• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAKRLSFotografie extrémních sportů
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DAKRLS: tak kdyz mas ultrasirokac typu 11mm a udelas z toho v PC rybioko dostanes orezem tak 14mm odhaduju..to snad staci ne?:)

Ale pokud rybi oko tak ta Tokina 10-17 je opticky hodne slusna..parkrat jsme ji mel pucenou a je dobra (na 10mm je to zkresleni vetsi nez by se mi libilo)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    CLOOTH: neni to špatný, ale vadí mi ten bordel přímo za hlavou
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    HUGGI: tohle pls rozveď, páč mě teda vůbec nenapadá, jak chceš nahradit u rybače tu šířku záběru.

Obecně se skate ultraširokáčem skoro nefotí, buď se použije fisheye nebo už něco širšího. Na crop existuje ta tokina 10-17 nebo pevna sigma, ale musi se to kupovat zvenku.
    CLOOTH
    CLOOTH --- ---

http://www.flickr.com/photos/pavlajs/3729895921/

jestli je teda flatland extremni... :)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    HUGGI: ok, diky. tak uz jen pockat do vyplaty a hura na nakupy.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    AUDIAC: maj, ale ne moc velky..mel jsem jich v ruce hodne a i ta nejhorsi mela porad lepsi kresbu nez jakakoliv konkurence..
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    HUGGI: to je vlastne taky pravda... no co, aspon by me to dokopalo nespolehat tolik na elektroniku ale i na sebe sama...

tak uz jsem vicemene rozhodnutej pro tu tokinu. sice to ponekud presahlo puvodni rozpocet, ale asi je to tak nejlepsi moznost (podobny ohnisko ve slusny kvalite za mensi peniz predpokladam neexistuje, kdyztak me opravte).
    ted uz jen posledni otazka:
    chystam se ji poridit pres ebay z hk. maji tokiny kvalitativni vykyvy kus od kusu jako treba sigma, ze by stalo za to priplatit a koupit v kamennym obchode?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    AUDIAC: tak stejne tam maf tak velkou DOF ze je to skoro jedno...ale pokud budes mit 11-16 tak udelat z toho "rybi oko" je v PC zalezitost par minut..udelat z rybiho oka sirokac nejde..
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    PEPO: ou je, tak ja priste odstrcim toho frajera s 1Ds iii a akreditaci, pac i ja jakozto ferda neumetel se 400D a setakem mam pravo na top spot;) asi jsem malo drzej, no=)

ja jsem premyslel o tokine 10-17 fisheye, ale asi si misto toho poridim tu 11-16, protoze na ni slysim vicemene jen chvalu (a taky je pomerne vic pouzitelna) a casem kdyztak nejakou tu sovetskou rybinu, punk's not dead=)
    jen si nejak nedovedu moc predstavit fotit na manual tyhle rychly veci...
    DVS
    DVS --- ---
    PEPO:
    Jakej je ten 17-40? Váhám mezi timhle a 16-35/2,8 a nějak se nedokazu rozhodnout. (ohnisko je dost podobne, ale ta svetelnost je docela zajimavejsi).

AUDIAC: mam rybu od zenitara 16/2,8 a pouzivam ji i mimo sport. Za trojku to nebyl ani moc drahy spas. Ale fotim na fullframe.
    PEPO
    PEPO --- ---
    AUDIAC: hele to žes nemohl, nebo nešlo, nebo cokoli neni omluva...jen výmluva...příště si pro fotku musíš dojít ;)

jinak já mám na tyhle věci 17-40 f/4 L na canon a spokojenost...

jinak tady dakrls má třeba pelenga fisheye...

ale jak píše Pepazz, ta tokina je taky fer..
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    tokina 11-16 pokud nechces rybu
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    btw kdyz uz jsme u toho, potreboval bych poradit s objektivem. mam 400D a potreboval bych siroky ohnisko na mj. skate/snb/bikes foceni. nejsem si ale uplne jistej jestli fisheye, protoze mimo tuhle oblast je to vicemene nepouzitelny. s cim fotite vy?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    okej, dik za postrehy.
    jsou to vicemene potahany krivky a cross process. vim, ze je to pomerne nestandartni na skate fotky, ale me osobne to prislo ok a bavilo me to. navic to trochu potlacilo sum a ne-uplne-perfektne-zaostreno.
    PEPO: kdybys to dával na šířku a dostal se trošku dolu a proti směru jízdy by bylo urcite lepsi, ale to bych nemohl mit nejsirsi konec 28mm na cropu a taky by tam nesmely byt bariery. byla to skate exhibice v centru mesta, takze milion lidi kolem co natahovali ruce s mobilama, bariery okolo a "dovnitr" smeli jen jezdci a akreditovani fotografove. samozrejme, ze by to bylo lepsi fisheyem zpod toho zabradli, ale tu sanci jsem nemel.
    PEPO
    PEPO --- ---
    AUDIAC:

narozdíl od zbytku se mi nelíbí ty barevný tóny....příde mi to zbytečný... (PP preset cross process??? )

no a¨le největší problém mám s kompozicí.. ta mi příde uplně ustřelená... fotit sk8 detaily na vejšku je zlo... kdybys to dával na šířku a dostal se trošku dolu a proti směru jízdy, mohlo to být lepší... s tou kompozicí souvisí i to, že ty jezdci jsou dost utopený - strom, lidi, lampa...

u poslední ani neni vidět odkud kam skáče, vypadá že levituje..takže to chce víc zeširoka a klidně i míň zoomovat...
    KLX
    KLX --- ---
    AUDIAC: mě se líbí ta první
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    AUDIAC: prvni a hlavne posledni sou nahodou super, a druha by byla taky kdyby byla trochu "vejs" (vic na skejtra a min na lidi)
    CLOOTH
    CLOOTH --- ---
    AUDIAC: druha a treti maji ufiklou ruku...ta ctvrta me bavi a na tu prvni nejak nemam nazor... :)

ty si to barvil do zelena? neni to spatne....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    AUDIAC: libi se mi ta prvni (vadej mi lidi co stojej dole, ale ty nahore u toho zabradli jsou super ;)
    NOIR
    NOIR --- ---
    AUDIAC: áha jak se dívám na ty tvoje tak tu svou budu muset jeste hodne potahat ve photoshopu. Mě se ty tvoje takt líbí, má to dobrou náládu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam