• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAKRLSFotografie extrémních sportů
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    jinak uz setrim na Pocket Wizard, tazke doufam ze zadny kompromisy delat nebudu muset :))
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    EPE: ja zatim nemam zadny radio a funguju jenom po kabelu, takze me to neomezuje.
    jak sem psal nize, pri 1/320s mi blesk vykreje este cely policko. Lamela zacina srat az u 1/400s. Vecer to postnu, ted sedim na jinm pocitaci.
    EPE
    EPE --- ---
    No prave, ja mam 30D tzn. xsync 1/250 takze pod to nechodim, s radiem (Cactus) spis 1/200 - na 1/250 mi uz nekdy udela pruh od lamely ...
    Vyuzivas toho nekdy ze ten pruh mas nekde mimo, stejne ve tmavym okoli = nevadi a fotis na rychlejsi casy nez xsync ? (treba 1/320 u 30D)
    Postni to mrknem na to ... ;-)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    mam nejaky fotky foceny na 1/500, tak az to dam nejak dohromady postnu to sem taky.
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    NOIR: jediny na cem zalezi a mira osvetleni pozadi. Pokud ho dostatecne podexponujes vysledny svetlo na jezdce bude temer jen z blesku, tudiz doba osvitu 1/1000 a rychlejsi (zalezi taky natypu blesku).
    V tvym pripade ty haly, to byo asi zbytecny fotit na 1/15 pac si tam nijak zasadne nepracoval s okolnim svetlem. Klidne si mohl fotit na 1/250-500 a regulovat silu blesku a s tim spojenou clonu.
    EPE: 1/320 je este uplne koser, 1/400 uz dela dole slabej pruh bez blesku, ale pokud miris svetla do horni pulky zaberu muzes jit v klidu az na 1/500.. (Bavime se o Canonech 20D/30D/40D proste ofiko x-sync 1/250)
    EPE
    EPE --- ---
    NOIR: jasny, proto jsem tam dal poznamku o tom tele ;-) (D200 1/8000 ?? to uz je nejak moc ne? se musim mrknout ;-) )
    Jedno to prave neni, ani u radia, kdyz to budes mit rychlejis nez xsync tak tam uvidis bud kus lamely nebo to vyfotis cely pred bleskem ... co mas za telo ?
    NOIR
    NOIR --- ---
    EPE: u nikonu to jde na d70s - do 1/500 a d200 ma tusim az do 1/8000 ale od 1/500 mi to uz nestihaji odpalovace :-))) jak tam kabel nebo nejaky odpalovac tak je to jedno co je tam za cas ne?
    EPE
    EPE --- ---
    DARKLS: 1/320s je zase na synchro rychly :-/ (s tim taky bojuju) ... jestli teda nemas 1Dxx ;-)
    NOIR
    NOIR --- ---
    DAKRLS: ja na te moji co jsi upravoval mam 1/15s a nemam tam motion blur ani zadnou konturu, coz me celkem prekvapilo, asi to hodne zalezi na blescich, a taky jsem tam mel 10mm sklo narozdil od tebe, co mas nakonec za blesky?
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    EPE: Diky :)
    Ty cerny kontury jsou zpusobeny prave tim dlouhym casem. Kdybych mel dost ambientu na 1/250 1/320, tak by si tam zadny kontury nenasel :)
    EPE
    EPE --- ---
    DARKLS: Taky se ucim :-) ....1/50s me docela prekvapuje, cekal jsem rychlejsi cas, ale stopnou to ty blesky no .... (ja se ptal na to doostrovani kvuli tem cernejm konturam kolem rukou) ... jestl si takhle fotil teprve potreti tak to vypada hodne dobre ;-)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    EPE: ja se s tim prave porad ucim, ted to bylo tak potreti co jsem fotil se svetlama. V tomhle pripade jsem mel dva blesky na 10m kabelu, coz na takovou statickou prekazku jimo staci. Vetsi problem bylo okolni svetlo, kteryho uz bylo malo, takze jsem musel fotit na iso400 a 1/50s pri clone f/5,6.
    Ten motion blur tam videt je, ale nijak vyrazne mi tady nevadi.

crop bez doostrovani http://img299.imageshack.us/img299/3981/luca2crophm4.jpg
    EPE
    EPE --- ---
    Nerek jsem, ze nezda, je to super ... tak bych trochu pridal zprava, ale to je fakt subjektivni to neres, je to pekny ....
    Ja se chtel podivat na lepsi kvalitu jen kvuli doostrovani ...
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    Co presne se ti na tom svetle nezda? Tady jsou blesky dva, jeden zleva, jeden zprava.
    EPE
    EPE --- ---
    DARKLS: pekne, ja bych teda ten blesk dal asi spis napravo od tebe, ale to je subjektivni ... nebylo by mozny to videt nekde ve vetsim ?
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    neco z vikendu
    Lucka Zábranská, Deštné v Orlickejch

EPE
    EPE --- ---
    souhlas, taky nastavuju manualne ... jen se ptam ...
    NOIR
    NOIR --- ---
    ja si myslim ze je to lepsi odpalovat bez ttl, ttl to nikdy neudela tak jak chces ty
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    EPE: mas pravdu, myslel jsem, ze nebyla. No nic :)
    Ten kabel funguje jen pro odpaleni, zadny TTL nefunguje. Takze manualni nastaveni.
    EPE
    EPE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam