• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAKRLSFotografie extrémních sportů

Klub by měl být primárně zaměřen na vlastní fotografickou tvorbu z oblasti extrémních sportů (snb, sk8, bike etc..) včetně kultury s tím spojené.

Diskuze je vítána v širokém spektru leč dotýkající se tématu :)

Posílejte linky na své oblíbené fotografy, vymazlíme si nastěnku.
    Andy Wright radí

Fotografie od cizích autorů nalezené na internetu mají své místo zde [ Galerie SNB,SK8,BMX,MOTOCROSS,SURF a dalsich extremnich sportu ]
    rozbalit záhlaví
    VINC
    VINC --- ---
    TURBO: jop je to tak :D
    TURBO
    TURBO --- ---
    VINC: cajk fotoz!

Výjezd přes potok na Klínovci? ;)
    VINC
    VINC --- ---
    30D + 70-200/2,8L
    TURBO
    TURBO --- ---
    NOIR: pěkné! Jen škoda té "věci" napravo ...
    NOIR
    NOIR --- ---
    Konečně jsem snad poprvé použil tele.
    KROBAS
    KROBAS --- ---
    taky si myslim, ze v poho:))
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    KROBAS: jako prdelky pekny :)
    AZORETKA
    AZORETKA --- ---
    KROBAS: hmmm, vy padaj dobře,ale co je zajímavý, že ani jedna nemá zadek, nebo takový prostě mi to tak přijde, že maj menší zadky než boky.
    KROBAS
    KROBAS --- ---
    DAKRLS: jj, na foceni nebyl cas...fotil jsem asi 2 hod naky mistaky a mel sem co delat abych vubec zavostril...:) btw jeste jedna stredovka:
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    KROBAS:mam z toho pocit, jako bych viděl tři stejný fotky. Momenty ok, ale ta trojnásobná středovka mi to kazí. Zkusil bych víc různejch fotostanovišť a kompozic :)
    PEPO
    PEPO --- ---
    KROBAS: nejvíc ta spodní!!
    KROBAS
    KROBAS --- ---
    Surf pokus:)

AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    HUGGI: hmm.. ale tam je zase podminka mit i slave blesky speedlity, coz v mem pripade asi nehrozi, az si budu kupovat dalsi blesky, tak pravdepodobne nejaky third party, vivitar/sunpak nebo tak neco. s nejvetsi pravdepodobnosti to nebude dalsi 430/580.
    zatim u me asi vede ta 430 kvuli cene, zas takovy foto ambice nemam, abych utratil posledni cent za fotovybavu... ma ta 580 jeste neco co by mi pak na ty 430 chybelo a ja si pak nadaval do pyju?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    AUDIAC: master narozdil od beznejch radii funguje v TTL..coz pro urcity veci je obrovska vyhoda..
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    no tak tokina je doma, aspon muzu byt prukopnikem foceni skate/snb s timhle sklem=)
    ted mam na rade blesk. ma canoni 580EX krom vyssiho GN jeste neco, kvuli cemu fakt stoji do ni zainvestovat oproti 430ex? vetsi natoceni hlavy me nerozhodi a master taky ne, pac bych csi casem chtel poridit radio. co ten stroboflash? je to treba pouzitelny pro foceni s casama rychlejsima nez je x sync? protoze pri tak vysoky kadenci je to vicemene staly svetlo.
    dik
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    HUGGI: na reportaz a svatbu je ten rozsah mozna dobrej, na skate ani snowboard se takovy sklo proste nepouziva. Nic vic, nic min.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DAKRLS: ja vim ze to tak je..alel kromextremnich situaci tehc 180°C nevyuzijes a zkresleni muze bejt na skodu...proto jako univerzalnejsi sklo pro bezny pouziti vidim ultrasirokac..malokdo kupuje objektiv vylozene jen na "jednu vec"
    PEPO
    PEPO --- ---
    DAKRLS: nahod nejaky surfy kamo!
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    HUGGI: kdyz si porovnas diagonalni uhel zaberu ultrasirokace (11mm, cca 110°?) a uhel zaberu rybiho oka (180°), tak je tam ten rozdil opravdu znacnej. Tech 110° je fakt malo a u zaberu zblizka (kdyz lezis nekde na zemi u schodu nebo treba u-rampa) se tam s tim proste nevejdes.
    Kdyz mas tu moznost a testujes si objektivy jak se ti zachce, zkus si nasadit na fullframe rybi oko nebo treba tech 16-35mm a zkousej si vyfotit futro dveri zblizka, uvidis, jakej rozdil to bude.
    Tako tokina je na sirokym konci opravdu rybi oko a to je proste zkresleny fest, s tim nic neudelas..

jeste oprava :
    DAKRLS: Obecně se skate ultraširokáčem skoro nefotí, buď se použije fisheye nebo už něco delšího. Na crop existuje ta tokina 10-17 nebo pevna sigma, ale musi se to kupovat zvenku.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DAKRLS: tak kdyz mas ultrasirokac typu 11mm a udelas z toho v PC rybioko dostanes orezem tak 14mm odhaduju..to snad staci ne?:)

Ale pokud rybi oko tak ta Tokina 10-17 je opticky hodne slusna..parkrat jsme ji mel pucenou a je dobra (na 10mm je to zkresleni vetsi nez by se mi libilo)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    CLOOTH: neni to špatný, ale vadí mi ten bordel přímo za hlavou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam