompozici. Nahore je zbytecne moc oblohy. Uplne by stacilo fotit na sirku a zabil by si dve mouchy jednou ranou. Dostal bys do zaberu celou prekazku a zlepsil bys kompozici.
    btw. Ta expozice je takhle uplne idealni na blesk, ale bez nej bych precijen trosku pritlacil :)
    Ta druha mi prijde celkem fajn, ale taky bych ji nechal vic prostoru okolo. Minimalne by pomohlo mit tam vic snehu a min oblohy.
    Treti ma urcite nejvetsi potencial, ale nechapu proc si to takhle riznul. Kdyby si to vzal pres tu mriz na sirku a cely zabradli, bylo by to super! A mozna jeste, jak uz jsem psal minule, bych chvilku pockal s momentem az na zlom a vychytat nerozevlatou pozu :)
    Imho samo U know ;)
    Ryba po treninku me nejak rozepsala.
    PEPO
    PEPO --- ---
    jinak ještě přihodim pár starejch záležitostí... Kramolín, Jib Masters tušim 2005...

bezhlavej Tailpress by Misho...

David Čonka...

PEPO
    PEPO --- ---
    DAKRLS: hezky si to řekl...byl jsem jeho otrokem...:D:D:D
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    Tenhle efekt jde v pohode vytvorit pomoci blesku a dlouhyho expozicniho casu. Pokud nebudem koukat na to, ze je ten blesk extremne prestrelenej.
    Blesk umoznuje fotit na prvni a druhou lamelu zaverky. Tzn. ze pridelsim expozicnim case (pro predstavu rekneme 1sekunda ) bleskne bud hned za zacatku expozice ( na 1. lamelu) nebo tesne pred koncem expozice (tj. na 2.lamelu ). Ten nejvetsi rozdil je prave ve smeru pohybu predmetu. Bud je pohyb mazlej zepredu a obraz osvicenej bleskem az na konci nebo naopak obraz osvicenej bleskem na zacatku a rozmazlej pohyb jde od nej dal.

V tomhle pripade to mohlo bejt temer jakkoliv, pac PEPO nebyl panem blesku :)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    PEPO:
    TOYEN: díky za odpověď.. a sorry za lama dotaz. přišlo mi to nějaký divný no..
    PEPO
    PEPO --- ---
    LEMUR: je to za prvy nastaveni zablesku na 2. lamelu, a za druhy tim ze mi do samotny expozice bylo priblesknuto externim bleskem (cizim - faktor nahody) ;)
    TOYEN
    TOYEN --- ---
    naopak to snad ani nejde, je to proto, že uzávěrka foťáku začala pobírat v době, kdy byl uprostřed a po dobu záběr jel dolů, takže při postupném zavírání se tam chytaly už jen částečky obrazu - to máznutí..
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    nebo je možný, že ve chvíli zmáčknutí spouště aparát zabere ostrýho jezdce a vlivem delší expozice vznikne ta čmouha ? tohle má bejt přece naopak... ?
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    hele já jsem uplnej laik co se focení týče, nicméně nepobírám tuhle fotku

[ PEPO @ Fotografie extrémních sportů ]

jakto, že je jezdec mázlej směrem dolu po zábradlí ? to je jako kdyby jel nahoru, což je přece nesmysl..
    PEPO
    PEPO --- ---
    DAKRLS: tmavy to je...skoda ze to nebylo treba pri zapadu, aby vynikla ta vezicka vzadu....ale spatny to urco neni! ;)
    TURBO
    TURBO --- ---
    DAKRLS: me se to libi i barevne ... nicmene proti gustu zadnej disputat, neni nic, s cim by sis v compu neporadil, ne :)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    TURBO: šutr mi nějak nevadí, spíš to chtěl trošku víc přirozenýho světla. Je to zbytečně moc tmavý.
    TURBO
    TURBO --- ---
    DAKRLS: fiha, me se to libi, skoda akorat toho urizlyho sutru :(

jinak pekny styylo :)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    DAKRLS: barevne je to zpraseny, to jeste upravim a ten kabel tam ve finale taky nebude :)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    Tady mam jednu z prvního blbnutí ve Špindlu. 17.11.07 :)

je trosku vetsi, tak radsi link
    http://img145.imageshack.us/img145/1180/vencaspindl1107wy6.jpg
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    NOIR: focení závodů je naprd :)
    NOIR
    NOIR --- ---
    DAKRLS: no vetsinou na to nemam cas, ale ja si je postupne vezmu na fotosession a budou jezdit oni jak piskam ja :-)))
    PEPO
    PEPO --- ---
    DAKRLS: uz mas bleck? ses ani nepochlubil, jakej?
    DAKRLS: jojo, bleskal mi tam subrt s hofikam jak vztekli...zaroven byla nahoda se trefit do blesknuti a zaroven pruser kvuli expozici...proto ty vyzrany fleky.. :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam