• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Omlouvám se všem za malé zpoždění, ale v době vytvoření klubu jsem byl jaksi mimo přístup k netu. ;)

REAP: Mám to odstupňované. Tullamore Dew je fajn, Jameson o něco málo lepší, ovšem nejlepší irská whiskey, kterou jsem zatím u nás měl tu čest pít, je jednoznačně Kilbeggan.

TUZIDLO: Když jsem poprvé na čísi popud zkoušel Johny Walker či Ballantine's, obdobně jsem nechápal, co na tom ti lidé vidí. Chutnalo mi to jako voda ochucená Jarem. :) Ovšem po několika dalších letech jsem se jednoho dne dostal přes známého k ochutnávce Tullamore Dew. Bylo to po ránu, a dokonce na lačný žaludek. Vypili jsme toho ve třech docela dost - minimálně půl láhve, pokud si dobře pamatuji. A k mému příjemnému překvapení mi nejen nebylo špatně, ale dokonce jsem ani neměl motáka. Prostě jsem se "jen" cítil naprosto v pohodě po celý zbytek dne. No a od té doby mám pro irskou whiskey slabost.. ;)

MONICARDIO: Já tedy zase slyšel, že vodou či ledem to ředí jen barbaři. :) Ale mimo jiné i z toho důvodu jsem založil tento klub. Zkušenosti a zážitky jiných jsou totiž k nezaplacení.. ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    UNSEEN: Nikoliv nahodou...;-))
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Paddy's Whiskey.
    Skoda ze tenhle klenot z Corku je v Cechach nesehnatelny.
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    GOBERS: v čokoládách, ve whiskey... nejseš ty náhodou tendlecten labužník? :o))
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    GOBERS, VALDA: Byl bych pro. )
    VALDA
    VALDA --- ---
    taky bych rozšířil téma o skotskou :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PATEJL_CZ: Ze bychom tu provedli skotskou revoluci? ;-)
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    JEFF_JARRET: Také je mi trochu líto, že se tento klub omezuje pouze na Irsko.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Aaaaaaaaa... to je ale krasny klub... hlasim se do party.
    JEFF_JARRET
    JEFF_JARRET --- ---
    Teď jsem si uvědomil, že jak tak čtu název klubu, tak se s tím Red Labelem musím tak trošku omluvit za OT :D
    JEFF_JARRET
    JEFF_JARRET --- ---
    TAMTU: Tak to už jsme tu minimálně 2 :).
    Bushmills byla první whisky, kterou jsem ochutnal, od té doby jsem nic lepšího nepil, bohužel finančně a dostupnostně to není zrovna nejlepší artikl, takže jinak TD a teď jsem zrovna dostal jako dárek Johnnieho Walkera - také nepohrdnu ;)
    VALDA
    VALDA --- ---
    TAMTU: no výborně!! zítra jdu do města, tak se po ní mrknu ... Tullamore to beze mě ještě chvilku bude muset vydržet :)
    TAMTU
    TAMTU --- ---
    VALDA: nene je irská. Bushmills je dokonce nejstarší licencovaná palírna na světě (1608). Můžu jedině doporučit :-) mezi "obyčejnými" whisky/ey je Bushmills Original (White Bush) pro mě královna, taková jemná a až nasládlá, pro mě velice přístupná, nevtíravá chuť ... (Aroma: voňavá sladovost, jemná ovocnost a dřevo v pozadí. Chuť: sladová se sladkými, kořeněnými a dubovými tóny. :-))
    VALDA
    VALDA --- ---
    REAP: no já raději single malt scotch jistoty ;) - nejlepší z nich, co jsem teda pil, je jednoznačně Glenmorangie, ale je jich celá řada ...
    TUZIDLO: nejsi schopný vypít whisky, odradí tě už vůně ... co tu sakra chceš??? :))
    MONICARDIO: pure a při pokojovce ... všechno ostatní mi tu chuť zkresluje - a whisky mi chutná tak, že žádní další zkreslení mi netřeba :)
    ZBYNEK: jj je výborný ... povídáš, že Midleton bys doporučil jo? hmmm...

teď tu na mě čeká slza Auchentoshanu - jedna z mála 3x destilovaných skotských whisky. Chtěl jsem vědět co to je zač, ale vzhledem k tomu, že jsem ho pil ve stejné chvíli jako Glenmorangie, tak se moc neumístil ... ale dobrý to on je ... tak normálně :) Jinak tu mám ještě lahev zmiňovaného Glena ... ... ... jak to tak vypadá tak si asi dám. Ale vychlastat flašku za večer mi přijde jako hovadina - to pak do sebe člověk může lít co chce a ani to nevnímá ... prostě plýtvání.
    Z Irských (ještě jsem se k nim nedostal) se chystám na Tullamore. Jak jsem níže zaznamenal, nemusela by to být zlá volba. Máte někdo nějaký další "irský" tip?

TAMTU: není to ta z ostrovů?? z těch ostrovních jsem měl Talisker (nebo taliskier?) a byla to teda síla ... jako bych se napil z jezírka rašeliny a byl u toho zavřený v dubovém sudu :))) - do té bych se musel "vpíjet" trošku dýl
    TAMTU
    TAMTU --- ---
    hlásim se do klubu jako piják Bushmills !!! moje milovaná .. kam se hrabe Jameson :-P bez ledu, málokdy s trochou vody... nejlépe celou lahev :-)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    REAP: Glenfiddich je dobrá whiska, ale je to skotská, ne Irská.

Zatím asi nejlepší co jsem pil byl Midleton.
    REAP
    REAP --- ---
    TUZIDLO: Já Whisku nemohl pozřít, ale poté se mi na stole objevila Chivas 18, kterou z dnešního pohledu určitě neprefereju. V ten den se ve mně probudila láska k whisky, přebyla i lásku k rumu.
    Každopádně, ohledně otázky ledu/vody. Jde o whisky, led je každopádně hovadina, jestliže si chcete whisky vychutnat - zabije to veškeré vnímání chutě, led je dost agresivní filtr. Voda je v několika případech skvělá věc, já ovšem nepohrdnu ani coca colou, jestliže během večera vypiju více nežli 0,5l.
    Tullamore je hrozně moc pitná, 12 mám dokonce raději jak Jamesona, který mě trochu zklamal.
    Nejraději si v poslední době užívám GLENFIDDICH, ale na ní zase nejsou peníze. Momentálně se mi tu válí Chivas 12, ale večer padne, ha. Bude zvěrstvo.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Cooooool klub :-)

Rozhodně bez ledu (nějak nemám rád tu rozředěnou chuť).

TUZIDLO: To chce čas. Podobně jako cognac - vzpomínky na cestování :-)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ja radsi skotskou, ale tullamore se da, kdyz nic jinyho nemaj ;)
    bez ledu, s vodou/dzusem vedle
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    tullamore dew, jameson

bez ledu, bez sody, na pokojovce, s vodou vedle :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam