• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAKRLSFotografie extrémních sportů
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Teď nedávno jsem byl v Rakousku na Erzberg Rodeo 2010.. Fatk super zážitek v dolu v Alpách...

P.S. Kuchař skončil ve Freestyle na 2. místě
    PEPO
    PEPO --- ---
    DAKRLS: jo asi máš pravdu, ale jde taky o to jakej sport, ale s tim že je težší nafotit dobrou sport fotku na vejšku souhlasíš, ne?...

jinak dynamika na fotce mně musí dokreslit co se dělo před cvakem a co bude následovat, dynamická fotka musí mít jakousi "flow", tudíž ne pouze statický obraz, ale zachytit i to co už člověk na výsledku nevidí...a samozřejmě stěžejním kamenem každé dynamické fotky je pak určitě kompozice, u který všechno začíná a končí....

...achjo kéž bych uměl takový fotky fotit....
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    DAKRLS: klidně postujte fotky příkladů.. Ať to tu trošku oživíme :)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    PEPO: tady si zrovna myslim, ze u sportovni fotky ten format na vysku neni zas az tak nepouzitelnej. Uz jen s ohledem na tisk. Leda, ze bys fotil jen dvojstrankovy reklamy :D

Btw. to je docela dobra otazka pro vsechny. Co si predstavujete pod pojmem dynamika ve sportovni fotce. Ja o tom mam nejaky mineni, ale docela by me zajimalo, co si pod tim predstavujou ostatni.
    PEPO
    PEPO --- ---
    GARFIELD: myslim na šířku!!! udělat dobrou fotku na výšku je dost těžký, a u sportu, aby tam byla vidět ta dynamika, je to ještě těžší.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    DAKRLS: je pravda, ze tak trochu podvedome si myslim, ze u toho skatu dobra fotka = zaber sirokacem s co nejvetsi blizkosti, aby to jezdce vyprdlo co nejvic nahoru...

na pristi session zkusim vic experimentu hlavne asi tedy s tim delsim ohniskem...

dik za tipy
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    GARFIELD: nevim no, ty záběry mi nepřijdou dobrý. Když se podíváš na celý to albu, tak je většina fotek na jedno brdo a v podstatě středovka. Zkusil bych vic variability. Par zaberu sirokacem z vice mist, par zaberu na delsi sklo, zkoušet zkoušet zkoušet a nemusis pri tom vymejslet zadny velky krkolomnosti. Cim jednodussi, tim cistci a vetsinou i libivejsi.
    Nejvíc se naučíš okoukáváním profi fotek a záběrů. Studuj :)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    PEPO: myslis landscape? proc?

pokud myslis sirokouhlej objektiv, tak to bych fotil rad, ale bohuzel ho nemam :(
    PEPO
    PEPO --- ---
    GARFIELD: a hlavně, foť to na široko!!!!!!!
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    DAKRLS: to ja se prave snazil zvolit tendle postup u par fotek (nemam zrovna adekvatni techniku, abych moh cvakat cokoliv :), ale je pravda, ze jinak to fungovalo tak, ze jezdec si rek co da a ja se snazil najit co nejlepsi zaber a kompo.
    Myslel sem, ze treba na tech spodnich dvou, co jsem tu posilal se mi to povedlo trochu lepe...
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    CYRIL: technicky uplně OK, ale co mi nepřijde štastný je kompozice.
    Takovej imaginarni sweet point skoku bejvá většinou v druhý třetině "tejblu" kousek před hranou. Je dobrý dostat jezdce do nejlepsi kompozice prave s ohledeme na tuhle pozici.
    V tomhle konkrétním případě máš v pravý části fotky moc zbytečnýho skoku a celkove je prava pulka v podstate zbytecna.
    Sekvence se sirokym objektivem je lepsi fotit nekde mezi skokem a hranou dopadu, bliz k ty hrane.

GARFIELD: mas fajn momenty, ale fotky jsou takovy "obycejny".. Zkusil bych priste opacnej postup, a to vymyslet si nejdriv zaber, kterej bude pusobit zajimave, esteticky a pak tam nahnat jezdce. Takhel to spis vypada, ze si ho cvaknul zrovna tam kde projizdel.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    budu rad za jakykoliv komentar a pripominky...snad se to od minule trochu zlepsilo

zbytek na v albu Beroun
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    tak je to seppe nakonec
    CYRIL
    CYRIL --- ---

torstein horgmo nz open 09
    EPE
    EPE --- ---
    VIXLE: nice++
    PEPO
    PEPO --- ---
    VIXLE: to je hodně tvrdý... spíš by se mi to líbilo v íc naširoko, ale hladina jak zrcadlo fakt nakládá
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    HUGGI: jo, příští zimu tu něco podobnýho určitě bude :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DAKRLS: nebude nejaka takova akce v rpaze?..to si o foceni hodne rika..:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam