• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAKRLSFotografie extrémních sportů
    KUHL
    KUHL --- ---
    DAKRLS: me se ta fotka a libi a taky sem ti dal na FR palecek. Na snb jezdim uz dlouho. Neocekavam od fotky ze z ni poznam co jezdec daval, ale atmosferu a nejakou pridanou hodnotu, coz tvoje fotka kosmonauta ma :-).
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    LADINEK: vidim to trošku stejně a trošku jinak, ale debatovat o tom už nemusíme. Já mám právě snb,sk8 fotky v trošku jiný kategorii než je florbal a podobné. Je to moje srdcovka, takze sem na trosku haklivej, kdyz to nekdo srovnava :)

THRAWN: Vic prokresleny by to urcite udelat slo, ale sundat asi tezko :) Na mym monitoru tam kresba normalne je, snazil jsem se to udelat tak, aby byla kresba i vsude ve stinech.
    Trik je bs7 tailgrab krásně položenej do corku. Roman tohle umí.

Díky za Vaše názory, je to pro mě zajímavý, ať je to snb zabiják nebo lajk .)
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    jako me se ta fotka libi, jedine mi tam trosku vadi to logo, mozna tim, ze mam tmavej monitor a tak nak je takovy divny, kdyby bylo trosku vic prokresleny tak mozna, ikdyz i tak by tam prekazelo, jo a pak je super ten typek vzadu jak jede na to zabradli :) jo a btw co to bylo za trik ? to vypada na nakej protahnutej tailgrab kolik ?
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    DAKRLS: ano jde mi o to aby me fotka jakozto naprostyho laika necim zaujala. Je mi uplne jedno co je to za trik, jak je provedenej atp. V momente kdy tomu budu rozumet tak me vysledna fotka ani tak zajimat nebude a spis si budu rikat neco ve smyslu "to je borec, kdyz dava tak peknej trik"
    Prece kdyz se budu divat na fotky z fotbalu tak co me bude zajimat ? Emoce, akce, zachycenej okamzik, ale ne jestli tahle klicka byla udelana presne podle manualu....

Tvoje fotka je urcite jedna z tech lepsich v ty soutezi a mozna az se na ni podivam jeste v delsim casovym odstupu v ni najdu neco co me bude bavit. Musim rict, ze kdyz jsem ji videl prve tak nic, ale ted jak se koukam na ten vetsi format tak me na tom zacina neco trochu bvit.... za tejden reknu co :)))
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    Tak já jdu s kůží na trh a budu rád, když mi tu nějak ne/konstruktivně napíšete, proč ta fotka nestojí za nic a je nudná. Znalci odbornící, pusťte se do mě! :)

ze svýho pohledu se mi líbí trik, pozice jezdce ve světlý oblasti a svym způsobem ponurost ty tmavý BW fotky. Kompozice mi celkem funguje. Jinak, záběr to neni nijak objevnej, ale potom co tam člověk fotil už 4x stejný překážky se toho moc novýho vymyslet ani nedá.

DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    LADINEK: Rozhodně o to jde. Minimálně, že už těch fotek viděl vícero a má o tom základní přehled. Ty jakožto lajk, nejsi schopnej posoudit složitost triku a kvalitu provedení, takže minimálně tenhle faktor ti na fotce uniká. Zbývá pak jen odhadovat, co teda dokážeš na tý fotce ohodnotit. Barvy? Kompozici? To je asi tak všechno.
    To že ty cvaky v souteži stojej za nic, ti rozmlouvat nebudu, částečně s tim souhlasim, ale byl bych rád, kdyby si to aspoň u té mojí trošku rozvedl.
    CHOCHYKA
    CHOCHYKA --- ---
    LADINEK: Martin kozak je dobrej fotograf....ale vubec netusi ...jak by danej trik mel vypadat.. kdy a jak ho zachytit nejlip ;)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    DAKRLS: ale o to jestli nekdo jezdi na prkne nebo ne prece vubec nejde...Ja taky nejsem pilot a libej se mi pekny fotky letadel.

Ale nechme toho, ty fotky v ty soutezi nestojej za nic, verim, ze se tam cvakly povedenejsi veci....
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    bohužel link na soutěž nefunguje, tak sem se snažil najít aspoň ty kozy, ale ani to se mi ne zcela povedlo. Komu chutná cukrová vata, tak bude spokojenej :)

http://www.freeride.cz/snowboard/clanky/report/burton-spindl-spring-sessions-2009--6751/
    TURBO
    TURBO --- ---
    DAKRLS: kozy a cukrová vata lol, nevytáh bys to eště někde z archivu? :) Teda ono by asi bylo potřeba v kontextu vidět i ostatní přihlášený díla, ale i tak, to mě zajímá :D
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    THRAWN: díky .)
    Jinak Švorce nedožene nikdo, to je jasný. Já to nijak neřešim, tahle soutěž je v prdeli od tý doby, kdy před dvěma lety vyhrály kozy a cukrová vata :D
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    tak odhlasovano, chtelo by to jeste par, na Svorce ti chybi skoro tricet :) ale jako jinak fotky nic moc, ta Svorcova je trosku ulitla, me se teda nejvic libi ta 16. ale nakymu polakovi hlas davat nebudu :)
    TURBO
    TURBO --- ---
    DAKRLS: no právě proto je to hodně akademický :) Ae tak já ten vztah k pobytu ve vzduchu mám, i když to neni na sněhu, takže si myslim, že to dokážu malinko ocenit :) Baví mě i stín celý akce dole v pipe :)

DAKRLS: tahle fotka se mi líbí moc a pro mě osobně jí ádná z tý soutěže na webu FR nesahá ani po kotníky :) A vůbec celý RB Illume super :)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    TURBO: na debatě snad neni nic špatnýho, ne? Od toho tady ten klub máme. Jen mě mrzí, že tu s námi nedebatuje někdo, kdo aspoň jezdí na prkně, když už se tu dohadujem o snb foto soutěži .)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    LADINEK: zrovna ta konkrétní fotka co jsi postnul, je přesnej příklad "nezasvěcenosti" z tvojí strany. Neber to zle, nemyslim to tak.
    Ten jezdec co tam prolítá (dušan kříž) by rozhodně s touhle fotkou spokojenej nebyl. Chybí tomu výška a na fotce je v podstatě jen x krát zadek. Zcela nepoužitelná fotka z pohledu sportu. Krom toho, o originalite/napadu nemuzem vubec mluvit, pac stejnej typ fotky uz tu byl nespocetnekrat.
    Zrovna konkretne jeden cech (David Blazek) s tim vyhral mezinarodni soutez Redbull Illume. Zkus porovna obe fotky a uvidis.

LADINEK
    LADINEK --- ---
    DAKRLS: me prave jeho fotky bavej jak od malokoho kdo foti sport. Dela to proste jinak, asi se to nehodi na prvni stranku deniku Sport, ale maj neco co jiny nemaj, napad. Nerikam, ze jsou vsechny originalni, ale i ty co nejsou maj neco do sebe, pro me treba tohle: http://www.martinkozak.com/blog/wp-content/uploads/2011/03/QuickSnowjam20011_21.jpg
    TURBO
    TURBO --- ---
    DAKRLS: těžko říct, co je lepší - porota z lidí, co jezděj SNB a focení jim třeba tolik neřiká, takže budou koukat spíš na jezdce, na provedení triku a na to, jak to fotograf vyfotil nebo bude lepší širší veřejnost, která bude na tu fotku koukat jako na celek?

Imho už dost slušně akademická debata mířící do háje :)

Mě konkrétně snb ani zima nic neřiká, rozbíjim si držku radši na kole, ale celkově mě (co se fotek týče) bavěj všechny extrémní sporty. A nakonec - 1000 lidí 1000 chutí a každej máme trochu jiný osobní preference/vkus.

Já jsem si ho jen dovolil vyjádřit a nerozumim tomu, proč se tu spustila tahle debata :)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    LADINEK: Já jsem reagoval na toho Kozáka, protože pro mě jsou jeho fotky v podstatě nepoužitelný z jakýhokoliv pohledu. Samozřejmě respektuju, že tě nic nezaujalo. I z mého pohledu je to dost slabota, ale pár fotek tam zajímavých bezpochyby je.
    S tim fotbalem jsem to dával do souvislosti proto, že ne každej kdo pracuje s foťákem, je schopnej postihnout/hodnotit všechny specifický odvětví fotografie.
    Taky si myslim, že jakmile je porota široká veřejnost, kvalita fotografie v podstatě nerozhoduje.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    DAKRLS: me snb nic moc nerika stejne jako fotbal. Ale to je prece uplne jedno. Kozaka jsem dal jako vseobecnej priklad jak se da udelat zajimava fotka i na vcelku nezajimavy akci...
    Jestli jsem slapnul mimo nevim, ale vim, ze fotky ktery jsou v ty soutezi se mi nelibej a kdyz si jen projedu tuhle diskusi tak verim, ze tam budou fotky daleko hezci a lepsi i od tebe :))
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    LADINEK: díky za názor..
    btw. Jezdíš na snowboardu nebo hraješ spíš fotbal? Tim se chci spíš dozvědět, jak moc žiješ ve světe snowboardingu případně snb fotky. Martin Kozák fotí prkna jako fotbal a pokud to tu chceš představovat jako nějaký vzor pro nás ostatní, tak věř, že si šlápnul mimo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam