• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAKRLSFotografie extrémních sportů
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    Nicmene jeste jedno svetlo na kamen z druhy strany a druhy zezadu na jezdce pro zvyraznerni obrysu by to chtelo. No, uz aby to bylo :)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    radsi fotky :)

Tohle je kamos, kdyz jsem ho premluvil, aby mi zainscenoval na pokusy s bleskem.
    20D + fish 16mm x1,6 crop a jeden blesk zprava na 10m kabelu :)
    Co vy na to?

DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    FUMO: debilni otazky jsou normalni, ale s debilitou to ma malo spolecnyho :)
    Nechme toho, nestoji to za to ;)
    FUMO
    FUMO --- ---
    DAKRLS: urážím se, když rovnou operuješ debilitou. . . já sem jezdil na Stalinovi svého času (1993 - 1994) hodně a že by mi to přišlo nějaký extrémní to ani ne. . . ale třeba na to koukám blbě a je to tak jak říkáte vy.

GREFY: viz nahoře, zkoušel a je to zábava a pěknej "sport", ale extremní je třeba Canyoning, Rogalo nebo tak něco. . . někdy možná i lezení, když se de freesolo, ale skejt. . . mno stále se musím učit nové věci :)
    GREFY
    GREFY --- ---
    FUMO: Si to vyzkoušej a uvidíš :-D
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    FUMO: se hned neurazej ne? co ja vim, tak sk8 byl dycky branej tak. Hlavne si myslim, ze je to uplne jedno kam se to zaskatulkuje. Dulezity je, ze to sem patri.
    FUMO
    FUMO --- ---
    DAKRLS: tak teda sorry, že žiju. . .:(

mě přijde celkem neextrémní a proto se ptám . . .
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    DOMINIQUE: moment dobrej, ale nechal bych trosku vic prostoru okolo, aby bylo z fotky zrejmy o co presne se jedna. Jak ta deska fackuje cumila po hlave pusobi trosku rusive.
    Taky mi prijde, ze je nezvladnuta expozice ( mas to hrozne tmavy, bila chybi uplne ).
    Zkus si s tim pohrat v nejaky programu typu Photoshop.
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    FUMO: Od zacatku. Co je to za debilní OT dotaz?
    FUMO
    FUMO --- ---
    skateboarding je extrémní sport? od kdy?
    DOMINIQUE
    DOMINIQUE --- ---
    NOIR
    NOIR --- ---
    DAKRLS: ja to svitim jenom tak od oka a nikdy to asi nebudu merit, lightmeter bych resil jenom v pripade ze bych fotil na film, jinak moc diky
    PEPO
    PEPO --- ---
    NOIR: nej ta spodní, jinak hodně jako Dakrls
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    NOIR: jeste k tomu PS.. U tyhle fotky ti uplne chybela bila. Nejsvetlejsi bod byl nekde na urovni stredni sedy. Taky zatim nemam lightmeter, takze expozici blesku i pozadi nastavuju podle histogramu. Jinak obecne u blesku plati, ze spravna expozice je m = GN / f (m=vzdalenost v metrech od objektu; GN smerny cislo na iso 100; f = pouzita clona ).
    Ad barvy. Jen jsem trosku ztmavil modrej kanal => fotka pujde vic do zluta a nepusobi to imo tak studene jako predtim.

DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    NOIR: ve PS je to save for web. Ten ti exif vymaze.
    NOIR: Ta prostredni je nejlepsi kompozici, nikde tam nic moc neprebejva, nerusi. To se u tech ostatnich rict neda.
    Taky bych zkusil se dostat tim rybacem jeste o trosku bliz, ale to mi tu nejak extra nevadi.
    Co se tyce svetla, tak mi to teda moc nesedi. Zkusil bych umistit blesky vic ze strany. Jak to peres skoro ze predu ve smeru foceni ubira to imho na plasticnosti. Nejlepsi svetlo mas imo na ty posledni. Ten jezdec dobre vyleze, kvuli ten osvetlenejm konturam, ale zase mi tam chybi nejaky svetlo z druhy strany. Ale ja s tim ted taky zacinam experimentovat, takze to ber jen jako nazor :)
    Posledni vec, ktera by tomu urcite prospela je troskua prace v photoshopu. Ty fotky pusobi dost sede, pridal bych kontrast.
    NOIR
    NOIR --- ---
    PEJR: dík
    PEJR
    PEJR --- ---
    NOIR: jestli myslis mazani tech exif dat, tak bud pouzit na zmensovani nejakou aplikaci, ktera je tim procesem smaze. anebo udelas ve photoshopu novy platno a zkopirujes tam tu fotku..
    NOIR
    NOIR --- ---
    PEJR: sry jsem to spatne pochopil, kazda fotka je jinym obektivem prvni je 18mm, druha 10.5mm, treti 50mm, bez prepoctu, nechal jsem tak exif data tak se na to kdyztak muzete kouknout, nevim jak se daji smazat :-(((
    PEJR
    PEJR --- ---
    NOIR: padinou je focena ta posledni.. ta prostredni je nejakym sirokacem.. aspon 20mm
    NOIR
    NOIR --- ---
    TURBO: je to 50ka po prepoctu na digi je to 75, díky

LEMUR: díky :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam