SAMOUT: Přesně tam. A to už od doby, kdy ten web vypadal jak z počátků internetu - teď se dívám, že první
invoice mám odtud z konce roku 2017 (Kilchoman Cask Strength, Lagavulin 12yo a Aultmore 12yo). ;) Před brexitem jsem jel ještě
Scotch Whisky Auctions,
Whisky Auctioneer a
Just Whisky, kde jsem s dražením v roce 2016 začínal: vůbec první vydražená flaška byla v červenci roku 2016 Auchentoshan 17yo Bordeaux Wine Finish, kterou mě - mimo jiné - uváděl do světa skotské Machalik. Nostalgie jak sviň. Dodnes ji tu mám vystavenou, třebaže dávno prázdnou. A vlastně díky bohu za brexit, poněvadž mi ušetřil nemalé peníze. :)
I když, není to jen tím. Dávno pryč jsou časy, kdy jsem zběsile nakupoval vše, co mi přišlo úžasné, nebo co mělo skvělé hodnocení na Whiskybase. Nemluvě o tom, že jsem byl schopný zapáleně přihazovat jako blázen, jako by se ta která lahev už nikdy neměla v žádné aukci objevit. To vše je naštěstí dávno pryč. Posledních pár let koupím tak do 10 flašek ročně a absolutní většina z nich jsou na základě předchozí ochutnávky, resp. nadšení z ní. Prostě jsem se jednak uklidnil, jednak jsem si čím dál tím víc vědom toho, že i kdybych už nikdy žádnou lahev nekoupil, tak toho tu mám víc než dost do smrti (pokud za mnou teda nepřijde nějak moc brzo).
Zpočátku jsem otevíral skoro každou koupenou lahev, až jsem se dostal někam ke 40 otevřeným. Pak jsem to postupně eliminoval a v současnosti to držím na plus mínus 20. Nicméně jednou z možností je i ta varianta, že pootevírám kdeco a budu mít klidně 100+ otevřených, abych pak na smrtelné posteli nemusel litovat, že jsem se ke spoustě lahví vůbec nedostal. ;) Zatím je to ve stádiu vývoje...