Takze whisky day Krakow.
Velmi vydarena akce, a to i pres to, ze se to.nejlrpsi delo venku (hudebni klub Forty Kleparz), a bylo pekne hnusne, zima, a par vic ci min intenzivnich prehanek. Nicmene je se kam schovat. Koncept klasickej, proste stanky distributoru, na nich ochutnavky. Stejne jako. Praze kupony, akorat tam ve vice hodnotach, 1 k 1 ku zlotym. O svetelny roky nejzajimavejsi stanek byli Brothers in drams. Tam se daly opatrit neuveritelny kousky, to mi v Praze chybi. Nezavisla, ale i originalni plneni z davnych dob. Skvostna byla 23 yo Caol Ila 43% z roku 1975, jestli chapu etiketu spravne, tak nejaky italsky IB (zajimavy je ze ani ve vuni, ani v chuti nebyl zadnej kour, ale dobry to bylo moc), Chieftain' s od McLeoda vypalena v Bunnahabhain 45,5%, 30yo z roku 1979, nebo Talisker 25yo @ 57,2% z roku 1980. Vedle velmi zaujala od MMD Tobermory 28yo @ 49,8, ta byla nesmirne lahodna. Ochutnal jsem toho mnoho, spoustu i od ostatnich (sejdeme se na koznim), takze nelze popsat co mi vsechno chutnalo. Jeste vzpomenu dve specialni plneni Glenfarclas, jedno pro Czech whisky society, druhy pro jedny Polaky, obe v sudovy sile a neporovnatelne lepsi nez cokoli z core range. Zklamani rozhodne nova Springbank 10yo CS po Amontilado (tech 30 zl mi bylo skoro lito), potazmo jejich Local Barley 8yo. Nejak usnili na vavrinech, se mi zda. Obe celkem plochy, kratky, nic o cem bys psal domu.
Ceny dramu od 10zl, nejbezneji 20 - 50 zl, nejdrazsi zaznamena byla Springbank z roku 1969 za 500 zl (ac nerad, tak jsem odolal 😀). Celkove se jedna o moc prijemnou akci, kde se da ochutnat spousta veci, ktery mi treba v Praze na festaku chybi. Akorat vam nepovim kolik stoji vstupny, porada to clovek, co chodil se spoluucastnenym kamosem na gympl nekde u Czestochowe, takze jsme meli pozvanku zdarma. Za me palec hore, stoj za vypravu. Z prazskeho Hlavaku nocnim po 22 hodine, nebo az rano kolem 6, zpet je idelani luzkac CD ve 22:46.
Mimofestivalove P.S.: Kdybyste nahodou nevedeli co s prachama, tak Ledaig 19yo od Signatory Symington's choice je uplne bozi piti.
Ledaig 19 Jahre 2005/2024 - Symington’s Choice #900158 - Whisky Agentshttps://whiskyagents.com/ledaig-19-jahre-2005-2024-symingtons-choice-900158/