• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAKRLSFotografie extrémních sportů

Klub by měl být primárně zaměřen na vlastní fotografickou tvorbu z oblasti extrémních sportů (snb, sk8, bike etc..) včetně kultury s tím spojené.

Diskuze je vítána v širokém spektru leč dotýkající se tématu :)

Posílejte linky na své oblíbené fotografy, vymazlíme si nastěnku.
    Andy Wright radí

Fotografie od cizích autorů nalezené na internetu mají své místo zde [ Galerie SNB,SK8,BMX,MOTOCROSS,SURF a dalsich extremnich sportu ]
    rozbalit záhlaví
    DVS
    DVS --- ---
    CHOTOUCHOVAK: narazim prave na tohle TURBO: coz rozhodne nesnizuju moral tehle uni bikeru (jestli to tak muzu napsat). Jen to byla prvni vec ktera me klepla do oci.
    TURBO
    TURBO --- ---
    DVS: je to takovej krpál, že i stromy tam rostou šikmo :D
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    DVS: věř že je :-) jsou to strusky z dolů u Kutný Hory a jen dostat se nahoru je problém :-)
    DVS
    DVS --- ---
    CHOTOUCHOVAK: tohle jsou blazni, extrem kazdopadne, potkal jsem podobne u kralup na tom jejich spotu. Ale tomu svahu jsi fotakem trosku pomohl, on to takovej spad ve skutecnosti neni :)
    ZEWL
    ZEWL --- ---
    nejvetsi extrem je, ze to frajer jede v sandalech.. Kdyby si aspon vzal ponozky:))
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    DAKRLS: downhill je fajn :-)

zkoušel jsem barvy, ale nepovedlo se mi to upravit jak bych si představoval

DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    CHOTOUCHOVAK: tak tohle je extrém zcela bezpochyb :D
    Nepřijde mi to zlý, jen se zeptám, proč BW?
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    zdravím místní! Cvak ze včerejšího uni pojezdu :-)

DVS
    DVS --- ---
    AUDIAC: sorry, ale myslim ze prvni dva radky co jsi napsal jsou dost nesmysl (to, ze na EIZU je videt detail je sice pekny, ale k prdu, protoze to ma bejt videt vzdycky, ne jen na zkalibrovanym profi monitoru)..... to ze mas nejakou vypalenou placku na notebooku nebo mas naprosto posunutej kontrast a ostatní nastavení dost ovlivnuje zobrazení sebelepsi profi fotky.
    Jedinej spravnej vystup je podle me final na papiru, tam muzes posoudit detail jak ve stínech tak ve svetlech...
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    DAKRLS: tak teda taky zkritizuju, at si to uzijes... asi nejvic mi vadi, ze je pozadi a cast oblohy docela utopena ve tme (to, ze na EIZU je videt detail je sice pekny, ale k prdu, protoze to ma bejt videt vzdycky, ne jen na zkalibrovanym profi monitoru) a tim padem to na me kvuli svetlymu spodku pusobi, jako by to bylo vzhuru nohama.
    obecne mi u parkovyho jezdeni a freestyle moc nesedi BW, prijdou mi lepsi vyrazny barvy, zato u freeridingu me BW obvykle naprosto rozstipe (ani k tomu nemam smysluplny opodstatneni, proste to tak citim).

za co ovsem ale velikej palec nahoru je to, jak je ten jezdec v nejsvetlejsi casti oblohy, to je opravdu mazec, kor kdyz se k tomu vezme jeho epesni prutah, tak bomba...
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    HUGGI: máš divný oči :)) muj pohled celkem přesvědčivě zklouzává právě k tomu jednomu jedinýmu světlýmu místu na fotce s jezdcem.. Ale to už je hodně odborně subjektivní debata :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DAKRLS: tu ponurost chapu (vidim) ale rpave mi to pohled taha furt k tomu tmavymu horizontu/vrtulniku a jezdce prehlizim coz asi neni ucel :)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    TURBO: myslim, že to o čem mluvíš, je uplně jiná polívčička, než kterou přihřejváme tady. Taky mám rád momentky z časáků kde se třeba ani nejezdí, ale tohle je pořád soutěž o nejlepší snb fotku z jednoho víkendu, kde bych nejradši vůbec nefotil :)
    Ale permice na 4dny se hodí a zas uplně vysrat se mi na to taky nechtělo :) Dohromady jsem fotil třeba 2hodiny? To co vidíš v zahraničních časácích, tak se v našich podmínkách dosahuje poměrně těžko, protože rozpočty se kterejma pracujou světový firmy/fotografové a my tady v ČR jsou řádově jiný.
    KUHL: díky za props i hlas .)
    HUGGI: Ten BW prevod byl spis takovej pocitovej, ikdyz jsem si s tim ve vysledku docela vyhral. Na fotce jsem upravoval kontrast a exzpoci min ve ctyrech zonach. Mraky, snih, jezdec, les a hory v pozadi, plus jsem jeste selektivne nadrzoval vrtulnik a prave to B logo. Ale jak rikam, vysledek je spis pocitova zalezitost, takze chapu, ze to nekomu nemusi sedet. Snazil jsem se docili nejaky ponurosti, pocitu, ze padaj mraky :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DAKRLS: Me se z tech uvedenejch jako jedna mala libi..ale nejsem si uplne jistej timhle konkretnim prevodem do BW..prijde mi to takovy..sedy..i kdyz treba v logu vidim v pohode detaily asi bych ho radsi trochu svetlejsi..stejne tak vrtulnik a jezdce..
    TURBO
    TURBO --- ---
    když už tu byla řeč i o M.Kozákovi ... http://martinkozak.blog.idnes.cz/c/187881/Souboj-fourcrossovych-gigantu-fotoblog.html

Nevim, takový ... nijaký no :(

Ale tahle je zábavná, schytal to i pískač ;)

TURBO
    TURBO --- ---
    DAKRLS: já to vezmu asi přes kopírák - to samý co LADINEK + THRAWN . Uznávám ale, že ve větším vypadá o dost líp.

U mě tenhle (jistě pro mnohé pokřivenej) postoj bude tim, že často koukám na zahraničních bikovejch webech na fotky třeba u článků z roadtripů, závodů atd., a na takový fotky se leckdy hezky kouká - ačkoliv jezdim a dokážu ocenit triky, tak mě hodně často oslovujou spíš fotky bez triků - fotograf fotící předevšim trik se na něj soustředí v první linii, kdežto já radši ty umělecký fotky no :) Ale někdy se povede obojí - super místo se super atmosférou, zajímavej záběr a do toho nějakej super trik :)

p.s.: s tím, že fotka nestojí za nic a je nudná - ok, zřejmě jsem špatně volil slova, mě prostě oslovily jen ty 2 co jsem zmiňoval, ale to nic neznamená, jen názor (v tomhle případě) laika.
    KUHL
    KUHL --- ---
    DAKRLS: me se ta fotka a libi a taky sem ti dal na FR palecek. Na snb jezdim uz dlouho. Neocekavam od fotky ze z ni poznam co jezdec daval, ale atmosferu a nejakou pridanou hodnotu, coz tvoje fotka kosmonauta ma :-).
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    LADINEK: vidim to trošku stejně a trošku jinak, ale debatovat o tom už nemusíme. Já mám právě snb,sk8 fotky v trošku jiný kategorii než je florbal a podobné. Je to moje srdcovka, takze sem na trosku haklivej, kdyz to nekdo srovnava :)

THRAWN: Vic prokresleny by to urcite udelat slo, ale sundat asi tezko :) Na mym monitoru tam kresba normalne je, snazil jsem se to udelat tak, aby byla kresba i vsude ve stinech.
    Trik je bs7 tailgrab krásně položenej do corku. Roman tohle umí.

Díky za Vaše názory, je to pro mě zajímavý, ať je to snb zabiják nebo lajk .)
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    jako me se ta fotka libi, jedine mi tam trosku vadi to logo, mozna tim, ze mam tmavej monitor a tak nak je takovy divny, kdyby bylo trosku vic prokresleny tak mozna, ikdyz i tak by tam prekazelo, jo a pak je super ten typek vzadu jak jede na to zabradli :) jo a btw co to bylo za trik ? to vypada na nakej protahnutej tailgrab kolik ?
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    DAKRLS: ano jde mi o to aby me fotka jakozto naprostyho laika necim zaujala. Je mi uplne jedno co je to za trik, jak je provedenej atp. V momente kdy tomu budu rozumet tak me vysledna fotka ani tak zajimat nebude a spis si budu rikat neco ve smyslu "to je borec, kdyz dava tak peknej trik"
    Prece kdyz se budu divat na fotky z fotbalu tak co me bude zajimat ? Emoce, akce, zachycenej okamzik, ale ne jestli tahle klicka byla udelana presne podle manualu....

Tvoje fotka je urcite jedna z tech lepsich v ty soutezi a mozna az se na ni podivam jeste v delsim casovym odstupu v ni najdu neco co me bude bavit. Musim rict, ze kdyz jsem ji videl prve tak nic, ale ted jak se koukam na ten vetsi format tak me na tom zacina neco trochu bvit.... za tejden reknu co :)))
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    Tak já jdu s kůží na trh a budu rád, když mi tu nějak ne/konstruktivně napíšete, proč ta fotka nestojí za nic a je nudná. Znalci odbornící, pusťte se do mě! :)

ze svýho pohledu se mi líbí trik, pozice jezdce ve světlý oblasti a svym způsobem ponurost ty tmavý BW fotky. Kompozice mi celkem funguje. Jinak, záběr to neni nijak objevnej, ale potom co tam člověk fotil už 4x stejný překážky se toho moc novýho vymyslet ani nedá.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam